Opfriscursus verkeer

OUDDORP – Ook deze winter organiseert de afdeling Ouddorp van Veilig Verkeer Nederland weer een 'opfriscursus verkeer' in Dorpstienden.

Deze cursus is voor iedereen die zijn of haar kennis van de verkeersregels en verkeerstekens op wil frissen. Volgens de mensen van de afdeling Ouddorp van Veilig Verkeer Nederland voorziet deze cursus iedere jaar weer in een behoefte. "De verkeersdrukte neemt ieder jaar weer toe en er is ook steeds sprake van nieuwe regelgeving. Het kan dan soms van levensbelang zijn om goed op de hoogte te zijn van de verkeersregels en over hoe men zich op een veilige manier kan gedragen in het verkeer".

Twee avonden

De cursus bestaat uit twee avonden en de voorlichting wordt verzorgd door de heer J. de Zeeuw, Adviseur Verkeersonderwijs van Veilig Verkeer Nederland. Hij zal op een heldere wijze uitleg geven over de verschillende verkeerstekens en -regels. Het afdelingsbestuur benadrukt dat de cursus niet alleen gericht is op autobestuurders, maar ook voetgangers, fietsers, scootmobielers, snorfietsers en brommobielers zijn verkeersdeelnemers en hebben zich aan regels te houden. "Verkeersveiligheid van de deelnemers en van anderen zal door deelname aan de cursus zeker verbeterd worden".
De kosten voor deze twee avonden verkeersonderwijs bedragen € 15,- per persoon. De avonden worden gehouden op de dinsdagen 8 januari en 22 januari 2019 en, zoals gebruikelijk, is men te gast in verenigingsgebouw Dorpstienden. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur.

Er is altijd veel belangstelling voor deze cursus, maar er is ook een maximum aantal deelnemers. Daarom wordt belangstellenden aangeraden om zich spoedig op te geven. Dit kan bij K. Hameeteman: 0187-682824; J. Hollaar: 0187-681816 of A. van Huizen: 0187-682427.