Afbeelding
Foto:

Eva, dagboek voor meiden van 15-17 jaar

In de maand december worden veel boeken gekocht en cadeau gegeven. Deze keer laten we een aantal dagboeken de revue passeren. Voor verschillende leeftijden.

'Eva' is een dagboek geschreven voor meiden van 15-17 jaar, door auteurs die betrokken zijn bij onze jongeren, onder redactie van Aline van de Maat en Elisabeth van Woudenbergh-Steenstra. Vanuit Gods Woord komen diverse thema's aan de orde die voor jongeren ook in deze tijd nog actueel zijn: emoties, verleidingen, vriendschap, verlangen, geloof, vergeven en tegenspoed. Vanuit de Schrift komen we veel vrouwen tegen, die met de Heere leefden. Jongeren hebben identificatiefiguren nodig. Dit dagboek wil jongeren verwijzen naar de Bijbel: het levende Woord van God, waarin het leven in Christus bekend wordt gemaakt. Het is een klein formaat en ziet er uitnodigend uit. Elk dagboekstukje eindigt met een vraag. Een voorbeeld van 24 december: 'Advent, uitzien, verwachten wat komen gaat. … Anna zag ook uit naar de komst van Jezus, de Zoon van God, haar Zaligmaker… Hoog bejaard gaat ze iedere dag naar de tempel. Zo jong weduwe geworden, en toch blijft ze haar hoop op God stellen. Ze slaat bij wijze van spreken geen kerkdienst over. Ben jij als Anna? Welke verwachtingen heb jij van de toekomst? Alleen als je leeft uit de verwachting van Christus' komst zul je merken dat de Heere rijk is aan barmhartigheid en ontferming. Dat je zonder Hem niet verder kunt. Ik wens je gezegende kerstdagen.' Vraag: Wie is jouw Bijbelse voorbeeld als het gaat om te leven dicht bij de Heere? Wat kun je van Anna leren?

Een dagboek dat zijn weg onder de meiden van 15-17 jaar best zal vinden.

Neem en Lees.

Een uitgave van Den Hertog, in samenwerking met de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten, onder ISBN nr. 9.789.033.129.490; Prijs € 14,90