Kernactiviteiten Kerst

ACHTHUIZEN

Kerstconcert

De leerlingen van basisschool De Achtsprong zijn volop aan het oefenen voor het jaarlijkse Kerstconcert, zondagmiddag 23 december in Achthuizen. Het concert wordt georganiseerd door het plaatselijke popkoor Rol Around. Het belooft weer een mooi Kerstconcert te worden, dat wederom onder leiding staat van de altijd enthousiaste dirigente Bianca van den Doel. Met deze keer een speciaal optreden van de kinderen van basisschool De Achtsprong, die ook hun zangtalenten laten klinken. Natuurlijk treedt ook het koor Rol Around op, maar ook de band 4Something en het Adolfskoor uit Den Bommel. De dames van Rol Around hopen weer op een volle kerk in Achthuizen op 23 december, aanvang 13.30 uur en de entree is gratis.

DIRKSLAND

Licht in de nacht

In december geeft Lucas Kramer acht sfeervolle kerstconcerten. Op 21 december is Lucas samen met zijn band en strijkerskwartet in de Hervormde Gemeente te Dirksland. Lucas neemt de bezoekers tijdens dit concert mee op een muzikale reis door het prachtige kerstverhaal. Het kerstverhaal dat begint bij Maria en de aankondiging van haar zwangerschap. De reis van Maria en Jozef naar Bethlehem, de geboorte van Jezus in de stal. De herders, de engelen. Het 'Gloria, in Excelsis Deo'. Het worden bijzondere avonden. Ook Pearl Jozefzoon gaat mee op tour. Lucas en Pearl zullen beiden diverse solo's zingen. Daarnaast brengen zij enkele duetten ten gehore. En er is natuurlijk ruimte voor samenzang. Kaarten à € 10,- zijn te reserveren via Zingenindekerk.nl/lucas. Aanvang: 20.00 uur.

LANGSTRAAT

Kerstviering

Tweede Kerstdag is er weer een gezellige laagdrempelige kerstbijeenkomst in de Ned. Herv. Kerk in Langstraat 12 (1 km. voorbij Achthuizen). Het kleine, maar intieme gebouw staat dan weer open voor iedereen, groot en klein, ongeacht woonplaats of geloofsleven, die het fijn vindt een extra invulling te geven aan de kerstbeleving. We doen dit door middel van samenzang, korte voordrachten en gedichten en een kort kerstverhaal met ondersteunende beelden. In de pauze is er koffie, thee en frisdrank met iets erbij en is er gelegenheid om even gezellig een praatje te maken. De toegang is vrij, er zijn geen vaste plaatsen, u kunt gaan zitten waar u wilt. Wel wordt er, net als vorig jaar, een collecte gehouden voor een goed doel. Aanvang 10.00 uur (kerk open 9.45 uur), halverwege is de pauze. Sluiting rond half 12.

Kerstmusical

Op maandag 24 december start om 18.30 uur de kerstmusical 'De moeite Waard!' Deze kerstmusical is voor jong en oud en wordt gespeeld door kinderen en jongeren. De deur van de Gereformeerde Kerk is open vanaf 18.00 uur. De collecte van deze dienst is ten bate van Stichting Jarige Job.

MIDDELHARNIS

Kerstdiensten Emmaüskerk

Op maandag 24 en dinsdag 25 december worden om 22.00 uur en 10.00 uur in de Emmaüskerk Kerstdiensten gehouden. Het thema van de kerstnachtdienst is: 'Heaven gots talent!' (over het lied van de engelen), m.m.v. enkele jongeren, de Cantorij o.l.v. Emmy Lingen-van Veen en Doris Mourik, solozang, begeleid door Sophie van Rossen op de piano. De organist is Peter Jordaan. Op Kerstmorgen is het thema: 'Geef Gods wonder door!' m.m.v. het combo van de Emmaüskerk en een kinderkoortje. De kindernevendienst sluit dan het project 'Lichtdragers van God' af. In beide diensten is de voorganger ds. Leendert Jan Lingen. Zie www.emmauskerkmiddelharnis.nl.

OOLTGENSPLAAT

Kerstnachtdienst

Op de avond voor Kerst, 24 december, is om 21.30 uur de Kerstnachtdienst in de Gereformeerde Kerk van Ooltgensplaat. In deze dienst is ruimte voor veel samenzang van bekende Kerstliederen. Ds. Becker houdt een korte meditatie en het koor Jehoshua en de muziekgroep zullen ook dit jaar hun medewerking verlenen. Een ieder is van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen. Voor een ieder staat vanaf kwart over 8 de koffie/thee/fris klaar en kan men elkaar ontmoeten in De Magneet onder het genot van dit lekkers. De deuren van de kerkzaal gaan om 21.00 uur open.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Kerstliederen zingen

De zendings- en evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Ichtus Kerk organiseren een avond op maandag 24 december waar mooie, bekende kerstliederen worden gezonden. De avond wordt gehouden in de Ichtuskerk aan de Kerkstraat 2. Men zal worden begeleid door Matthijs Braber op het orgel. Ook zal muziekgroep JOY hun medewerking verlenen aan deze avond. De avond begint om 19.30 uur en de deuren gaan om 19.15 uur open. Na het zingen wordt iedereen uitgenodigd om, onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk, nog wat met elkaar na te praten. Via www.kerkomroep.nl kan er meegeluisterd worden.

STELLENDAM

Kinderkerstviering

Op Kerstavond, maandag 24 december, is de traditionele 'Kinderkerstavond' op het sfeervol aangeklede kerkplein van de Hervormde Kerk aan de Bosschieterstraat. Dit Kerstfeest, dat om 18.15 uur begint, wordt georganiseerd door de Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerk. Het thema van de avond is 'Geen hopeloos einde, maar eindeloos HOOP'. De avond wordt gestart met het maken van een knutselwerk door de kinderen. Daarna wordt onder leiding van ds. Hoolwerf een kerstspel opgevoerd, waarbij het thema wordt toegelicht. Ook zal een kinderkoor enkele liederen zingen. Vanaf een scherm kunnen de aanwezigen de bekende kerstliederen meezingen. Het jeugdorkest van fanfare 'De Hoop' zorgt voor de muzikale begeleiding. Voor een ieder is er warme chocolademelk.

Kerstnachtdienst

Op maandag 24 december komen de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk weer samen voor de Kerstnachtdienst. Deze dienst vindt plaats in de Gereformeerde Kerk en begint om 21.45 uur. Ds. Hoolwerf en ds. Van de Griend zullen voorgaan en Hans van Heemst bespeelt het orgel. Het koor 'Relight' uit Poortugaal verleent medewerking aan de dienst. Het thema voor deze avond is 'Geef licht!' Er staan veel bekende kerstliederen op het programma. De collecte bij de uitgang is bestemd voor het project 'Geef licht aan een kind in de knel', waarmee hulp geboden wordt aan kwetsbare kinderen overal ter wereld.