Activiteiten Informatiecentrum Grevelingen

BROUWERSDAM - Tijdens de Kerstvakantie zijn er in het Informatiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam verschillende activiteiten voor kinderen, zoals de haaientandenspeurtocht, Perfect Earth Animals en knutselen met natuurlijke materialen. Er is een grabbelton en er zijn diverse XL spellen beschikbaar, zoals het bijzondere bruinvissenspel.

Voor de volwassenen is er uiteraard ook genoeg te zien. U kunt bijvoorbeeld de sfeervol ingerichte winkel met vele natuur-gerichte artikelen bezoeken of genieten van een lekker bakje koffie of warme chocomel in het lunchcafé. Doorlopend wordt er een film over de Deltawerken vertoond in de waterzaal. Je kun je het zoutwateraquarium bekijken, de uitkijktoren op en de panoramashow staat aan. Kom genieten van de Kerstsfeer met levensgrote kerstbomen in het Informatiecentrum Grevelingen.

Perfect Earth Animals

Ben jij niet bang voor een beetje kou? Ga dan nu op ontdekkingsreis en zoek de dieren van Perfect Earth Animals. Download de gratis app en wandel door natuurgebied Kabbelaarsbank. Kun jij alle dieren vangen? Kosten: gratis, routekaart borg € 1,-; Leeftijd: 4-12 jaar; Uitleg en info: Informatiecentrum Grevelingen. Een mobiele telefoon met internet is noodzakelijk voor deze activiteit. Trek stevige schoenen aan die een beetje vies mogen worden.

Woensdag 26 december

Haaientandenspeurtocht 4+ en 8+: Zoek het codewoord in het Informatiecentrum aan de hand van de speurtocht en zeef buiten naar echte haaientanden. Kosten: € 2,50 p.p. Leeftijd: 4 - 12 jaar. Maximaal aantal deelnemers tegelijkertijd: 6.

Donderdag 3 januari

Haaientandenspeurtocht 4+ en 8+ en knutselen: mezenbolhouder maken van natuurlijke materialen. Kosten voor twee activiteiten: € 3,50 p.p. Leeftijd: 4-12 jaar. Maximaal aantal deelnemers tegelijkertijd: 6. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bij grote drukte kan het zijn dat je even moet wachten. Er is genoeg te doen en te zien in het Informatiecentrum.

Het Informatiecentrum Grevelingen is te vinden aan de Brouwersdam, Binnenzijde 25, 3253 MN Ouddorp. Navigatieadres: Kabbelaarsbank. Tel.: 088-2848210.

E-mail: grevelingen@staatsbosbeheer.nl. Openingstijden: dagelijks van 10.00-16.00 uur. Gesloten op Eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag.
Entree en uitkijktoren gratis.