Ooh wat een jaar…

Buiten is het koud, binnen is het warm en gezellig. Door de ramen zie je mooie versierde bomen staan. Tussen verlichte kaarsjes en lichtjes de vrolijke gezichten van kinderen. 'Mi mekaore' genieten we van de decembermaand en proberen we de kerstgedachte in ere te houden. Het is de tijd van het jaar om te genieten van elkaar, wordt er in een liedje gezongen. Maar is het niet elke dag tijd hiervoor?
Met de jaarwisseling in zicht blikken we terug op een jaar met mooie herinneringen. Maar ook op vreselijke en verdrietige gebeurtenissen en missen we dierbaren om ons heen.

Door: Nicole Gieman 'Mi Mekaore'

Voor 'Mi Mekaore' was het een mooi jaar. In april startte ons initiatief. We begonnen met de inloopdagen. Van daaruit werden verschillende activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het internationale diner in de Victoriahal. Dit werd door veel mensen uit verschillende culturen en achtergronden bezocht. Er werd heerlijk gegeten, gekletst en gelachen. Alles waar 'Mi Mekaore' voor staat kwam tot zijn recht: Met elkaar, voor elkaar.

We keken ook naar de grote verzameling foto's uit het verleden van de voormalige buurtvereniging en 'plan West, Dirksland', samengesteld door Jan Hoek. Kijkend naar de foto's, waar de tijd even stil staat, verlangden we terug naar die tijd. De tijd waar iedereen elkaar kende, klaar stond voor een ander en tijd had om de wereld om zich heen te zien. We hopen dat 'Mi Mekaore' dit weer een klein beetje naar 2018 heeft gehaald. Even geen verleden, maar heden.
En niet te vergeten de groep darters die elke woensdagavond bij elkaar komen. Of de door onze eigen vrijwilligers gerealiseerde indoor jeu de boulesbaan. Waardoor jong en oud elkaar weer vinden.

Samenwerken was ook een van de steekwoorden van 2018. Het samenwerking op diverse terreinen zorgde voor het realiseren van mooie activiteiten waardoor de Dirkslanders nader tot elkaar kwamen.
Ook in 2019 gaan we hier zeker mee door. De gemeente Goeree-Overflakkee en de SVIK, blijven het 'Mi Mekaore' initiatief ondersteunen. Mede hierdoor gaan we ook in 2019 mooie dingen realiseren opdat we ons nog meer om elkaar zullen bekommeren.

Wij wensen u allen fijne feestdagen en een gelukkig 2019 en hopen u in het nieuwe jaar weer te verwelkomen.