Afbeelding
Foto: Willem den Boer

Kerstconcerten Zeeuws Projectkoor en Thools Mannenkoor

ZIERIKZEE - Op zaterdag 15 december geeft het Zeeuws Projectkoor samen met het Thools Mannenkoor Rehoboth twee kerstconcerten in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

Dirigent van beide koren is Marien Stouten, hij heeft een afwisselend programma gemaakt wat in het teken staat van Advent en Kerst. Traditionele kerstliederen, Christmas Carols en lezingen wisselen elkaar af en vormen een geheel. Instrumentale medewerking wordt verleend door de pianist Christiaan Stouten, Arianne Stouten speelt viool, Aleida Stouten dwarsfluit en er is een koperquintet. Het orgel wordt bespeeld door Gerben Mourik, winnaar van het Haarlemse Orgelimprovisatieconcours. Liturg is Ds. J. van Rijswijk, hij verzorgt de verbindende teksten tussen de koorwerken. Naast koorzang is er ook samenzang. Het middagconcert begint om 15.00 uur, de avonduitvoering is om 19.30 uur. Kaarten zijn voor 7,50 euro per persoon te bestellen op de website www.zeeuwsprojectkoor.nl. Bij het middagconcert mogen kinderen onder de 12 jaar gratis naar binnen. Indien voorradig ook aan de deur van de kerk.
Het Zeeuws Projectkoor is een jong koor met 60 enthousiaste zangers afkomstig uit heel Zeeland en Goeree-Overflakkee. De afgelopen jaren presenteerde het koor diverse koorconcerten in Zierikzee. Ook werkte het koor mee aan TV-opnames voor het programma 'Nederland Zingt'. Het Thools Mannenkoor vierde dit jaar het 45-jarig bestaan met een jubileumconcert met presentatie van een nieuwe cd.