Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 17 december a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Kerstzangavond

Zaterdag 15 december wordt er een Kerstzangavond gehouden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Medewerking op deze avond wordt verleend door: Dirkslands Mannenkoor o.l.v. Dinant Struik en Jan Hoek Organist. Kinderkoor 'Iuventa' uit Dirksland o.l.v. Lars Roozemond, Arco Doorn organist en Huibertine van Loon, fluitist. Ook de Bovenstemgroep Dirksland werkt mee. Samenzang wordt begeleid door Jan Hoek. De collecte van deze avond zal bestemd zijn voor de jeugdbond. De avond begint om 19.00 uur, de kerk is open vanaf 18.30 uur. Het adres van de kerk is Mozartsingel 2.

GOEDEREEDE

Kerstviering C.V.B.

Op donderdag 13 december houdt C.V.B. 'Goeree' de jaarlijkse kerstviering in verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, met medewerking van het mannenkoor Door Eendracht Verbonden, aanvang 19.30 uur. Belangstellenden zijn hartelijk welkom.

Kerstzangdienst

Zaterdag 22 december 2018 zal er een zangdienst worden gehouden in de Hersteld Hervormde Kerk te Goedereede (Achterstraat 1; ingang aan de Doelweg). Het thema van de zangdienst is: 'Vreest niet, want ik verkondig u grote blijdschap'. Medewerking zal verleend worden door het Christelijk Mannenkoor Obadja, onder leiding van Jan Bezuijen. De begeleiding op het orgel voor het mannenkoor zal verzorgd worden door Johan van Wijk en voor de samenzang door Ad de Gans. Drs. J.W. van Estrik zal de opening, meditatie en sluiting verzorgen. Er zal een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten. De aanvang is om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur.

Kerstviering VVRG

De kerstviering van de VVRG zal zijn op dinsdag 18 december. Met onder andere een kerstverhaal, gedichten en zang. De gast voor deze gezellige avond is het Shanty Koor 'Op Volle Kracht'. Bezoekers worden verwelkomd met een kopje thee of koffie met iets lekkers en in de pauzes zal een (warm) hapje en een drankje niet ontbreken. "U bent van harte welkom om met familie, vrienden en kennissen deze gezellige avond bij te wonen met het bestuur en leden van de VVRG", aldus de organisatie. Deze avond zal worden gehouden in 'Oostdam' te Goedereede. De zaal gaat om 19.00 uur open en de aanvang is 19.30 uur. Meer informatie: Riet v. Ommeren: 0187-493205.

MELISSANT

Wintermarkt

Vrijdag 14 december zal er in Melissant weer een Wintermarkt georganiseerd worden. Deze zal plaatsvinden in en rondom de Melishof van 15.00 tot 21.00 uur. Er zal weer van alles te zien, te doen en te koop zijn. Van vis tot curiosa, van steigerhout artikelen tot dierenspeelgoed, van kruudplaatjes tot oliebollen, van Tupperware tot een spabad, van sieraden tot kinderspeelgoed etc. Ook voor de kinderen is er het een en ander te doen, er is een springkussen, een kop van Jut en een vissenspel. Van de Coop zal er een kraam zijn waar men producten voor de Voedselbank kan kopen, die men dan in de hal van de Melishof kan afleveren bij de stand van de Voedselbank. Tijdens deze Wintermarkt zijn er ook diverse optredens met politiehonden. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe deze honden getraind worden.

MIDDELHARNIS

Bingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 19 december een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Er zijn mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. Voor iedere bezoeker is er een Kerstattentie. De negen ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Goederen voor Uzon

Zaterdag 15 december is er voor de laatste maal in 2018 inzameling van goederen voor de zustergemeente van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge. Het inzameladres is aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Van 9.30 uur tot 11.30 uur staan de vrijwilligers klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden ,neem dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur.

Kerstmaaltijd

Stichting ZIJN gaat in samenwerking met Buurtzorg Tweede Kerstdag, 26 december, weer een maaltijd organiseren. De maaltijd begint om 12.00 uur, inloop vanaf 11.30 uur. De maaltijd bestaat uit 3 gangen en wordt afgesloten met een kopje koffie of thee met iets lekkers. De middag duurt tot uiterlijk 14.30 uur. Kosten € 5,00 incl. koffie/thee en drankjes. U kunt zich vóór 17 december opgeven bij het Wijkcentrum van St. ZIJN, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Tel.nr.: 483366 (toets 1) of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

OOLTGENSPLAAT

Kerstmiddag met maaltijd

De plaatselijke commissie van Ooltgensplaat houdt op vrijdag 21 december a.s. een gezellige kerstmiddag, met een gezamenlijke maaltijd voor alle 55 plussers van Ooltgensplaat. Vanaf 16.00 uur bent u welkom in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten € 15,00 per persoon. U kunt zich opgeven vóór vrijdag 14 december a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181.

OUDDORP

Advent-zangavond

Advent-zangavond op zaterdag 15 december van 19.30-20.30 uur in de Doopsgezinde Kerk. Samen een uur Johannes de Heer en andere liederen zingen onder orgelbegeleiding. De liedkeuze van deze maand is gebaseerd op het uitzien naar de komst van Christus, die gevierd wordt met het aanstaande kerstfeest.

Uitslag verloting 'De Putter'

Tijdens de tentoonstelling van Vogelvereniging De Putter was er een grote verloting. Hier volgen prijswinnende loten: 1e prijs : nr. 5919; 2e prijs: nr. 5475; 3e prijs: nr. 6378; 4e prijs: nr. 5355; 5e prijs: nr. 5113; 6e prijs: nr. 5368; 7e prijs: nr. 5869; 8e prijs: nr. 6115. De prijswinnaars kunnen contact opnemen met mevr. Westdijk-Bakelaar (0187-682282).

Kerstviering de 55+ club

Woensdag 19 december organiseert de 55+ club een gezellige kerstmiddag in de Dorpstienden in Ouddorp. Om 14.00 uur bent u van harte welkom om te luisteren naar het koor 'Laudate Dominum' o.l.v. dirigent Jan van Seters. Er wordt een mooi kerstverhaal verteld door mevrouw Kammeraad en koffie gedronken met wat lekkers. De club vraagt een eigen bijdrage in de vorm van een collecte. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 26 december en 2 januari zijn er geen activiteiten. Op 9 januari is er een nieuwjaarsreceptie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

Kerstpostactie

Zaterdag 15 december van 10.00 tot 15.00 uur en dinsdag 18 december van 18.30 tot 20.00 uur is er de mogelijkheid om uw kerst en nieuwjaarskaarten in te leveren bij de Hervormde gemeente van Ouddorp, (ingang via de Hoenderdijk). Prijs per kaart is 0,55 cent. Zaterdag zal er koffie en erwtensoep verkocht worden, op beide dagen zijn er kerststukjes te koop.

Kerstzangavond

Op zaterdag 15 december hoopt het dwarsfluitensemble o.l.v. Lisette van de Broek en het kinderkoor Tabitha o.l.v. Erna de Fijter medewerking te verlenen aan een kerstzangavond in de Hervormde kerk van Ouddorp (Weststraat 2). Het thema van deze avond is 'Wachten zonder einde'. De aanvang is 19.30 uur, er zal gecollecteerd worden voor de onkosten.

Kerstzangavond Per Amore

Gospelkoor 'Per Amore' geeft 15 december een kerstzangavond in de Gereformeerde Kerk in Ouddorp, ook zal er samenzang zijn. De avond begint om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, er zal een collecte zijn voor de onkosten. Een kerstzangavond die in het teken staat van Gods geschenk.

OUDE-TONGE

Kerstsnelschaaktoernooi

Schaakvereniging Oostflakkee (beter bekend als SOF) organiseert op 19 december een Kerstsnelschaaktoernooi. Iedere inwoner van Goeree-Overflakkee is van harte welkom. Er wordt gespeeld in de Grutterswei te Oude-Tonge, aanvang 20.00 uur, in een nu nog onbekend aantal rondes van 5 minuten per persoon per partij. Deelname is gratis en er is voor iedereen prijs. Let op: Hij of zij die met een kersthoofddeksel komt krijgt een wedstrijdpunt extra.

SOMMELSDIJK

Winterfair Nieuw Rijsenburgh

Woensdag 12 december is er de Winterfair in Nieuw Rijsenburgh. De fair begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er zijn negentien kramen met een diversiteit aan artikelen in de hal. Er is van alles te zien, te koop, workshops, enzovoort. Wilt u eens iets anders voor de kerstdagen in uw huis kom dan zeker kijken. Het is te veel om te vermelden wat er te verkrijgen is. De koffie, vers gebakken wafels- kruudplaetjes, en erwtensoep (vanaf 11.30) staan klaar. De hal is helemaal ondergedompeld in kerstsfeer.

Kerstbingo O-G-O

Zaterdag 22 december is er een 'kerstbingo' van de O-G-O om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6,50 gespeeld. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Vanwege kerst krijgen alle deelnemers een presentje.

STELLENDAM

Kerst high tea 55+

Voor dinsdagmiddag 18 december organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een kerst high tea. Er zijn dan verschillende kleine hapjes zowel zoet als hartig te eten. Tevens wordt er een kerstverhaal verteld. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook het jaar afgesloten. De aanvang is 14.30 uur en de zaal is van 14.15 uur open. De high tea wordt gehouden in het Haagse Huus. Entree: € 4,-. Opgeven bij: M.v. Oostenbrugge; tel: 491653 of bij: E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Ook belangstellenden van buiten Stellendam zijn van harte welkom.

Winterfair

Op vrijdag 14 december wordt tussen 14.00 en 20.00 wordt de winterfair gehouden in en rond het Haagse Huus. Deze fair is een samenwerking van de Dorpsraad Stellendam en SRGO 't Haagse Huus. De winterfair bestaat uit meer dan 20 kramen welke in het teken staan van kerst, winter, lifestyle en mode. Tevens zullen verschillende verenigingen en ondernemers er voor zorgen dat u de mogelijkheid heeft om versnaperingen te kopen in de vorm van oliebollen, gerookte vis, aardappeltornado's, kruudplaetjes, warme chocolademelk en ander lekkers. Voor de kinderen zijn er een kunstijsbaan en springkussens. Tevens zal er van 15.00 tot 19.00 uur een arrenslee aanwezig zijn voor een rondrit door het dorp. Fanfareorkest de Hoop zal de markt op een muzikale manier omlijsten. Rond 19.00 zullen de wensen uit de boom worden gehaald. Kinderen van de basisscholen kunnen de wensballen op woensdag 12 december van 18;45 tot 19:30 in de boom komen hangen bij het Haagse Huus aan de Haagsestraat te Stellendam. Deze avond zal muzikaal ondersteund worden door het jeugdorkest van Fanfareorkest de Hoop. De wensboom is mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren. De organisatie dankt via deze weg alle sponsoren.

Kerstzangavond Stellendam

Zaterdag 22 december 18 zal in de Hervormde kerk aan de Bosschieterstraat in Stellendam de jaarlijkse kerstzangavond worden gehouden. Naast het Chr. Mannenkoor "Door Eendracht Verbonden", dat deze avond organiseert, werken mee: Gereformeerd kerkkoor "Canticum" uit Ouddorp/Stellendam, o.l.v. Jurrien van Kooten; Bovenstemgroep "Goeree-Overflakkee", o.l.v. Corné de Geus; Chr. Mannenkoor "Door Eendracht Verbonden" uit Stellendam, o.l.v. Jurriën van Kooten. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Wiljan de Geus op het orgel. Corné de Geus zal de meditatie verzorgen. Naast de liederen die de koren ten gehore zullen brengen, is er ook ruimte voor samenzang zijn. De aanvang is 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Er wordt geen entree gevraagd, maar er is wel een collecte voor de onkosten.