Het glas kan worden geheven. Ondernemers, bestuur en gemeente hebben het voorbereidingstraject succesvol afgerond.
Het glas kan worden geheven. Ondernemers, bestuur en gemeente hebben het voorbereidingstraject succesvol afgerond. Foto:

Bedrijveninvesteringszone BIZ Ouddorp Centrum kan starten

OUDDORP – Er was nog één stap te gaan om daadwerkelijk op 1 januari 2019 te kunnen starten met de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Ouddorp Centrum. De krachtenbundeling tussen de ondernemers in het centrumgebied (Ring 1 en 2) en de gemeente Goeree-Overflakkee. Vastgelegd in een verordening en in schriftelijke afspraken niveau dienstverlening voor deze zone. Enthousiast begroet door de gemeenteraad op 18 oktober en eerder al ondertekend op 11 september door genoemde partijen.

Door Jaap Ruizeveld

Wat nog ontbrak was het houden van een formele draagvlakmeting onder de stemgerechtigden. En die viel zeer positief uit. Liefst 80 procent van de deelnemers aan dit onderzoek gaf een instemmend antwoord. BIZ Ouddorp Centrum kan beginnen. De verordening treedt 1 januari in werking.
Arjan van der Hoek (onafhankelijk voorzitter), Peter van de Langkruis (secretaris) en Piet Bezuijen (penningmeester) zijn verheugd dat vanuit de OVO (Ondernemers Vereniging Ouddorp) succesvol naar deze mijlpaal is toegewerkt. De afspraken met de gemeente gelden nu voor een periode van 5 jaar. In die tijd wordt in goed overleg het proces gemonitord. De OVO blijft - in sluimerende positie - bestaan. In een gesprek met de drie bestuurders wordt duidelijk dat er veel werkzaamheden moeten worden verricht om inhoud aan de doelstellingen en ambities te kunnen geven. Dat wordt zorgvuldig ingezet met de opdracht tot het opstellen van een marketingplan.

Uitdaging

"Wij zien het als een uitdaging waar wij samen met al onze (centrum)-ondernemers onze schouders onder zullen zetten om er een succes van te maken. Het is top dat een ieder nu zijn / haar steentje bijdraagt. Dat geeft een ruimer budget om activiteiten en evenementen gezamenlijk uit te dragen. Een professionele uitstraling die de leefbaarheid en het onderscheidend vermogen van de badplaats ten goede komt en die er toe bijdraagt dat Ouddorp met de BIZ nog steviger op de kaart kan worden gezet. Wij zullen ons inspannen om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Dat betekent dat wij ook contacten zullen leggen met VEERO en Dorpsraad. Hun inbreng, enerzijds vanuit recreatieondernemers en anderzijds vanuit de inwoners, achten wij van groot belang om mede uniformiteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid uit te stralen".

Marketingplan

"Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over voorzieningen die nodig zijn om doelstellingen te effectueren en onze slagkracht te vergroten. Denk aan de parkeervoorzieningen (met de komst van locatie Goudsmiene) en uitvoering van het Verkeerscirculatieplan. Een duidelijke bewegwijzering. Informatietableaus (waarop bedrijven zich met vermelding kunnen profileren). Streven naar een zo groot mogelijke onderlinge afstemming en herkenbaarheid. Het marketingplan wordt onze uitvalbasis. De leidraad voor de aanpak van de vele onderwerpen".

Korte lijnen

"Wij zijn blij met de korte lijnen die wij in het voorbereidingstraject - en ook nu - met de gemeente Goeree-Overflakkee hebben ontwikkeld. Er is van de zijde van onze lokale overheid veel inzet geweest", zeggen de drie bestuurders Van der Hoek, Van de Langkruis en Bezuijen. Marketing en promotie moet worden uitgedragen. Daarbij kijkt BIZ Ouddorp Centrum niet met een te enge blik maar zeker ook breder, eilandelijk. Samenwerken, vertegenwoordigen en stimuleren. Het zijn accenten die de nieuwe stichting met verve wil oppakken. De basis is nu gelegd voor een constructieve samenwerking tussen winkeliers, horeca en zakelijke dienstverlening in het kerngebied (Ring 1 en 2). Leefbaarheid / aantrekkelijkheid. Of het nu gaat over de intocht van Sinterklaas, de Boerenlanddag of over de wekelijkse markt. Dit alles valt er onder. Transparant worden ondernemers bij de invulling en inzet betrokken.