Kerstvolkszang Oude-Tonge

OUDE-TONGE - Het is alweer de dertigste keer dat er een Kerstvolkszang wordt georganiseerd in de Rooms Katholieke Kerk te Oude Tonge. Het comité van de Kerstvolkszang is er in geslaagd om van dit zesde lustrum een bijzondere mooie vocale en instrumentale middag te maken.

Medewerking wordt verleend door gastkoor The Blue Stocking Singers o.l.v. Els van de Wetering met een eigentijds repertoire zoals, Hallelujah van Leonard Cohen. Het parochiekoor St. Cecilia die dit jaar weer een volledig nieuw programma heeft ingestudeerd met o.a. het bekende Mary's Boy Child. Dit koor wordt tevens muzikaal bijgestaan door Carolien Kranse op dwarsfluit. Ook is er weer een Kerstkinderkoor. Beide koren o.l.v. Nelleke Bruggeman. De ritmische begeleiding is in handen van Mark Koole op Cajon. De sopraan Margreet van Maanen is solist deze middag. Zij zal de prachtige werken O Holy Night en Ave Maria ten gehore brengen. Hierbij wordt ze muzikaal begeleid door Jan Verduin.
En natuurlijk is er de samenzang met traditionele Kerstliederen zoals Stille Nacht. De muzikale begeleiding hierbij is in handen van organist Anton Weenink en wordt gedirigeerd door Lida Sala.
De presentatie wordt verzorgd door Wendy Tuns. De organisatie rekent weer net zoals voorgaande jaren op een volle kerk. De Kerstvolkszang vindt plaats op zondag 16 december in de Rooms Katholieke Kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart te Oude-Tonge. Aanvang 15.00 uur. De kerkdeuren gaan open om 14.30 uur. De entree is gratis.
Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een glaasje Glühwein of warme chocomel.