Afbeelding
Foto:

Garage Lars Doornbosch bestaat één jaar

OUDE-TONGE - Afgelopen zaterdag, 1 december, was het precies een jaar geleden dat de toen 24-jarige Lars Doornbosch startte met zijn eigen autogarage. Een grote en spannende stap voor de jonge ondernemer. Nu een jaar later heeft hij geen spijt van deze beslissing. In tegendeel, zijn garage loopt prima en Lars geniet elke dag van de job die hij al van jongs af aan voor ogen had.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Als klein ventje was Lars altijd al met auto's bezig. Mede geïnspireerd door zijn vader, die automonteur is. Het was dan ook logisch dat hij op het VMBO de richting autotechniek koos en vervolgens de opleiding tot werkplaatsmanager ging volgen op het Markiezaat College in Bergen op Zoom. "Tijdens deze opleiding heb ik een jaar stage gelopen bij Garage Goemaat in Nieuwe-Tonge", vertelt Lars. "Na mijn opleiding in 2010, ben ik gaan werken als automonteur en berger bij Garage Visbeen. In die tijd heb ik ook de papieren behaald voor APK-keurmeester. Ik zit, ondanks mijn leeftijd, dus al een tijdje in het vak. Toch was het altijd mijn grote wens om mijn eigen bedrijf te beginnen. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar een geschikt huurpand. Na anderhalf jaar op de wachtlijst te hebben gestaan kon ik terecht in de Boezemweg. Een mooie plek met voldoende hoogte voor de bruggen".

APK-keurstation

In oktober 2017 kreeg Lars de sleutel en kon hij beginnen met de inrichting. "Van mijn spaargeld schafte ik de benodigde apparatuur, gereedschap en een brug aan", legt hij uit. "Dat was wel even een investering, dus het was best een gok. Gelukkig stond mijn vader me steeds bij met zijn tips en expertise. Hij is al 35 jaar monteur en kent de kneepjes van het vak. Op 1 december kon ik de zaak definitief openen. Het was afwachten, maar vanaf het begin liep het eigenlijk al prima. Ik had al meteen een leuk aantal oude trouwe klanten en ook mocht ik gelijk het predicaat 'RDW-erkend keurstation voor de APK' voeren. Eigenlijk heb ik nooit een dag zonder werk gezeten. Gedurende het jaar is de klantenkring steeds verder uitgebreid en komt vanuit de hele regio. Dat bood me de mogelijkheid om nog meer te investeren in apparatuur en in een extra brug".

Vertrouwen

Lars ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. "Ik doe mijn uiterste best om goed werk af te leveren, voor een betaalbaar tarief, waardoor klanten graag terugkomen", laat hij weten. "Verder vind ik het erg belangrijk om een goede service te bieden, denk bijvoorbeeld aan een leenauto bij grotere reparaties. Maar vooral het persoonlijk contact en een goede bereikbaarheid staan bij mij heel hoog in het vaandel. Een goeie vertrouwensband opbouwen met mijn klanten, daar ga ik voor. Ik wil dan ook graag alle klanten bedanken, voor het vertrouwen dat ze mij afgelopen jaar hebben gegeven, dat geeft mij dan weer vertrouwen voor de toekomst".
Garage Lars Doornbosch is te vinden aan de Boezemeg 9E te Oude-Tonge. Telefonisch bereikbaar via 0187-643118 of 06 83059993. Of neem een kijkje op de gelijknamige facebookpagina.