Leerlingconcert piano Muziekgebouw

MIDDELHARNIS - De pianoleerlingen van Piet Westhoeve, Eline de Gast en Paul Stark, hebben in dit nieuwe cursusjaar al weer zoveel geleerd, dat het de hoogste tijd wordt voor een uitvoering.

Een concert is voor alle leerlingen van het Muziekgebouw GO een prachtige gelegenheid om voor publiek te laten horen wat zij in hun mars hebben. Dit is natuurlijk een onmisbare toevoeging van de muziekopleiding. Op vrijdag 7 december is het de beurt aan deze leerlingen in de prachtige Rabobankzaal van het Diekhuus. Op deze avond is er een gevarieerd programma, zowel qua niveau als qua repertoire, van wel 20 solisten. Hier een selectie van dit programma:
Zo zal Rebekka van Rossum de Wals in A mineur van Chopin spelen. Levi Boot zal de Sonatina van Clementi en Rondeau van Mouret laten horen. Het bekende Comptine d'Un Autre Éte van Yann Tiersen zal door Lucas Groenenboom gespeeld worden. Ook zullen er diverse nummers uit de Hal Leonard Pianomethode ten gehore worden gebracht. De Spaanse Dans, Malagueña, Fandango en Greensleeves van de methode van Alfred zullen ook voor u gespeeld worden. Verder zal Ruben Swarts een spectaculaire versie spelen van Pirates of the Caribbean, gebaseerd op het arrangement van Jarrod Radnich en Fleur Verhoeven speelt River flows in you van Yiruma.
De Rabobankzaal van het Diekhuus gaat om 19.00 uur open en de avond begint om 19.30 uur. Inclusief pauze zal het tot ongeveer 21.30 uur duren. De toegang is gratis.