Afbeelding
Foto:

Cheques goede doelen van GO-Classic uitgereikt

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vorige week werd tijdens een bijeenkomst van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee het wielerevenement GO-Classic officieel afgerond met het uitreiken van de cheques voor de goede doelen.

Tekst en foto: Adri van der Laan

In De Houten Kaap in Ouddorp was er een speciale bijeenkomst van de eilandelijke Rotaryclub voor de uitreiking van de cheques aan de goede doelen. Voordat deze cheques werden overhandigd kregen vertegenwoordigers van deze goede doelen de gelegenheid om zich te presenteren.

Daaf Kieviet van de Vrienden van Carmen legde uit dat de Stichting Vrienden van Carmen een wielrennersteam is dat is opgericht naar aanleiding van de ziekte van zijn dochter Carmen. Zij had een kwaadaardige hersentumor toen ze 20 jaar was. Na een aantal operaties en behandelingen is zij op 1 december 2015 overleden. Daaf Kieviet richtte daarop met enkele anderen een wielrennersteam op om geld in te zamelen voor de stichting Stop Hersentumoren. Er worden verschillende acties georganiseerd waaronder de Vrienden van Carmen Classic een wielertocht die jaarlijks in mei wordt gehouden. Zie ook: www.vriendenvancarmen.nl

Stichting D'n Speultuun was het andere regionale goede doel dat zich presenteerde. Annebet Houtsmuller en Ruud de Beer legden uit dat men al een aantal jaren bezig is om een speeltuin te realiseren op het terrein van Hernesseroord. Het duurde lang maar de laatste tijd hebben deze voorbereidingen succes geboekt want komend voorjaar zal de eerste fase van de bouw beginnen. Het project D'n Speultuun is belangrijk voor de integratie van de cliënten van Hernesseroord want de speelplaats is vrij toegankelijk voor alle kinderen. "We willen de kinderen weer naar buiten hebben", aldus Ruud de Beer. Later volgen nog meer verdere uitbouw.

Het derde doel is een internationaal Rotarydoel en het betreft een scholingsproject voor vrouwen en meisjes in Sri Lanka. Henri Schoenmakers gaf uitleg over dit project dat de achterstandspositie als gevolg van armoede, gezinsgrootte en seksuele intimidatie blijvend wil verbeteren en door het bieden van een opleiding zo jonge vrouwen beter weerbaar te maken.

De organisatie is - terugkijkend op de GO-Classic van 2018 heel tevreden. Een recordaantal deelnemers van 1247 verscheen aan de start in Middelharnis. Opvallend is de trend dat steeds meer toerclubs uit heel het land mee gaan doen aan het evenement.

Volgend jaar zal de GO-Classic op 14 september gereden worden. Met de Mountainbikeclub Goeree-Overflakkee zijn afspraken gemaakt en volgens de organisatie wordt met hun deelname een nieuwe markt aangeboord.

Drie goede doelen ontvingen elk € 6.000,- die natuurlijk in dankbaarheid werden aanvaard.