Afbeelding
Foto:

Bouwproject Ridderstee Ouddorp Duin met 104 gasloze luxe vakantiewoningen

Het project wordt in een drietal doorlopende fases gerealiseerd. Woningen in de eerste fase, omvattend 29 vakantiewoningen, zullen medio zomer 2019 al worden opgeleverd. Ruim 80 procent van deze woningen is inmiddels verkocht. De planning voor de oplevering van het gehele project is eind 2020, voorjaar 2021.
Klaas Bruins Slot, directeur Ontwikkeling Ridderstee Ouddorp Duin, wijst op diverse interessante aspecten die in het project zijn opgenomen. Zo kan de koper enerzijds kiezen uit omvang, typen en uitvoering van de woning, met desgewenst nog een uitbreidingspakket. Anderzijds is er de verhuurmogelijkheid via Ridderstee Ouddorp Duin Verhuur. Dit bedrijf is onderdeel van Ridderstee Holiday waartoe ook recreatiepark De Klepperstee behoort. "Een combinatie van verhuur en eigen gebruik is voor veel woningeigenaren de ideale mix". Ridderstee Ouddorp Duin Verhuur is dagelijks bezig met het tot stand brengen van een optimale verhuur en een goede bezettingsgraad. Hiervoor wordt er onder andere samengewerkt met internationale verhuurorganisaties en touroperators zoals Booking.com, Tui, Expedia en Bellvilla.

Door Jaap Ruizeveld

Locatie

"De ontwikkeling vindt plaats op een unieke locatie. Een oud duinlandschap met volgroeide bomen en waterpartijen (aaneengesloten poelen). Juist dat zijn de karakteristieke landschappelijke elementen uit de omgeving waarop Ridderstee Ouddorp Duin is geïnspireerd. De woningen staan op een houten plankier in het ruige landschap. Geen tuintjes of afscheidingen. Hebben een eigentijds ontwerp en zijn stijlvol en functioneel ingericht. Iedere woning heeft een ruim terras dat gedeeltelijk wordt overkapt met membraamdoek dat naast privacy een aantrekkelijke lichtinval geeft".

Beleving

"Woningeigenaren en of huurders kunnen wel met de auto hun woning bereiken om er - populair gezegd hun meegebrachte goederen te brengen en weer op te halen - maar dienen de auto daarna op de centrale parkeerlocatie aan de rand van het park te plaatsen. Auto's bij of naast de woningen, dat zou hier niet passen. Wij willen het element 'beleving' juist toepassen. Gezellig samen kunnen zijn in een prachtige omgeving. Kinderen moeten vrij kunnen spelen en de automobilist kan vanaf het parkeerterrein via wandelpaden zijn woning weer direct bereiken. Het parkmanagement, ontvangst gasten, onderhoud en schoonmaken van de woningen wordt door De Klepperstee uitgevoerd".

Gasloos

Klaas Bruins Slot noemt de aspecten duurzaamheid en energievoorziening. "Inspelend op de landelijke discussie hebben wij tijdig ons energie-onderdeel omgebogen. Het worden gasloze vakantiewoningen. De groene stroom komt van het zonnepanelenveld direct achter het park. Trendsettend. Inspelend op de toekomst. All electric ". De Ridderstee maakt gebruik van de voorzieningen (zoals supermarkt, restaurant, winkeltjes en strandtheater) met plein in Ouddorp Duin. Daar - aan de receptiebalie - vindt de ontvangst van de gasten plaats en kan men de sleutel van de woning verkrijgen.

Uitbreidingspakket

Nog even terug naar het genoemde uitbreidingspakket dat aan de koper desgewenst aangeboden wordt. Dan gaat het om een eigen privé-kamer (ruimte) die aan de woning – wordt toegevoegd. Afgesloten van het eventueel te verhuren huis. De koper kan daar eigen spullen opslaan. Zelf verblijven met bad, bed, kast enzovoort. "De ontwikkeling in de recreatiesector gaat snel", besluit de directeur van Ridderstee Ouddorp Duin. " Je ziet dat men naar meer luxe streeft. Mogelijkheid om niet alleen in het zomerseizoen maar meer het jaar rond te kunnen genieten van het moois dat de Kop van Goeree en het eiland te bieden heeft. Kopers investeren in een vakantiewoning (tweede woning) om uit verhuur een stukje aantrekkelijk rendement te halen". (In het fraaie informatieve boekwerk Ridderstee is vermeld dat beleggen buiten het AFM-toezicht plaatsvindt).