Afbeelding
Foto:

Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland in Korea

REGIO – Onlangs zijn vier leden van hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland, Margreet Ouwens, Wim Middelkoop, Barry Kieboom en Jeroen Maliepaard, naar Zuid-Korea gereisd om daar te trainen onder Jin Mu Kwan Grootmeester Lim Chae Kwan. Voor Margreet en Wim was dit het eerste bezoek aan het land Zuid- Korea. Voor Barry en Jeroen was het respectievelijk de 2e en 3e keer dat Korea werd bezocht.

Er werd twee keer twee uur per dag getraind. De trainingen waren hard en technisch. De technieken welke zijn aangeleerd, zijn van een technisch hoog niveau. Deze technieken kunnen door zowel vrouwen als mannen kunnen worden uitgevoerd daar er heel weinig kracht bij komt kijken. Nu is het zaak de technieken in te trainen en over te brengen aan de overige leden.
Aan het einde van de week werd een test afgelegd waarbij werd gekeken of de stof door iedereen voldoende werd opgenomen. Iedereen is voor deze test geslaagd! Tevens werd Wim door Grootmeester Lim voor zijn blauwe band geëxamineerd. Hij is voor deze test glansrijk geslaagd.
Naast de trainingen heeft men ook tijd gehad om meer van de stad Daegu te zien. Het team werd door de Grootmeester en zijn vrouw op sleeptouw genomen en heeft zo hele mooie plekken van en in de stad kunnen bezichtigen. Zoals een museum over de Koreaanse Oorlog geweest en deelname aan activiteiten in het Safety Theme Park van Daegu.
Op zaterdag 24 november is met Grootmeester Lim respect betuigd bij het graf van degene die met hapkido is begonnen, Founder Choi Yong Sul. Dat was heel erg indrukwekkend. Uit Korea heeft men enkele membershipcards, welke de leden ontvangen bij het lidmaatschap bij Jin Mu Kwan, en het blauwe banddiploma van Adriaan van Driel meegenomen. Hij heeft, vlak voordat wij naar Korea gingen, het blauwe band examen met goed gevolg afgelegd.
Ben je geïnteresseerd in wat wij precies doen en wat Jin Mu Kwan hapkido inhoud? Kom dan eens een kijkje nemen bij TotalBody Health Centre en doe lekker mee! Op de website www.hapkidototalbody.nl vindt je meer informatie over de lestijden.