Afbeelding
Foto:

Mars voor het Leven

GOEREE-OVERFLAKKEE – Deze week is de Week van het Leven. De initiatiefnemers hiervan zijn: NPV, Siriz, VBOK, Schreeuw om Leven, ChristenUnie en SGP. Het thema van dit jaar is: "Open je ogen voor het ongeboren leven!".

"Een baby van 24 weken is ongeveer dertig centimeter lang, kan horen, duimen en voelen. Ondanks deze wonderlijke ontwikkelingen is het in Nederland toegestaan om tot op dit moment een zwangerschap af te breken. Een net ontstane embryo ziet eruit als een klein klompje cellen. Maar het is veel meer dan dat. Al bij de bevruchting is de erfelijke aanleg vastgelegd. Bovendien stuurt dit kind in ontwikkeling al binnen 48 uur na de conceptie alle processen van de zwangerschap tot en met de geboorte. Opent u daar uw ogen voor?", aldus de organisatoren.

Abortusgrens

"De grens van 24 weken is vastgesteld in 1984. In de afgelopen jaren is er echter grote vooruitgang geboekt in de medische wetenschap, waardoor kinderen zelfs kunnen overleven vanaf 21 weken. De grens van 24 weken is echter nog nooit aangepast. In landen om ons heen, zoals Duitsland, ligt de abortusgrens bij 12 weken. Aanleiding genoeg om de abortusgrens in Nederland ter discussie te stellen. We leven in een land waar het uitgebreid gaat over grazers in de Oostvaardersplassen en Zwarte Piet. De informatie over een abortus en de gevolgen daarvan laat echter te wensen over. Dat veel vrouwen na een abortus last hebben van psychische problemen horen we weinig.

Wat kunt u doen?

Het belangrijkste wat u kunt doen is bidden. Draag alle hulporganisaties op in uw gebed die zich inzetten voor: een verandering ten goede, voorlichting en hulpverlening. Maar ook meisjes/vrouwen die middenin de problematiek van een abortus zitten of hebben gezeten".

Mars voor het Leven

Zaterdag 8 december wordt de Mars voor het Leven gehouden. Dit is een stille en waardige mars, door Den Haag. "Hiermee geven we een krachtig en liefdevol signaal af. Deze Mars is de afsluiting van de Week van het Leven. Voor meer informatie kijk op: www.schreeuwomleven.nl/marsvoorhetleven
Er rijden bussen vanaf het eiland naar den Haag. Opstapplaatsen zijn: Stellendam, Dirksland, Middelharnis en Nieuwe-Tonge. Kinderen/studenten zijn gratis, volwassenen € 5,- p.p. Meldt u aan via www.schreeuwomleven.nl/vervoer. Vragen? Mail naar marsvoorhetlevengo@gmail.com.