Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Kerstmarkt

Op zaterdag 15 december 2018 organiseert eXperia Events in samenwerking met Stichting de Bommelstee voor de derde keer op rij de kerstmarkt in De Bommelstee te Den Bommel, een eigentijdse kerstmarkt met en voor de inwoners en omwonenden van Den Bommel. De markt is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Deze markt zal plaats vinden binnen in De Bommelstee. Bij binnenkomst ontvangen alle bezoekers gratis een glaasje Glühwein. Voor de kinderen zal dit een warme chocomel zijn.

DIRKSLAND

Marathonbingo SVIK

Zaterdag 22 december wordt weer de marathonbingo gehouden. Er wordt ook weer voor gezorgd dat er iets lekkers te eten is. Dit eten is gratis voor wie alle drie de ronden mee speelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u wel mee eten, dan betaalt u daar € 10,- per persoon voor. Anders dan bij andere marathonbingo's vraagt de organisatie om bij aanmelding € 10,- aan te betalen. Deze aanbetaling wordt verrekend wanneer u de de bingokaarten betaalt. Dat kan bij de telefonische aanmelding door middel van het overmaken van € 10,- op bankrekening NL94RABO 0314101144. Ten name van de SVIK, onder vermelding 'marathonbingo'. De deelname is definitief na ontvangst van de aanbetaling. De uiterste datum voor de betaling is 15 december 2018. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan open om 15.00 uur. Opgeven kan via: 0187-493186, 0187-487170 of 06-20213165.

Gezellige avond

De Reumapatiëntenvereniging Goeree-Overflakkee en het van Weel Bethesda ziekenhuis houden samen een gezellige avond in het restaurant van het ziekenhuis te Dirksland. Deze avond is op maandag 10 december en begint om 19.30 uur met een kopje koffie. Rond 19.45 uur begint het koor 'Rol Around' met een spetterend optreden. Iedereen is van harte welkom ook de patiënten die in het ziekenhuis liggen zijn van harte welkom. Er is tussen door een hapje en een drankje.

Bingo

Donderdag 6 december wordt weer een bingo gehouden in de Victoriahal. Er zijn tal van mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 18.45 uur open en de ballen gaan om 19.30 uur rollen. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

Kerstconcert

Vrijdag 14 december geeft het Chr. Gem. koor Sursum Corda, o.l.v. Kees Villerius haar jaarlijks kerstconcert in de Ned. Herv. Kerk aan de Ring te Dirksland. Het koor zal begeleid worden door een orkest met o.a. een cello, hobo, dwarsfluit en violen. De organist is Anton Weenink. Het Mannenkoor 'Obadja' uit Ouddorp o.l.v. Jan Bezuijen en organist ohan van Wijk zal deze avond haar medewerking verlenen. Judith van Houte uit Goes zal op haar harp enkele liederen ten gehore brengen, waarvan ze zelf de inhoud zal toelichten. Er zal ook samenzang zijn met de gemeente. Deze avond heeft een gevarieerd programma. Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Er zal wel een collecte zijn t.b.v. de onkosten.

GOEDEREEDE

Vergadering Oranjevereniging

Aanstaande donderdag 6 december is het tijd voor de jaarvergadering van Oranjevereniging Goedereede. Vanaf 19.30 uur blikt men in Oostdam terug op het afgelopen verenigingsjaar én worden ideeën voor het nieuwe jaar besproken. Wie wil mee beslissen is welkom. De bingo zal niet ontbreken.

MELISSANT

Winterverkoping

Bij de Hersteld hervormde Kerk hoopt men vrijdag 7 december een winterverkoping te houden,van 15:30 tot 19:00 uur met lekkere gebakken vis, patat, broodje worst,warme erwtensoep, oliebollen, enveloptrekken voor de kinderen, mandenraden voor volwassenen, tweedehands winterkleding, de vrouwenvereniging, FM group met parfum en schoonmaakspullen en een kraam met speelgoed, echte boerenkaas van de kaasboerderij van de familie van Schaik. De verkoping wordt gehouden op de Voorstraat 12.

Klaverjassen

Golfbaan Catharinenburg organiseert klaverjassen voor iedereen. Woensdag 5 december. Aanvang 13.00 uur. Aanmelden: 0187605060 of 06-55734858 (Kees Tanis).

Kerstmaaltijd voor alleenstaanden

Stichting ZIJN gaat in samenwerking met Buurtzorg Tweede Kerstdag 26 december weer een maaltijd organiseren. De maaltijd begint om 12.00 uur, inloop vanaf 11.30 uur. Deze bestaat uit 3 gangen en wordt weer afgesloten met een kopje koffie of thee met iets lekkers. De middag duurt tot uiterlijk 14.30 uur. Kosten € 5,00 incl. koffie/thee en drankjes. U kunt zich vóór 17 december opgeven bij het Wijkcentrum van St. ZIJN, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Tel.nr. 483366 (toets 1) of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl

MIDDELHARNIS

Volkskerstzang

Op 14 december is er een 'Volkskerstzang' op het Diekhuusplein, aanvang 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om met elkaar ruim een half uur Advent- en Kerstliederen te zingen. De begeleiding wordt verzorgd door een afvaardiging van Sempre Crescendo. Dit samenzijn wordt georganiseerd door de PKN-kerken in Middelharnis en Sommelsdijk. Er zijn liederenboekjes, waarin de teksten vermeld staan. Deze worden ter plaatse uitgedeeld.

NIEUWE-TONGE

Bingo-avond

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 14 december een bingo-avond. Deze wordt gehouden in "Ons Dorpshuis". Iedereen is van harte welkom. Er worden tien rondes gespeeld en een superronde. De zaal gaat om 19.00 uur open. De bingo begint om 19.30 uur.

Winterfair

Zaterdag 8 december is er een Winterfair. Er wordt van alles verkocht: kerststukjes, brocante spullen, kaarten, boeken, mooie decoratiespullen en noem maar op. De fair wordt georganiseerd door de hervormde gemeente van Nieuwe-Tonge en de opbrengst van de fair zal bestemd zijn voor de dorpskerk. Dankzij de sponsoren kan er weer een aantal prijzen worden uitgedeeld. Ze zijn te winnen bij bijv. het rad van avontuur. koffie met appeltaart, warme chocolademelk, wafels, oliebollen, broodje braadworst, etc. Ook zijn er activiteiten voor de kinderen. De fair is geopend van 10:00 uur tot 14:00 uur en zal worden gehouden in Elim (Zuiddijk 19, Nieuwe Tonge).

OOLTGENSPLAAT

Kerk open

Op de Kerstmarkt in Ooltgensplaat op zaterdag 8 december zullen de deuren van de Hervormde Kerk open staan vanaf 14.00 uur voor het zoeken van een moment van rust, goed gesprek of ontmoeting. Vanaf 19.30 uur-20.15 uur zal er Kerstsamenzang zijn waarin bekende Kerstliederen gezongen worden. Voor de kerk zal de bekende erwtensoepkraam weer aanwezig zijn evenals broodjes met snacks. Gehele opbrengst komt ten goede voor diverse projecten in Oekraïne.

Kerstzangavond

Dinsdag 11 december wordt er een Kerstzangavond gehouden op het Maximaplein, met medewerking van Interkerkelijk Koor 'Jehosua'. Vanaf 19.15 uur is er de inloop en het programma begint om 19.30 uur. De afsluiting zal rond 20.30 uur zijn.

Verkoping Vrouwenvereniging

Zaterdag 8 december wordt er een verkoping gehouden in het kerkgebouw van de HHG aan de Lindelaan 4. Verkoop van tweedehandskleding, handwerkartikelen, decoratie, groente en fruit, fotokaarten, zelfgebakken producten. Van bakkerij ten Hove: worstenbroodjes, bolussen en oliebollen. Dit jaar heerlijke bonbons te koop, U kunt een mooie boodschappenmand winnen of meedoen met het gewicht raden van een rollade, ook is er gedroogde worst te koop. In de koffiehoek bent u welkom voor koffie of thee met wat lekkers erbij, er is weer verse tomatensoep en broodjes hamburger om direct op te eten. Van harte welkom van 9.00 – 13.00 uur.

Kerstpost

Maandagavond 10 december van 18.30 – 20.00 uur en Woensdagavond 12december van 18.30 – 19.30 uur kan de kerstpost voor Goeree-Overflakkee ingeleverd worden in de Hersteld Hervormde Kerk aan de Lindenlaan 4. De post wordt uiterlijk zaterdag 15 december bezorgt.

OUDDORP

Advent-zangavond

Advent-zangavond op zaterdag 15 december van 19:30-20:30 uur in de Doopsgezinde Kerk. Samen een uur Johannes de Heer en andere liederen zingen onder orgelbegeleiding. De liedkeuze van deze maand is gebaseerd op het uitzien naar de komst van Christus, die gevierd wordt met het aanstaande kerstfeest.

Kerstzangavond Per Amore

Gospelkoor 'Per Amore' geeft 15 december een kerstzangavond in de Gereformeerde kerk in Ouddorp, ook zal er samenzang zijn. De avond begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, er zal een collecte zijn voor de onkosten. Een kerstzangavond wat in het teken staat van Gods geschenk.

Winterfair

Zaterdag 8 december is er weer een sfeervolle Winterfair bij de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp. Er is veel werk verzet om er een gezellige fair van te maken. Er zijn prachtige kerststukken en mooie DIY artikelen te koop. Binnen zijn er kramen met o.a. boeken, antiek en curiosa, handwerk, speelgoed en ook er is veel mooie kleding. Ook dit jaar worden we weer verrast met om 11.00 uur een muzikaal intermezzo. De kinderen kunnen actief aan de slag door het maken van een kerststuk of zich laten schminken. Buiten en binnen kunt u terecht voor de inwendige mens. Er is "taart en koffie", patat, oliebollen, heerlijke kibbeling , gerookte vis en nog heel veel meer. Verder kunt u uw kerstpost inleveren wat bestemming Ouddorp, Stellendam, Goedereede of Havenhoofd heeft. Men zorgt er voor dat uw wensen ruim op tijd worden bezorgd. De Winterfair begint om 09.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Rommelmarkt weer van start

De deuren van de Van der Linde Rommelmarkt in de loods van het bouwbedrijf aan de Zuidweg gaan weer open. De markt is weer elke zaterdag open in de maand december van 9.00 tot 12.00 uur. Om de grote voorraad weg te werken en om even ook nog wat extra rust te hebben kunnen er geen spullen meer gebracht worden. Er wordt wel een uitzondering gemaakt als er een huisje leeg moet.

OUDE-TONGE

Kerstviering A.S.V.

De A.S.V. Oostflakkee houdt op zaterdag 22 december haar kerstviering in de Grutterswei. De zaal is open vanaf 16.30 uur. De viering wordt geopend om 17.00 uur met het optreden van het Kerskinderkoor uit Oude-Tonge onder leiding van Nelleke Bruggeman. De avond zal worden besloten met het Duo Voci en met zangvereniging Advendo. Kosten € 20,-; niet-leden € 30,-, inclusief drankbuffet. Aanmelden bij h.zonneveld39@hotmail.com of tel. 0187-630098. Op dinsdag 11 dec. Tussen 19.30- 20.00 uur.

SOMMELSDIJK

Kerstconcert 'de Jonge Lofstem'

Op Zaterdag 15 december geeft kinderkoor 'de Jonge Lofstem' het jaarlijkse Kerstconcert. Onder het thema "De reis naar Bethlehem" zingen de kinderen voor en met u over de komst van de Heere Jezus. Halverwege het programma kunt u genieten van een muzikaal intermezzo door de muziekgroep. Het kinderkoor heeft dit keer een aantal speciale gasten: een mannen-ensemble van vaders, broers en opa's zingt een deel van de liederen met de kinderen mee. Het kinderkoor staat onder leiding van Nelleke van den Boogert en Leny Kieviet. Het concert vindt plaats in de Hervormde kerk van Sommelsdijk en duurt van 19.00 uur tot ongeveer 20.00 uur.

STELLENDAM

Wintermarkt

Op vrijdag 7 december tussen 16.00 en 19.30 uur organiseert de Gereformeerde Kerk te Stellendam haar jaarlijkse wintermarkt aan de Kerkhoflaan 2 te Stellendam. Erwtensoep al dan niet met katenspek en roggenbrood, verse oliebollen, broodjes worst om onder genot van koffie, thee of warme chocomelk met slagroom op te eten. Maar u kunt het ook verpakt kopen en later thuis eten. Maar er is meer: gekookte peren, suikerbrood, kerststolletjes, kruukplaetjes, diverse soorten koekjes. Beproef uw geluk in de enveloppenstand of koop een lot voor o.m. een grote boodschappenmand. Diverse goederen voor de kerst, zoals kerststukjes en een creahoek met o.m. schitterende kaarten. Ook aan de kinderen is gedacht in hun creahoek kunnen ze de kerststal verven. Dat alles onder begeleiding van een jeugdige muzikale begeleiding. Vergeet achter de kerk de container niet, weer volop goed bruikbare spullen voor een redelijke prijs.

JOP jeugdwerker in kerkdienst

Op zondagavond 9 december om 18.30 uur is er weer een jongerendienst in de Gereformeerde Kerk van Stellendam. Spreker in deze dienst is Martijn de Jong (JOP Jeugdwerker bij de Protestantse Kerk in Nederland) uit Rotterdam. De muziek wordt verzorgd door door praiseband eXalt uit Ouddorp. Het thema van de dienst zal zijn 'Een Goed Gesprek'. Na afloop van de dienst is iedereen van harte welkom om onder het genot van warme chocomel met slagroom, koffie, thee of fris nog even na te praten.