Keigave kerst in Dirksland

DIRKSLAND – Keigave kerst in Dirksland bestaat dit jaar weer uit een kerstwandeling door een deel van het dorp. De wandeling is op 24 december, die een karakter krijgt dat vergelijkbaar is met The Passion, gaat deze keer van de Victoriahal naar de Hervormde Kerk.

Door Kees van Rixoort

Rond kwart over vijf begint het evenement met een buffet in de Victoriahal. De organiserende commissie van de hervormde gemeente nodigt heel Dirksland uit om te komen. Opgeven is niet nodig. Voor het startgedeelte in de Victoriahal, waar ook een filmpje wordt vertoond over de betekenis van kerst, werkt de commissie samen met Mi Mekaore, dat bedoeld is om mensen elkaar te laten ontmoeten en zo nodig een steuntje in de rug te geven.

De kerstwandeling leidt de deelnemers langs vuurkorven en scenes naar de kerk. Daar is een levende kerststal te bewonderen en staat er warme chocolademelk klaar. Om negen uur 's avonds begint de kerstnachtdienst. Wie wil kan aanschuiven in de kerkbanken. Alleen wandelen kan ook, of alleen wandelen en eten in de Vic.

De kerstwandelingen in Dirksland trekken doorgaans zeshonderd tot zevenhonderd mensen. Vorig jaar, toen Keigave kerst met de komst van de Zandprinses een ander karakter had, bracht het evenement zelfs circa duizend mensen op de been.

Winterconcert

Voor Keigave kerst 2018 trekt de dorpsraad van Dirksland 500 euro aan subsidie uit. Voor het winterconcert op 15 december, met muziekvereniging Amicitia en een groot projectkoor uit Scheveningen, 1000 euro. Dit concert in de Hervormde Kerk van Dirksland begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.