Els van Putten, medewerkster van GoedvoorGoed. Foto: Jaap Reedijk
Els van Putten, medewerkster van GoedvoorGoed. Foto: Jaap Reedijk Foto:

Medewerkers exposeren bij GoedvoorGoed

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van 17 t/m 20 december organiseert GoedvoorGoed de eerste 'medewerkersexpositie' in de kringloopwinkel op het industrieterrein in Middelharnis. Tijdens deze expositie tonen verschillende medewerkers binnen GoedvoorGoed dat er meer gedaan wordt dan alleen de kringloopactiviteiten.

Ingrid Brinkhof is een van de medewerkers bij GoedvoorGoed en de motor achter deze expositie. "Vanaf het ontstaan heb ik grote bewondering voor de manier waarop GoedvoorGoed opereert. In de eerste instantie is men er voor de medewerkers die er dagbesteding vinden door middel van de kringloopwinkel. In de loop der jaren is Goed voor Goed enorm gegroeid en is nu de plaats geworden voor vele mensen die er een plek vinden. Hier vandaan kan men weer, zonder druk en in eigen tempo, deelnemen in de maatschappij".

Gepensioneerden, medewerkers met een beperking, herintreders, mensen met psychische of verslavingsproblemen of mensen die hun draai niet kunnen vinden op de arbeidsmarkt vinden allemaal hun plaats binnen GoedvoorGoed. Omdat de aandacht vaak naar de spullen in de kringloopwinkel gaat, worden de mensen achter deze spullen niet altijd gezien. Ingrid: "Nu willen wij juist de creatieve vaardigheden van de mensen laten zien." Regelmatig komen de kunstenaars van het atelier Kunstenmaker.nl in de publiciteit. Zij maken kunst onder het dak van GoedvoorGoed. Tijdens de expositie wordt ook de creativiteit van de andere medewerkers getoond.

Er wordt veel moois aangeboden, waar met enthousiasme aan gewerkt is. Er is kleiner werk met kleine prijzen, waarvan de opbrengst direct naar de medewerkers zelf gaat, maar er worden ook grotere schilderijen getoond vanuit het atelier van de Kunstenmakers. Iedere dag is er, rond 15.00 uur, live muziek en ook de kerstman komt geregeld langs.

Els van Putten maakt schilderijen

De komende weken worden een aantal medewerkers voorgesteld die deelnemen aan de expositie. Deze week is dat Els van Putten. Els werkt al jaren bij GoedvoorGoed en dan met name in de winkel aan het Zandpad (de Lijnbaan) in Middelharnis. Hier geeft Els, samen met haar collega's, op woensdag en donderdag kleur aan deze winkel waar veel kringloopartikelen een nieuwe weg vinden. Het mooie van GoedvoorGoed vindt Els dat iedereen en alles er een nieuwe kans krijgt. In 2007 veranderde er veel in het leven van Els. Ze koos toen voor schilderen om zich op het creatieve vlak te kunnen uiten en ze bleek hiervoor talent te hebben. Na jarenlang lessen te hebben gevolgd bij Mart Franken, ontwikkelt zij zich nu zonder hem verder. Inmiddels heeft Els al diverse keren in het land geƫxposeerd en wordt zij overal enthousiast ontvangen. Els heeft een duidelijke stijl en in de grote diversiteit aan onderwerpen komt deze duidelijk herkenbaar naar voren. Els werkt met acryl en haar werk is figuratief te noemen.

Kader: Medewerkersexpositie

Van 17 tot en met 20 december is iedereen van harte welkom op de medewerkersexpositie. Die is geopend van 10.00 tot 16.00 uur bij GoedvoorGoed aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis. Kijk voor meer informatie op www.goedvoorgoed.nl.