Aanmelden Ambitus Orgelconcours

ROTTERDAM - Aanmelden voor de tweede editie van het Ambitus Orgelconcours is weer mogelijk. Talentvolle jonge organisten kunnen zich inschrijven.

De eerste editie van het Ambitus Orgelconcours is door de deelnemers als zeer positief beoordeeld. Daarom wordt voor de tweede editie de bewezen formule van het Ambitus Orgelconcours voortgezet én versterkt door de samenwerking met Codarts. De richtlijnen voor de deelnemers zijn te vinden op de website: www.ambitusfoundation.org.

Jury
Opnieuw hebben gerenommeerde organisten hun enthousiaste medewerking toegezegd om deel uit te maken van de jury: Ab Weegenaar, Adriaan Hoek, Anton Pauw, Arjen Leistra, Bernard Winsemius, Dick Sanderman, Geert Bierling, Gerben Budding, Hans Leenders, Jan Hage, Jelena Bazova, Jos van der Kooy, Leo van Doeselaar, Petra Veenswijk, Sietze de Vries, Theo Jellema en Wolfgang Baumgratz.
Het orgelconcours kent drie categorieën kandidaten: categorie A: jongeren tot 15 jaar (2 rondes); categorie B: amateurs 15 t/m 20 jaar (3 rondes); categorie C: conservatoriumstudenten (4 rondes).
Omdat er voor samenwerking met Codarts is gekozen, vinden alle rondes in de regio Rotterdam-Rijnmond plaats. De planning van de rondes per categorie is als volgt:
Met het Ambitus Orgelconcours wil de organisatie alle jonge organisten in binnen- en buitenland de kans geven hun muzikale talenten nog eerder verder te ontwikkelen. Het Ambitus Orgelconcours wordt voorbereid door Henk van den Breemen,
Johanna Noom, Rien Donkersloot, Erik Zwiep, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Frank Michielsen.