Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo met maaltijd

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 12 december een gezellige Kerstbingo met maaltijd. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet leden. Opgeven bij Coby Maliepaard, tel. 631814 vóór 5 december. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag
10 december een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Kerstbingo en maaltijd

De plaatselijke commissie van Den Bommel organiseert op donderdag 13 december a.s. een kerstbingo met maaltijd voor alle 55 plussers uit Den Bommel. De middag begint om 13.30 uur met de bingo en rond 17.00 uur volgt de maaltijd. De bingo kost € 4,50, de maaltijd € 12,50, komt u naar beide dan kost het € 17,00. Bij deelname aan de maaltijd s.v.p. vóór 7 december a.s. aanmelden bij Janny Kamp (0187) 61 14 53. De middag wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Koppelklaverjassen

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 13 december a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

DIRKSLAND

Opbrengst collecte Alzheimer

De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Dirksland in de week van 5 t/m 10 november € 2182,60 opgebracht. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. Wilt u in 2019 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren, of bij Ella de Wit-van Nieuwenhuijzen per email: elladewit@gmail.com

Kerstmarkt SVIK

De voormalige hallen van de Victoria koekjesfabriek, worden al jaren gebruikt door de SVIK voor diverse activiteiten. Op 8 december zijn de hallen het toneel van een van de sfeervolste Winterfairs van de regio. Naast de heerlijke decembersfeer vindt u 2000 m2 met verschillende kramen gevuld met kerstdecoraties, delicatessen, woonaccessoires, parfumerie, kaarsen tot heerlijke hapjes en drankjes. Dit jaar is er natuurlijk ook weer een fotograaf aanwezig dit klaar staat om een mooie minishoot te maken van u of uw gezin. Dit jaar zal Jeanette Doorn de honneurs waarnemen. De winterfair is op zaterdag 8 december tussen 10.00 en 16.00 uur in de Victoriahallen aan de Philipshoofjesweg te Dirksland. Wie interesse heeft om op deze fair te staan met nieuwe spullen kan contact opnemen via evenementen@svik.nl

Licht in de nacht

In december geeft Lucas Kramer acht sfeervolle kerstconcerten. Op 21 december is Lucas samen met zijn band en strijkerskwartet in de Hervormde gemeente te Dirksland. Het worden bijzondere avonden. Ook Pearl Jozefzoon gaat mee op tour. Lucas en Pearl zullen beiden diverse solo's zingen. Daarnaast brengen zij enkele duetten ten gehore. En er is natuurlijk ruimte voor samenzang. Kaarten à € 10 zijn te reserveren via Zingenindekerk.nl/lucas De aanvang is 20.00 uur.

MELISSANT

Klaverjasmiddag

Woensdag 5 december is er een klaverjasmiddag op de golfbaan. Inschrijven: 13.00 tot 13.15 uur. Kosten € 2,50 ontvangst met koffie. Aanmelden: Tel 0655734858 of 0187605060.

MIDDELHARNIS

Spullen voor de jaarmarkt

Zaterdag 1 december is er weer gelegenheid om goede spullen voor de jaarmarkt van de Herv. gemeente Middelharnis in te leveren bij de Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis. Van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om ze in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk spullen af te leveren op het industrieterrein aan de Lorentz 1.

Kerstmaaltijd

Stichting ZIJN gaat in samenwerking met Buurtzorg voor Tweede Kerstdag - 26 december weer een maaltijd organiseren. De maaltijd begint om 12.00 uur, inloop vanaf 11.30 uur. Deze bestaat uit drie gangen en wordt weer afgesloten met een kopje koffie of thee met iets lekkers. De middag duurt tot uiterlijk 14.30 uur. Kosten € 5,00 incl. koffie/thee en drankjes. Opgeven voor 17 december bij het Wijkcentrum van St. ZIJN, Doetinchemsestraat 27, tel.nr. 483366 (toets 1) of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl

Repair Café

Op zaterdag 1 december om 09.00 uur komt wethouder Markwat aan het Repair Café te Middelharnis de Wecycle prijs uitreiken van de top 25 beste recycle gemeente. Daarna kunt u op die zaterdag weer terecht in het Repair Café op de Locatie van Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 van 10.00 tot 13.00 uur. U kunt hier terecht met bijna alle kleine (u moet het wel zelf kunnen dragen) huishoudelijke apparaten. De vakkundige monteurs kunnen helpen met repareren behalve met mob. telefoons, tablets of PC's. http://www.repaircafemiddelharnis.nl

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 1 december kunnen er weer goederen voor Roemenië worden ingeleverd. De loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis is geopend tussen 09.30 en 11.30 uur. De ingezamelde spullen worden deels uitgedeeld aan de allerarmste gezinnen in de omgeving van de plaats Ocna-Mures/Uioara. Andere artikelen worden verkocht in de tweedehandswinkel en loods in datzelfde dorp. Ook die opbrengst is bestemd voor deze plaatselijke bewoners.
Wat kunt u inleveren: warme kleding, huishoudelijke- en keuken artikelen, nette kopjes/schotels/borden, speelgoed en incontinentiemateriaal. Ook (klein) meubilair en elektrische apparatuur is welkom, natuurlijk wel in goede nog bruikbare staat. Bij de ingang van de loods staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage. Vragen? info@oosteuropa-werkgroep.nl of bel 484228/603051.

Bingoavond

De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 8 december een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen.
Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur.
Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. Voor iedereen is er een Kerstattentie. De 12 ronden Bingo kosten u €7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,- en
wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,-. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

NIEUWE-TONGE

Kerstvolkszang

Op zaterdag 15 december zal in de Hervormde Kerk te Nieuwe-Tonge de 11e Kerstvolkszang plaatsvinden. Het programma bestaat uit bekende en geliefde Kerstliederen. Met de warme klanken van het Blank-orgel zal Eric Wolfert de samenzang begeleiden. Ook zal muziekverenging Apollo uit Nieuwe-Tonge haar medewerking verlenen. De samenzang wordt afgewisseld met muzikale intermezzo's van Apollo en Eric Wolfert zal op het orgel een Kerstimprovisatie uitvoeren. Ds. Kreuk uit Oude Tonge zal een korte meditatie houden. De avond begint om 19.00 uur en de kerkdeuren zullen vanaf 18.30 uur geopend zijn. Iedereen is van harte welkom, de entree is gratis. Voor de onkosten wordt er bij de uitgang een collecte gehouden. Na afloop (circa 20.15 uur) is er in de tent, bij de uitgang van de kerk, gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een lekkere kop warme chocolademelk.

OUDDORP

Vogeltentoonstelling

Vogelvereniging 'De Putter' houdt weer een bijzondere vogeltentoonstelling en wel op 30 november en 1 december in M.F.G. Dorpstienden. Donderdag 29 november zal een deskundige jury van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers de vogels volgens standaardeisen keuren. Iedereen die belangstelling heeft voor vogels of aanverwante zaken is welkom tijdens de tentoonstellingsdagen op vrijdag 30 november van 19.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 1 december van 14.00 uur tot 19.00 uur. Dan is er ook weer het rad van avontuur met mooie prijzen. De toegang is gratis.

Kunst en Kitsch

In het kader van het maandelijkse programma "Koffie met…" komt op donderdagmiddag 6 december Taxateur Irene Rozendaal naar de Bibliotheek. Irene Rozendaal, beëdigd taxateur, zal deze middag meegebrachte spullen duiden en de waarde taxeren.
Iedere bezoeker mag maximaal twee voorwerpen meenemen en ter taxatie aanbieden.
Aan het eind van de middag weet u het; zijn uw meegebrachte voorwerpen Kunst of……behoren ze toch tot de afdeling Kitsch? Aanmelden voor deze middag kan aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten. De middag begint om 14.00 uur. Toegang € 5,-.

Sinterklaasmiddag 55+

Woensdag 5 december organiseert de 55+ club in Ouddorp een gezellige sinterklaasmiddag. Er kan gesnoept worden van sinterklaaslekkernijen en de meegebrachte cadeautjes worden verloot. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. De entree bedraagt € 3,50 en een cadeautje van € 3,00. De cadeautjes worden verloot onder de bezoekers, dus maak er iets leuks van. Graag van tevoren aanmelden i.v.m. de aankoop van het snoepgoed. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 12 december is er een wijnproeverij bij de club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam of Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

OUDE-TONGE

Kerstmiddag

De Plaatselijke Commissie organiseert voor zaterdagmiddag 8 december een Kerstmiddag, die aanvangt om 14.00 uur met een optreden van koor 'Oranje'. Dit koor treedt op in Charles Dickensstijl. De middag wordt gehouden in het Infocentrum Bernhardstraat 27. Rond 17.00 uur wordt de middag afgesloten met een buffet. De prijs voor deze middag met maaltijd bedraagt € 13,50. Vooruitbetaling € 2,50
Opgeven vóór 1 december bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3. Envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nr. Nel Vervloed 0187-642697

Open Schuur

Zaterdag 1 december wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude Tonge, Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

Het is nog geen Kerst – concert

Al vele jaren wordt door fanfareorkest Vooruit vlak voor de kerstdagen een geanimeerd Kerstconcert georganiseerd, dat boven alles wordt gekenmerkt door het echt Hollandse begrip "gezellig". Ook dit jaar lagen er natuurlijk al weer plannen voor zo'n concert. Maar door een samenloop van omstandigheden was het dit jaar gewoon onmogelijk zo'n concert te laten plaatsvinden vlak voor de Kerstdagen. Nou zijn ze bij Vooruit niet zo gauw voor één gat te vangen en dus werd er al snel een alternatief gevonden: Dan wordt het een "Het is nog geen Kerst-concert". En dat gaat plaatsvinden op zaterdag 1 december in CBS de Bron in Oude-Tonge. Aanvang 19.30 uur en natuurlijk is de toegang als altijd gratis.

Breicafé

Woensdagavond 12 december is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

Workshop Uitleg Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 7 december D.V. om 13.00 en 19.00 uur een Workshop over 'Uitleg over autisme': Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 – Auti-communicatie'. De Workshop wordt gegeven in het verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk en bedraagt € 15.00. Aanmelden is vereist. Meer informatie kunt u vinden op www.autismecoachingsusiane.nl.

Verkoping vrouwenvereniging

Op woensdag 28 november is de jaarlijkse verkoping van de Vrouwenvereniging 'Liefde vindt Werk'. De verkoping is van 10.00 tot 14.00 uur in Vita Nova, v. Aerssenstraat. Er is van alles te koop: groente en fruit, kaas, advocaat, oliebollen en pannenkoeken, kruukplaetjes, erwtensoep, enz. Leuke crea-artikelen, (kerst)kaarten. Elzeline Prins is aanwezig met leuke knuts(els). De kinderen kunnen al voor €1,- een cadeautje uitzoeken. U kunt inschrijven voor mooie prijzen. U kunt koffie/thee/fris drinken met iets lekkers erbij.

Kerststallen

Van donderdag 13 t/m zaterdag 15 december wordt in de Exoduskerk, Dorpsweg 97 in Sommelsdijk opnieuw een kerststallen tentoonstelling gehouden. Een kleurrijk aanbod van bijna 150 kerststallen en kerstgroepen uit 25 verschillende landen wordt deze dagen aan het publiek getoond. Nieuw dit jaar is dat binnen diverse thema's de kerststallen en -groepen uitgestald worden. Van een eenvoudige, lokale kerststal uit de 19e eeuw tot kleurrijke kerstgroepen uit Zuid-Amerika.De "eyecatcher" op deze tentoonstelling is een moderne "hipsterstal" uit de VS. Tijdens de expositie wordt op een groot beeldscherm een presentatie getoond over het ontstaan en de symboliek rond kerststallen. Op zaterdag 15 december is er tussen 11.00 en 16.00 uur speciaal voor de jongere kinderen gelegenheid een mooie kerstplaat te komen inkleuren of een kerstengel te knippen. In de expositieruimte staat ook een tafel met kinder-, lees- en prentenboeken over kerstverhalen. Openingstijden zijn op; donderdag 14.00 tot 17.00 uur - vrijdag 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.