De ledenraden van beide Rabobanken stemmen unaniem vóór samenvoeging.
De ledenraden van beide Rabobanken stemmen unaniem vóór samenvoeging. Foto:

Rabobank Het Haringvliet en Voorne-Putten Rozenburg gaan samen verder

REGIO - Op 1 januari gaan Rabobank Het Haringvliet en Rabobank Voorne-Putten Rozenburg samen verder als Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden.

Woensdag 14 november stemden de ledenraden van beide banken voor de samenvoeging. Hiermee ontstaat een regionale bank die inwoners en bedrijven op de Zuid-Hollandse Eilanden zal bedienen. Het gaat hier om de gemeenten: Goeree-Overflakkee, Cromstrijen, Oud-Beijerland, Binnenmaas, Korendijk, Strijen, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Westvoorne en Rozenburg.

Ledenraad

De huidige ledenraadsleden worden per 1 april 2019 benoemd als lid van de nieuw te vormen ledenraad. Deze ledenraad start met 50 leden. De samenvoeging leidt tot een veranderende samenstelling van de Raad van Commissarissen (RvC). De voorzitter van de RvC is per 1 april 2019 Henk Scheele. De overige leden van de RvC zijn Yolande van den Boom, Ronald van der Graaf, Carla Hilhorst, Arie-Pieter Noordermeer en Arie van der Steen. Mede gezien de grootte van het gebied is gekozen voor een twee hoofdige directie. Op dit moment is nog niet bekend wie de directieposities van de nieuwe bank gaan innemen.