Enquête VVD over internetsnelheid

GOEREE-OVERFLAKKEE - De VVD-Statenfractie verlengt de enquête over sneller internet met een maand. De vragenlijst kan nog worden ingevuld tot 10 december. De partij wil de zwakke plekken in kaart brengen.

Op veel plaatsen in Zuid-Holland hebben mensen last van traag internet. Soms is er zelfs helemaal geen bereik. Het gaat vooral om buitengebieden, maar ook in de steden zijn er zwakke plekken. "De overheid eist dat mensen allerlei zaken digitaal regelen met DigiD, maar diezelfde overheid garandeert geen toegang tot internet. Dat is raar," vindt Marijke van Dobben-de Bruijn. "Geen bereik is voor veel mensen een dagelijkse ergernis, maar erger nog: kinderen op het platteland raken achterop bij hun leeftijdsgenootjes die wel een snellere internetverbinding hebben".

De VVD-fractie op het eiland heeft de Statenfractie gevraagd wat de provincie kan betekenen om de inwoners van Goeree-Overflakkee van sneller internet te voorzien. "Wij hebben gemeld dat inwoners, zeer terecht, hun onvrede uiten op social media." Naar aanleiding daarvan is enquête door provinciale VVD een maand verlengd, zodat ook de bewoners van de gemeente Goeree-Overflakkee deel kunnen nemen. De link naar de vragenlijst is: https://bit.ly/2FkJR6j.

Lukt het u niet om de enquête online in te vullen, dan kan er contact worden opgenomen met Addy Rijerkerk: 06-38380902 of Ellen Nijssen: 06-23210491. Zij vullen dan samen met de beller telefonisch de enquête in.