Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 3 december a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Intocht Sint

Zaterdag 24 november is er een spectaculaire intocht van Sint Nicolaas om 14.00 uur op de kade. Daarna gaan de Sint en Pieten naar De Bommelstee om de kinderen t/m 12 jaar te vermaken met muziek en spel. De kinderen worden daar na afloop ook nog een traktatie en een drankje aangeboden. Dit alles wordt georganiseerd door de ondernemersvereniging Den Bommel.

DIRKSLAND

Inloophuis 'De oude bieb'

In de voormalige bibliotheek aan de Kapoenstraat 2 wordt zaterdag 1 december a.s. een Winterfair gehouden. Deze is van 14.00 tot 19.00 uur. Uw cadeaus van de kringloopwinkel worden gratis ingepakt. Ruime keuze boeken, serviesgoed, accessoires en kleding. Elke zondag kan er praatje gemaakt worden onder het genot van koffie/thee/fris met wat lekkers erbij bij inloophuis 'De oude bieb' van 11.45 tot 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Breicafé Klein Parijs

Op donderdag 29 november staan de deuren weer open van het breicafé. Neem u eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede-breisters en -haaksters. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Van 10.00 tot 12.00 uur bent u van harte welkom aan de Reginahof.

Kookclub

De 'Kookclub' in 't Reginahof komt elke maandag bijeen om met en voor elkaar te koken. De dames zien er naar uit en maken er iedere keer een klein feestje van met een prachtig menu en een mooi gedekte tafel. Er worden recepten voor de volgende week besproken en de taken verdeeld. De club bestaat op dit moment uit negen dames.

Marathonbingo SVIK

Zaterdag 22 december wordt weer de marathonbingo gehouden. Er wordt ook weer voor gezorgd dat er iets lekkers te eten is. Dit eten is gratis voor wie alle drie de ronden mee speelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u wel mee eten, dan betaalt u daar € 10,- per persoon voor. Anders dan bij andere marathonbingo's is de organisatie om bij aanmelding € 10,- aan te betalen. Deze aanbetaling wordt verrekend wanneer u de de bingokaarten betaalt. Dat kan bij de telefonische aanmelding door middel van het overmaken van € 10,- op bankrekening NL94RABO 0314101144. Ten name van de SVIK, onder vermelding 'marathonbingo'. De deelname is definitief na ontvangst van de aanbetaling. De uiterste datum voor de betaling is 15 december 2018. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan open om 15.00 uur. Opgeven kan via: 0187-493186, 0187-487170 of 06-20213165.

Bingo

Donderdag 22 november is er weer bingo in de Victoriahal met tal van mooie geldprijzen. De zaal is open vanaf 18.45 uur en de start van de bingo is 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op donderdag 29 november bent u weer van harte welkom in partycentrum Oostdam te Goedereede met uw breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook tussen 19.00 en 22.00 uur. Men gaat deze avond gezellig Sinterklaas vieren met elkaar en er wordt ook een workshop schilderen georganiseerd. Zie hiervoor de Facebookpagina van Oostdam. Opgeven is verplicht en dat mag via oostdam@sr-go.nl, bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604.

Winterfair Bidt en Werkt

Op vrijdag 23 november is er weer de jaarlijkse verkoping van de vrouwenvereniging Bidt en Werkt uit Goedereede. Belangstellenden zijn van harte welkom van 14.00 tot 20.00 uur rondom en in het gebouw 'De Ark' bij de Hervormde Kerk in Goedereede. Wij verkopen kaas, oliebollen, eigengebakken koekjes, appelflappen en andere zoetigheden. Uiteraard zijn er ook weer de gebreide sokken en ander handwerkmateriaal, Baby Born kleertjes, brocante en boeken. Teveel om op te noemen. Aan de kinderen is ook gedacht, hiervoor hebben we buiten een kindertent ingericht met een workshop, grabbelton en schminken.
Om 17.00 uur komt het kinderkoor 'Kadosj' zingen. Verder is er buiten in de grote/verwarmde tent koffie, thee, warme chocolademelk met wat lekkers, erwtensoep en een broodje worst te verkrijgen.

Jongerendienst

Zondag 25 november zal er in de Hervormde Kerk te Goedereede, Kerkpad 3, een jongerendienst worden gehouden. Thema op deze Eeuwigheidszondag is: 'Ben jij er klaar voor?' Een thema dat voor zowel jong als oud een actueel onderwerp is in deze tijd.
De dienst begint om 18.30 uur en wordt geleid door prop A.R.J. Treur.

HERKINGEN

Scharrelloodsje

Zaterdagochtend is het Scharrelloodsje in Herkingen weer open. Hergebruik van speelgoed, kerstdecoratie, huishoudelijke artikelen is de trend van 2018. Koop uw Sint- en Kerstcadeaus eens in het Scharrelloodsje. Goed voor uw portemonnee, het milieu en u steunt er ook nog eens een goed doel mee. Welkom in het kleinste kringloopwinkeltje van Goeree-Overflakkee.

MIDDELHARNIS

Crea op hoge hakken

'Crea op hoge hakken' is een creatieve avond voor vrouwen onder elkaar. Op woensdag 28 november maak je in de bibliotheek een mooi stuk waar je de hele Advents- en Kerstperiode plezier van gaat hebben. Hoge hakken zijn overigens niet verplicht, je mag ook op sneakers komen. De avond wordt gehouden in de bibliotheek. De aanvang is 19.00 uur. Toegang € 27,50, incl. materialen. Graag zelf een tuinschaar meenemen.

Kaarttoernooi

Op zaterdag 1 december organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum, tel.: 0187-483366.

NIEUWE-TONGE

Winterfair

Zaterdag 8 december wordt er een gezellige Winterfair gehouden. Op deze fair zijn verschillende leuke kraampjes aanwezig. Er is van alles te koop, zoals: boeken, brocante spullen, warme wafels, winterstukjes, oliebollen, bakspullen, kaarten, warme snert, broodje braadworst en nog veel meer. Verder worden er leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De opbrengst zal bestemd zijn voor de dorpskerk van Nieuwe-Tonge. De fair is van 10.00 tot 14.00 uur in Elim (Zuiddijk 19). Als u nog spullen kwijt wilt, zoals bijvoorbeeld brocante snuisterijen, kaarsen, windlichten, sjaals, mutsen e.d., kunt u ze elke donderdag van 14.30-16.00 of 19.00-20.00 uur in Elim inleveren.

OOLTGENSPLAAT

Verkoping

Zaterdag 24 november is er een verkoping van de Creaclub van de Hervormde Gemeente. Deze verkoping wordt gehouden van 09.00 tot 12.00 uur in Verenigingsgebouw Elthato, Zuid Achterweg 27. Er wordt allerlei lekkers van de bakker verkocht, zoals appelflappen, worstenbroodjes, bolussen en oliebollen. Verder advocaat en boerenkaas. De boekentafel van Boekhandel Van der Boom ontbreekt niet en er is allerlei home- en groendecoratie, (kerst)kaarten, fotokaarten en nog veel meer. Tevens verkoop van tweedehands boeken. De kinderen kunnen enveloppen trekken en appels plukken, waarbij prijsjes te winnen zijn. De opbrengst is bestemd voor de kerk. Ook is er een verkooptafel waarvan de opbrengst bestemd is voor projecten in Oekraïne. Hier kunt u terecht voor erwten- en bruine bonensoep, stoofperen, appelmoes jam, dessertsauzen en overheerlijke Oekraïense honing.

Toerustingsavond

Op donderdagavond 22 november is er toerustingsavond in zaal 'De Magneet' van de Gereformeerde Kerk, Zuid Achterweg 17 te Ooltgensplaat. Deze avond staat o.l.v. ds J.H. Becker en het onderwerp is: 'De geestelijke situatie in onze tijd'. Aanvang 19.30 uur, de koffie staat klaar en iedereen is van harte welkom.

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 24 november wordt Sint Nicolaas ontvangen. Hij komt om ongeveer 14.00 uur in de haven. De Pietenband van muziekvereniging burg. W.M. van der Harst Ooltgensplaat zal de aankomst muzikaal ondersteunen. Na ontvangst en een rondrit door Ooltgensplaat zullen we de Sint en zijn Pieten zo rond 15.00 uur ontvangen in MFC 't Centrum voor een gezellige middag met de kinderen. Alle kinderen van Ooltgensplaat zijn van harte welkom. 16.00 uur: Sinterklaas neemt afscheid. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar info@oranjeverenigingooltgensplaat.nl.

Bingo en snert

Op dinsdag 4 december a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd en een Sint bingo. Om 12.30 uur wordt de erwtensoep geserveerd en de bingo begint ongeveer om 14.00 uur. U bent welkom in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten 1 boekje: € 4,00, 2 boekjes: € 7,00 en de maaltijd kost € 7,50. U kunt zich opgeven voor 1 december a.s. bij Ati Verwoerd:
06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Presentatieavond ds. Lassche

Donderdag 22 november hoopt ds. H. Lassche een presentatie te houden over zijn laatst gehouden reis naar Malawi. Deze reis, die hij maakte als voorzitter van de stichting 'Timotheos', geeft een indruk van het werk dat deze stichting doet. Zij zetten zich in om vele weeskinderen in Malawi een goede toekomst te geven door te zorgen voor onderwijs en voedsel, ook komen deze kinderen op eenvoudige wijze in aanraking met de Bijbel. De aanvang van de avond is om 19.30 uur in verenigingsgebouw 'Eben-Haëzer', Preekhillaan 3. Om ongeveer 21.30 uur wordt de avond afgesloten. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden waarvan de opbrengst zal zijn voor de stichting Timotheos en het aflossingsfonds van de HHG Ouddorp.

Wintermarkt

Op 24 november is er weer de jaarlijkse wintermarkt in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpstienden 15. De deuren gaan om 9.00 uur open en u bent welkom tot 16.00 uur 's middags. Te koop zijn o.a. mooie kerstdecoraties, antiek en curiosa, glas- en aardewerk, boeken, kerstkaarten en kerstspullen, kleding, sieraden etc. etc. Er is gratis koffie en koek onder het genot van orgelspel. Ook kan er soep met brood gegeten worden.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Ouddorp vindt plaats op vrijdag 30 november. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Neem wel een eigen tablet mee. Ook wanneer u (nog) geen tablet heeft, bent u van harte welkom. Het tabletcafé is van 15.00 tot 16.30 uur.

OUDE-TONGE

Sinterklaasmiddag A.S.V.

Woensdag 5 december houdt A.S.V. Oostflakkee een Sinterklaasmiddag in De Grutterswei. De entree is € 2,-. De inloop is 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur. Opgeven bij Herman op 27 november van 19.00 tot 21.00 uur. Telefoon: 0187-630098 of h.zonneveld39@upcmail.nl. Er zullen filmpjes worden vertoond van de uitstapjes. Ook is er keybordspel.

Bingo A.S.V.

Vrijdag 30 november is weer een grote bingo van de A.S.V. Oostflakkee. De bingo wordt gehouden bij Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27. Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Kosten € 7,-, met gratis een kopje koffie of thee. Er worden negen rondes gespeeld plus één extra voor € 1,-.

Surprisebingo

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Oude-Tonge op woensdag 28 november een surprise bingo met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 4,50 per persoon. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden voor 26 november bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel. nummer Nel Vervloed: 0187-642697. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27.

SOMMELSDIJK

Cursus Geestelijke Vorming

Donderdag 22 november is er weer een cursusavond in de Rehobôthkerk om 19.45 uur. Ieder mag zich weer uitgenodigd weten, ook gasten zijn van harte welkom op deze leerzame avonden. Ds. R. Kok uit Sliedrecht hoopt een lezing te verzorgen met als thema: 'Bidden en vasten'.

STELLENDAM

Sinterklaas surprisemiddag 55+

Donderdag 29 november organiseert de activiteitencommissie van Stichting ZIJN Stellendam een Sinterklaas surprisemiddag. Hiervoor koopt u zelf een cadeautje van ongeveer € 3,50 - € 4,-. Dit brengt u mee naar de middag en door middel van loting krijgt een ieder een pakje. U kunt dit eventueel voorzien van een klein gedichtje, of het leuk verpakken. De plaats is Het Haagse Huus te Stellendam. Aanvang: 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.15 uur. De entree bedraagt € 2,-; hiervoor krijgt u koffie/thee met iets lekkers. Opgeven doet u bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel.: 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411.