Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN in Achthuizen houdt op maandag 26 november a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.
Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 28 november is er weer een breicafé in de Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75, dat is inclusief 2x kopje koffie/thee. Bezoekers moeten hun eigen materiaal meenemen. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op Carla Gebraad: 06-20104065.

Bingo 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 29 november a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,50. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

Koppelklaverjas

De Plaatselijke commissie Den Bommel (Stichting ZIJN) organiseert op donderdag 29 november een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad, telefoon: 06-20104065.

DIRKSLAND

Longpunt Haringvliet

Donderdag 29 november is er een bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met een longziekte. De deelnemers worden verdeeld over vier tafels. Aan iedere tafel zit een hulpverlener, na twintig minuten wisselen de zorgverleners van tafel. Bezoekers kunnen met elkaar en de hulpverleners in gesprek gaan en informatie uitwisselen. De bijeenkomst van Longpunt Haringvliet vindt plaats op donderdag 29 november van 14.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57 te Dirksland. Deelname is gratis, ook voor niet-leden. Mail voor meer informatie naar haringvliet@longpunt.longfonds.nl.

Herfstconcert Amicitia

De herfst heeft zijn intrede gedaan. Dit betekent ook dat het weer tijd is voor het herfstconcert van muziekvereniging Amicitia. Dit jaar zal het concert worden gehouden in serviceflat de Vroonlande (Staakweg, Dirksland) op woensdag 21 november. Tijdens het concert zal de fanfare, onder leiding van Jan van Dam, een divers repertoire van muziekstukken ten gehore brengen. Het concert is voor iedereen toegankelijk en zal aanvangen om 19.15 uur. De toegang is gratis.

GOEDEREEDE

Presentatie over Luther

De Christelijke vrouwenbond Goeree organiseert op donderdag 15 november een bijeenkomst over Luther. De familie Kieviet geeft een beeldende presentatie over Maarten Luther, de Hervormer uit Wittenberg. Belangstellenden zijn van harte welkom in het verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Meer info via 0187-683223.

Lezing paddestoelen

Op dinsdag 20 november geeft Leo Brand voor Groei & Bloei een lezing over paddenstoelen. Paddenstoelen hebben in de loop der eeuwen altijd de mensheid verbaasd. Ze zijn dan ook altijd verbonden geweest met de mythen en sagen van het volksgeloof. Maar wat zijn nu eigenlijk paddenstoelen? Hierop wordt tijdens de lezing uitgebreid ingegaan. Ook wordt er een beeld geschept van een aantal paddenstoelen en zwammen die in Nederland voorkomen. Waar men ze kan vinden en wanneer. De lezing wordt gehouden in Oostdam, Jongkoenstraat 1 te Goedereede, de aanvang is 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Toegang is gratis voor Groei & Bloei leden, niet-leden betalen € 3,50.

Verkoping vrouwenvereniging

Vrouwenvereniging Tabitha houdt een speculaasactie, er wordt speculaas, gevulde speculaas en pepernoten verkocht. En er zijn ook kerstkaarten te koop, fruit, jam, advocaat, enzovoort. De verkoping wordt gehouden op 19 november van 17.00 tot 20.00 uur in 'De Levensbron'. Tijdens de avond zijn er ook collectebonnen te koop. De gehele opbrengst komt ten goede voor de kerkvoogdij. Ook staat er een doos waar bezoekers DE-punten in kunnen leveren.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Winnaar NLGO

Tijdens de Vision Beurs was de Vereniging voor Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee aanwezig met een stand. NLGO vertelt: "Er was veel publiek dat langs de stand kwam en de gesprekken die gevoerd werden waren voor sommigen toch verhelderend. Zo kwamen er toch weer nieuwe leden bij." Deelnemers konden meedoen met de natuurquiz. De winnaar is familie C. van Koppen uit Goedereede, zij hebben de mezenkast inmiddels in ontvangst genomen. Hierbij nog de juiste antwoorden van de quiz. 1. Wat is de naam van de vogel op de foto? Kerkuil. 2. Noem twee van de vijf bomen die in de vaas staan? Dat waren de meest voorkomende bomen die hier voorkomen: eik, berk, wilg, abeel, els. 3. Noem twee duurzame energiebronnen? Windenergie en zonne-energie. 4. Hoe noem je de soep in de oceaan? Plastic soep. Hoe heet het ledenblad van NLGO? Sterna. Wie meer wil weten over NLGO, kijk eens op www.nlgo.nl.

HERKINGEN

Postduivententoonstelling

Postduivenvereniging De Luchtbode houdt op 16 en 17 november een tentoonstelling in het clubgebouw aan de Scharloodijk 32. Er is een vlieg- en een showklasse. Voor bezoekers is er een rad van avontuur, er is ook een bonnenverkoop van kampioenen uit de regio. De zaal is op vrijdag en zaterdag open vanaf 19.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met C. Logmans: 0187-669762.

MELISSANT

Instuifavond linedance

Zaterdag 17 november is er een instuifavond van de linedance club. Aanvang om 19.30 uur in de Melishof te Melissant. Een ieder is welkom om eens te kennis te maken met deze vorm van dans. Bij binnenkomst krijgen de eerste bezoekers een goodie bag!

Koffieochtend 55+

Op woensdag 21 november is er weer een koffieochtend voor 55-plussers in de Melishof te Melissant. Deze ochtend staat in het teken van: 'Kun je nog zingen, zing dan mee'. Onder leiding van mevr. Annet van Leersum, gaan de bezoekers kinder -en sinterklaasliedjes uit vervlogen jaren zingen. Zij begeleidt de zang op de piano. De tekst van de liedjes wordt aangereikt, de entree is € 3,-, dit is inclusief koffie/thee met wat lekkers. De bijeenkomst is van 10.00-12.00 uur. Wilt u komen en u bent slecht ter been, bel dan naar: 602411, Dirk Spahr v.d. Hoek.

MIDDELHARNIS

Hoeksteenlezing

Op maandag 19 november is er een Hoeksteenlezing, waarbij ds. C.W. Rentier uit Amersfoort spreekt over het thema: 'De Islam'. De avond is in de 'De Hoeksteen' aan de Ring 13 in Middelharnis en begint om 20.00 uur. Voordat de avond begint, is er gelegenheid om koffie te drinken. De kosten bedragen € 4,- per avond.

Mantelzorgcafé

Op donderdag 29 november is er een mantelzorgcafé in het Diekhuus te Middelharnis. Gewichtsconsulente en fitcoach Willeke Mierop komt vertellen over gezonde voeding. Ook leert ze bezoekers enkele gezonde hapjes maken, die uiteraard ook geproefd mogen worden. Deze middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en de entree is gratis. Het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail: m.vanderwelle@zijngo.nl, of telefonisch: 0187-483366, toets 5.

Sinterklaasintocht

Sinterklaas meert zaterdag 17 november om 14.00 uur aan in de haven van Middelharnis. Daarna vertrekt hij samen met de Pieten en de muziekband "t Wor niks" naar het Diekhuusplein. Daar heet de burgemeester Sinterklaas welkom en is er muziek. Na het ontvangst en het zingen vertrekt Sinterklaas rond 15.15 uur naar een verrassingslocatie. Daar kunnen kinderen op de foto met Sinterklaas. Een week later, op zaterdag 24 november, is Sinterklaas weer in Middelharnis, want dan is de pepernotenmarkt.

NIEUWE-TONGE

Verse gebakken vis

Op zaterdag 17 november bakken mensen van de Hersteld Hervormde Kerk verse vis. Van 09.30 tot 12.30 uur kan men voor gebakken schol en schar terecht bij de schuur van de familie Van Kempen aan de Duivenwaardseweg 7 in Nieuwe-Tonge. Gebakken vis kost € 1,- per stuk, 6 voor € 5,- en ongebakken vis kost € 0,50 per stuk.

OOLTGENSPLAAT

Zondagavondzang

Een aantal keer per jaar vindt na de avonddienst in de Hervormde Kerk aan de Voorstraat te Ooltgensplaat een samenzangmoment plaats. Op zondag 18 november is de eerstvolgende keer. Het samen zingen van Psalmen en geestelijke liederen geeft binding en kracht. Vooraf kan men nog een bakje koffie/thee nuttigen onder de toren. Aanvang 19.45 uur.

OUDDORP

Uurtje zingen

Zaterdag 17 november kan er weer een 'uurtje gezongen' worden onder orgelbegeleiding in de Doopsgezinde Kerk aan de Dorpstienden. Het zijn Johannes de Heerliederen en andere geestelijke liederen. Aanvang 19.30 uur. Deze keer zal er een collecte worden gehouden voor de Stichting Kom over en Help. (Zie ook het artikel in onze abonneekrant van vrijdag 16 november).

Orgaandonatie

Op donderdag 15 november 2018 organiseert de SGP-afdeling te Goedereede een avond over orgaandonatie. De avond start om 19.30 uur in het verenigingsgebouw Eben-Haëzer, Preekhillaan 3 te Ouddorp. Mevr. R. Heij, beleidsadviseur advies en toerusting van de NPV, gaat in op het thema: 'Orgaandonatie, wie zwijgt, stemt toe!' Ook wordt er nagedacht over wat de Bijbel zegt over dit onderwerp.

Opbrengst rommelmarkt

De opbrengst van de rommelmarkt bij de Herfstfair in zorgcentrum De Vliedberg heeft het mooie bedrag van € 448,10 opgeleverd. Organisator Van der Linde bedankt iedereen die spullen heeft gebracht, of wat heeft gekocht op de rommelmarkt. Dit jaar kunnen er geen spullen meer gebracht worden voor de rommelmarkt, wel maakt men een uitzondering als er een huisje leeg moet. Bel dan naar 06-26032013.

Opbrengst oliebollenverkoop

Op zaterdag 3 november was er een oliebollenverkoop voor de Chr. Peuterspeelzaal Amalia. Dit heeft € 975,95 opgeleverd. De organisatie bedankt iedereen die heeft meegeholpen, Jumbo Sperling en de organisatie van de Vision.

Jongerendienst

Zondag 18 november is er een Jongerendienst van de Gereformeerde Kerk. Het thema is: 'In Verwachting!?' Ds. Marien Kollenstaart zal voorgaan in deze dienst en samen met praiseband eXalt worden er liederen gezongen. Aanvang van de dienst is 18.30 uur. Adres: Dorpstienden 15, Ouddorp. Ieder die jong is of jong van hart, is van harte uitgenodigd. De collecte is voor vluchtelingenwerk Goeree-Overflakkee.

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 17 november komen Sinterklaas en de Pieten om 12.30 uur met de pakjesboot aan in de Ouddorpse haven. Aan de kade speelt de Pietenband van Brassband Concordia sinterklaasliedjes. Om circa 13.45 uur zullen ze arriveren in de ring/het centrum van Ouddorp en om 14.15 uur bezoeken ze 'Plein 215' en De Vliedberg. Tussen 13.30 en 16.00 uur kunnen kinderen spelletjes spelen en hun 'Pietendiploma' halen in de Ring van Ouddorp. Op vertoon van het diploma ligt er in de kraam voor het Raadhuis ook een klein cadeautje klaar. Om 15.55 uur vertrekken Sinterklaas en de Pietenband naar de Dorpstienden voor een kinderfeestje met DJ Piet.

OUDE-TONGE

Klassieke middag

A.S.V. Oostflakkee organiseert een klassieke middag in het restaurant van Ebbe en Vloed. Er is een liveoptreden van Quatriola. De middag wordt gehouden op dinsdag 20 november. Er is koffie en thee vanaf 14.00 uur. De aanvang is 14.30 uur. Entree € 2,50.

Sinterklaas

Zaterdag 17 november is de aankomst van Sinterklaas en de Zwarte Pieten in de haven van Oude-Tonge. De pakjesboot komt om 14.00 uur aan bij de Kaai. Na de aankomst vertrekt Sinterklaas met paard en wagen naar de Grutterswei, daar is een feest voor kinderen in Oude-Tonge en omstreken.

Inzameling goederen

Zaterdag 17 november is er een goedereninzameling van de Hervormde Kerk voor de zustergemeente in Uzon. Spullen kunnen van 9.30 tot 11.30 uur worden ingeleverd op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor een (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 24 november is er een bingo van de O-G-O. Om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er zijn 11 rondes voor € 6,50. Daarnaast zijn er nog 9 gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Sinterklaas

Sinterklaas komt zaterdag 17 november aan in Stad. Om 13.30 uur komt hij samen met de Hoofdpiet en alle andere Pieten met de stoomboot aan in de haven. Als Sinterklaas en de Pieten van de boot zijn, gaan ze daarna naar het Trefpunt. Sinterklaas nodigt alle kinderen en hun ouders uit voor een gezellige middag op 17 november. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de volgende adressen: Molendijk 40, Oranjelaan 3 en A. Van Bronckhorststraat 12.

STELLENDAM

Presentatie Kilimanjaro

Wim Tanis en Jantina Boelaars nemen belangstellenden graag mee in de sfeer en belevenissen van de reis naar Tanzania. Door middel van een prachtige fotopresentatie vertellen zij over de beklimming van de Kilimanjaro en wat zij met deze beklimming bereikt hebben voor de Josephat Torner Foundation Europe, de organisatie die zich inzet voor mensen met albinisme in Afrika. Iedereen is welkom op vrijdagavond 23 november 2018 in de Rank aan de Bosschieterstraat 4, Stellendam. Inloop 19.30 uur, aanvang 19.45 uur.