Waterschap zet baggerwerk voort op Goeree Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - In opdracht van Hollandse Delta start De Jong Zuurmond Infrabeheer, Onderhoud & Services B.V., begin 2019 met het baggeren van de sloten in de regio Melissant/Herkingen en Stad aan het Haringvliet/Den Bommel.

Net als bij het baggerwerk van dit jaar in de regio Ouddorp en Ooltgensplaat is ANS Baggermanagement aanspreekpunt bij het maken van afspraken en het begeleiden van het baggerwerk. Bewoners en grondeigenaren die direct te maken krijgen met de baggerwerkzaamheden zijn schriftelijk geïnformeerd door de aannemer over de uitvoering en planning van de werkzaamheden. Op 14 en 15 november a.s. vindt er een inschrijfavond plaats over het baggerwerk en is het mogelijk om via één-op-één gesprekken vragen te stellen over de werkzaamheden en afspraken te maken over de ontvangst van de bagger.

5-dagenregeling

De 5-dagenregeling is een service ten behoeve van de agrariërs die op korte termijn de percelen weer willen bewerken, inzaaien of poten. Deze regeling houdt in dat het maaien en/ of baggeren dan binnen vijf werkdagen wordt uitgevoerd. Belangrijk hierbij is dat er eerst contact met de aannemer wordt gezocht om welke percelen het gaat en wat voor gewas, dan de informatie doorgeven aan het waterschap.

Baggeren

Baggeren is het verwijderen van de laag slib op de bodem van watergangen en plassen. Het slib bestaat uit stoffen uit de lucht, vergane resten van (water) planten en bladeren. Door te baggeren, worden de watergangen weer dieper, waardoor er meer water in kan en het water sneller kan stromen voor een goede aan- en afvoer. Daarnaast bevatten diepere watergangen en plassen meer zuurstof, waardoor planten en dieren goed kunnen leven. Voor een goed functionerend watersysteem is onderhoud essentieel. Hollandse Delta baggert daarom eens in de 8 jaar de sloten.
Meer informatie over baggeren vindt u op: www.wshd.nl/baggeren