Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Verkoping Creaclub

Vrijdag 9 november is de jaarlijkse 'Verkoping' van de Creaclub. Belangstellenden zijn van 13.30-19.00 uur van harte welkom in gebouw 'Bij de Bron' naast de Hervormde kerk in de Voorstraat. Evenals andere jaren zijn er verschillende kramen met raadspellen, accessoires, tweedehands spullen, 'Dekselse potjes' en een Bommelse kraam. En natuurlijk een kraam met koek en andere zoetigheid. Verder is er een kopje koffie/ thee verkrijgbaar met iets lekkers en 's avonds serveren wij verschillende broodjes en soepen. Voor vragen kunt u terecht bij Annelies van den Hoek 612228.

DIRKSLAND

Bingo in de Vic

Donderdag 8 november is er weer bingo in de Victoriahal. Er zijn tal van mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 18.45 uur open en de ballen starten om 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.|

Breicafé Klein Parijs

Op donderdag 15 november staan de deuren weer open van Breicafé Klein Parijs. Breng uw eigen brei of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede breisters en haaksters. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Van 10.00 uur tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Reginahof 1.

Rommelmarkt

Zaterdag 10 november is weer een gezellige rommelmarkt in de Victoriahal. De twee grote zalen zijn gevuld met 80 tafels, vier kramen en twee grondplaatsen. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Toegang is gratis. De Victoriahal is te vinden aan Philipshoofjesweg 57a.

Kookclub Reginahof

De warme maaltijd is voor velen het gezelligste punt van de dag. Dit is niet voor iedereen het geval. Vind u het leuk om een keer per week met elkaar te koken en te eten dan is deze activiteit misschien iets voor u. Zeven enthousiaste dames komen op maandag vanaf vier uur naar 't Reginahof om met elkaar te koken en te eten en natuurlijk met elkaar bij te praten. Het menu voor de volgende week wordt besproken en de taken worden verdeeld. "We zouden het gezellig vinden als zich nog een paar dames of heren zouden aansluiten bij deze kookclub", aldus de organisatie. Aanmelden kan via joke.vandijk@careyn.nl of bel 06 21641712. Het adres is Reginahof 1 te Dirksland

GOEDEREEDE

Workshop Kerstdecoraties

De Vereniging Vrouwen rondom Goeree heeft voor hun avond op 13 november Annelies Taale uitgenodigd. Zij geeft een workshop kerstdecoraties maken,o.a vilten kersthangers en een kerstkaart. Leden die zich niet hebben opgegeven, maar toch de avond willen bijwonen zijn van harte welkom. De avond is op dinsdag 13 november in Oostdam. Aanvang 20.00 uur. Dinsdag 18 december is er Kerstavond. Voor informatie over deze twee avonden van VVRG kunt u bellen naar Riet van Ommeren, tel 0187-493205.

HERKINGEN

Actie Schoenendoos

Het is weer tijd voor de Actie Schoenendoos. De dozen kunnen in Herkingen worden ingeleverd t/m vrijdag 23 november in de Hervormde kerk (Scharloodijk) en bij fam. Looij St Elizabethstraat 22 (06-12241287.) Op deze adressen zijn ook de deelnameformulieren te verkrijgen. Meer informatie, onder andere over wat er allemaal in de schoenendozen mag staat op www.actie4kids.nl.

MELISSANT

Klaverjassen

Golfbaan Catharinenburg organiseert klaverjassen voor iedereen op woensdag 7 november. Vanaf 13.00 uur is er ontvangst met gratis koffie. Graag aanmelden via telefoonnummer 0187-605 060 of 06-55734859 (Kees Tanis). Inschrijfgeld is € 2,50 en er zijn leuke prijzen te winnen.

NIEUWE-TONGE

Sinterklaasintocht

Zaterdag 17 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Nieuwe-Tonge. Om 14.00 uur hoopt hij aan te komen bij de Molen waarna onder begeleiding van muziekvereniging Apollo een rondrit door het dorp zal worden gedaan. Deze eindigt bij Ons Dorpshuis waar een gezellige Sinterklaasmiddag wordt gehouden. Er is tijd om met Sinterklaas en zijn Pieten op de foto te gaan, er zijn oud Hollandse spelletjes. En verder is er een optreden van DJ Essie en clown Flap.

OUDDORP

Stamppotbuffet 55+

Woensdag 14 november kan er bij de 55+ club genoten worden van een stamppotbuffet. Het buffet wordt verzorgd door hotel restaurant Akershoek en bestaat uit drie soorten stamppot met verschillende soorten vlees. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden, bezoekers wordt vriendelijk verzocht om een eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten. De kosten voor deze maaltijd bedragen € 12,50. U kunt zich opgeven, graag voor 12 november, bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 21 november komt Adrie Bijl langs bij de club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN 0187 483366 of e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

Rommelmarkt even dicht

Van der Linde Rommelmarkt is heel de maand november gesloten, "even tijd voor andere dingen". Dit jaar kunnen er geen spullen meer gebracht worden voor de rommelmarkt, wel wordt er een uitzondering gemaakt als er een huis leeggemaakt moet worden. Daarnaast wordt er wol ingezameld voor het breien van dassen, sokken, truien, dekens voor mensen die hard nodig hebben. Ook materialen om kettingen kunnen worden ingeleverd aan de Marijkeweg 1.

Youth Event

Op zondagavond 11 november is het weer tijd voor een Youth Event in de Doopsgezinde Gemeente. Jorg Littooij van Rotsvast zal spreken in deze dienst. Rotsvast is een Bijbelschool voor jonge mensen. Het thema is: "Je mag zijn wie je bent". De aanbidding zal geleid worden door de eigen praiseband. De dienst begint om 18.30 uur.

OUDE-TONGE

Inwonersavond

Op maandag 12 november is er weer een inwonersavond in het zaaltje van Stichting 'Zijn' aan de Bernhardstraat 27. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Op deze avond presenteert de dorpsraad het nieuwe leefbaarheidsplan voor 2019. Verder zal de heer Erik Roeland, ambtenaar van de gemeente, het een en ander vertellen over de duurzaamheidsplannen. Ook te gast zijn wethouder Peter Feller en Kees Overweel, coördinator van de BOA's op Goeree-Overflakkee. Er is deze keer voldoende ruimte gereserveerd voor het stellen van vragen. Daarnaast zal de aanwezigen worden gevraagd om actief mee te denken over de gebiedsontwikkeling in en rond het dorp. In de nabije toekomst komen hiervoor bedragen vrij en de dorpsraad vindt het erg belangrijk, dat ook de inwoners betrokken worden bij de besteding hiervan. "Dus komt allen en laat uw mening horen," aldus de initiatiefnemers.

Open schuur

Zaterdag 10 november wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. Men kan van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken en stoelen.

STELLENDAM

Poteravond Caleido

Donderdag 8 november staat er weer een gezellige avond gepland bij Inloop 'Caleido'. Men hoopt dan met elkaar poters met spek en uien te gaan eten. Een ieder is welkom vanaf 17.00 uur. De maaltijd begint om 17.30 uur. Kosten zijn 7,50 (incl. drinken). Caleido is te vinden aan de Bosschietersstraat 6 (verenigingsgebouw De Rank). Graag vooraf opgeven via: inloopcaleido@gmail.com of 06-23506507.

Koffie- theemiddag

Het Platform Gehandicapten Goeree-Overflakkee (PGGO) organiseert een Koffie- theemiddag in het Haagse Huus op woensdag 14 november. "Altijd gezellig; oude bekenden ontmoeten en nieuwe contacten maken. Informatie krijgen over waar het PGGO mee bezig is en daarover doorpraten. Maar ook over de dingen van de dag. Wij horen graag uw mening en de ervaringen die u daarmee hebt opgedaan en hoe u daarmee omgaat", aldus de organisatoren. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers. Partners, mantelzorgers en begeleiders zijn welkom. De eigen bijdrage is € 4,- per persoon. Opgeven kan via het secretariaat PGGOinfo@pggo.nl of bij Wil Noteboom: 06-19722560 of via wilnoteboom@hotmail.com

Kinderdienst met Dankdag

Woensdag 7 november zal er om 14.00 uur een kinderdienst gehouden worden in de Hervormde Kerk. Het thema van deze dienst is: "God laat het niet in de soep lopen !" n.a.v. het Bijbelgedeelte 2 Koningen 4: 38-41. De kinderen mogen gewassen/gesneden soepgroente meenemen zodat we onze eigen soep kunnen maken en daarna lekker met elkaar kunnen opeten. Neem gerust belangstellenden en vriendjes of vriendinnetjes mee. Na de dienst kunnen de kinderen nog wat knutselen.

Visverkoop

Op zaterdag 10 november zal de Hervormde Gemeente van Stellendam diverse soorten vers gebakken vis verkopen in een kraam op het Oranjeplein in Stellendam. Vanaf 8.00 uur kunt u terecht voor heerlijke kibbeling en gebakken tong, schol en schar. De opbrengst is geheel bestemd voor de kerk van de Hervormde Gemeente Stellendam.