Afbeelding
Foto:

Cheque Club van 15/50 voor Nieuw Rijsenburgh

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het doel van de Club van 15/50 van de Jonge Spartaan is om een project binnen de vereniging te steunen, bijvoorbeeld het aanschaffen van speelmateriaal voor de jeugd en de opleiding van jeugdtrainers.

Daarnaast steunt de Club van 15/50 met 20 % van de opbrengst jaarlijks ook een lokaal goed doel. Op deze wijze geeft de vereniging blijk van de sociale betrokkenheid. Ieder jaar wordt op de ledenvergadering beslist naar welk doel 20% van de opbrengst gaat. Tijdens de ledenvergadering van oktober 2017 is het door Maarten de Korte aangedragen project 'Binnentuin Nieuw Rijsenburgh' gekozen.

Zaterdag 20 oktober is de cheque ter waarde van € 750,- door voorzitter John Troost overhandigd aan Cobi Hogchem, teammanager en Marjan Rietdijk, verzorgende in Nieuw Rijsenburgh. Cobi Hogchem vertelt: "De binnentuin is de besloten achtertuin van zeven woongroepen, waar mensen met onder andere dementie wonen. De achterdeuren van de woongroepen zijn overdag open, zodat mensen vrij de tuin in kunnen, zonder dat we ze uit het zicht verliezen. Met de bouw van Nieuw Rijsenburgh is de tuin globaal en parkachtig aangelegd. Heel mooi hoor, maar in de loop van de tijd is gebleken dat er voor bewoners met dementie weinig herkenning en mogelijkheid tot activiteiten is. Daarom willen we dit gaan realiseren. Er is bijvoorbeeld een vergunning binnen voor een kapschuur waar activiteiten in en rondom gedaan gaan worden.

Er zijn boerderijdieren aangeschaft, waarvoor leerlingen van de betrokken MBO-scholen hekjes maken zodat de dieren ook 'echt' in de wei lopen. We willen met nog meer materialen en aanpassingen de tuin uitnodigend maken en een beleving om er te zijn. Hiervoor hebben we geen grote financiële middelen en zijn voor een groot deel afhankelijk van loyaliteit van bedrijven of verenigingen die willen sponsoren. Namens de bewoners daarom hartelijk bedankt voor jullie gift!"