Afbeelding
Foto:

Kerstpakketten voor zeelui

REGIO – De mensen van Stichting Seamen's Christian Friend Society (Havenzending) zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor jaarlijkse kerstpakkettenactie.

"De tijd van kerst komt er weer aan. Juist in deze tijd voelen mensen zich vaak eenzaam. Vooral als je op een schip moet zitten heel ver weg van je gezin en zonder mogelijkheid samen met hen het feest te vieren", legt Felix Henrichs, havenzendeling uit Dirksland, uit. "Voor ons is het onvoorstelbaar om met kerst niet bij onze familie te kunnen zijn. En toch zijn deze mensen voor ons dagelijks leven zo belangrijk, want rond de 90% van alle goederen die wij gebruiken komen op schepen naar ons toe". Daarom doet Felix rond kerst iets extra's voor de zeelui, maar daar is wel hulp bij nodig.

Deze kerstactie kan op twee manieren ondersteund worden. U kunt geld overmaken op de rekening van Stichting Seamen's Christian Friend Society Rotterdam via IBAN NL11 RABO 0114992096, onder vermelding van 'Kerstactie'. Een pakket kost ongeveer € 10,-. Men hoopt dit jaar ongeveer 1.250 kerstpakketten te overhandigen.

Verder kan men zelf een compleet pakket samenstellen met de volgende artikelen: een gebreide muts en handschoenen (geen sjaals, i.v.m. de veiligheid), snoepjes (Snickers of Mars, chocolade, enz.), deodorant (voor mannen), shampoo en douchegel, tandpasta en tandenborstel. Verzamel dit in een mooie schoenendoos met een kerstkaart in het Engels.

De coördinator van de Kerstactie is Jaap de Gans: 06-11178183, degansjaap3@gmail.com.