Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 14 november een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag
12 november a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Klaverjassen

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 15 november a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon:
06-20 10 40 65.

DIRKSLAND

Reumapatiëntenvereniging

De Reuma Patiënten Vereniging Goeree-Overflakkee houdt maandag 5 november weer een bijeenkomst in het Restaurant van het van Weel Bethesda Ziekenhuis. De inloop is om 19.30 uur en de aanvang is 19.45 uur. Deze keer komen er twee orthopeden: dr. H. Jan, deze gaat het hebben over de heup en dr. A. Voordijk, over nek en schouders. Iedereen is van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

GOEDEREEDE

Jaarvergadering IJsclub

Het bestuur van de IJsclub Vooruit in Goedereede nodigt haar leden uit voor het bijwonen van de jaarvergadering, deze zal gehouden worden op vrijdag 23 november 2018 om 19.00 uur in Café Goeree.

Goereese Portveiling

Het is begin november precies honderd jaar geleden dat Goedereede in het teken stond van de grootste veiling ooit; de veiling van 434 portvaten. Deze veiling wil de Stichting Goereese Portdagen op vrijdagavond 23 november iedereen laten herbeleven in De Oostdam in Goedereede. Tijdens de veiling, onder leiding van een ervaren veilingmeester, komen enkele unieke stukken onder de hamer. Zoals exclusieve Goereese portvaatjes. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel. De toegang tot deze avond bedraagt 15 euro per persoon. Dat is voor de toegang tot de veiling, maar ook inclusief een welkomstdrankje, potermaaltijd en live muziek na afloop van de stadstroubadour Peter de Jong. De inloop is om 17.30 uur, de avond duurt tot 00.00 uur. De kaarten zijn vanaf zaterdag 3 november te koop bij De Oostdam, Spar Supermarkt, Bakkerij De Vries en Bloembinderij De Korenbloem in Goedereede. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Jaarvergadering Helpende Handen

Op 1 november houdt de vereniging Helpende Handen, afdeling Flakkee, Schouwen en Tholen, een jaarvergadering. Naast een kort huishoudelijk gedeelte zal mw. S. Heger-Bijnagte, orthopedagoog, spreken over geloofsbeleving en autisme. In haar bijdrage zullen de volgende vragen aan de orde komen: Hoe luisteren jongeren met autisme in de kerk? Wat maakt Bijbellezen voor hen zo moeilijk? Hoe kunnen we de jongeren en ouders hierbij ondersteunen? Welke handvatten en tips zijn er voor jongeren met en zonder verstandelijke beperking? De bijeenkomst wordt gehouden in Salem, Molenstraat 16 te Nieuwerkerk en begint om 19.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom!

Gymlessen 50+

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen. De gymlessen worden gegeven door Annie Doornheim in de volgende plaatsen:
- Ooltgensplaat: iedere maandagmorgen van 9.15 tot 10.00 uur;
- Nieuwe-Tonge: iedere maandagmiddag van 13.30 tot 14.20 uur;
- Oude-Tonge: iedere donderdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur.

Internationale dans
Internationale dans wordt iedere dinsdagmorgen van 9.45 tot 10.30 uur gegeven door Annie Doornheim. Hier kunt u zonder partner aan deelnemen. Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Stichting ZIJN, het Wijkcentrum, tel.: 483366 (toets 1) en e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

MELISSANT

Reformatieherdenking

Woensdag 31 oktober is er de Reformatieherdenking van de Hersteld Hervormde kerk en de Gereformeerde Gemeente. Dit jaar is het in de Hersteld Hervormde Kerk van Melissant. Ds. G.T. van Appeldoorn zal de opening verzorgen. De lezing wordt verzorgd door de heer W. Huijser uit Middelharnis. De lezing draagt als titel: 'Sola fide; Geloofsaanvechting en geloofszekerheid in het leven van Maarten Luther'. Tijdens de avond is er een collecte met als bestemming de stichting Heidelberg. Na afloop is er gelegenheid om in De Poort na te praten onder het genot van een kopje koffie. Aanvang 19.30 uur.

MIDDELHARNIS

Najaarsverkoping

Zaterdag 3 november hopen de vrouwenverenigingen 'Bid en Werk' en 'Ruth' hun jaarlijkse najaarsverkoping te houden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Landbouwweg 2. Een ieder is welkom van 9:30 uur tot 13:00 uur. Er zullen weer veel zelfgemaakte spullen worden aangeboden. Daarnaast verkoopt men bloemstukjes, groente en fruit, broodjes en gebak, soep en slaatjes, koffie en fris, kaas, speelgoed en crea-materiaal, Tupperware, snoeprollen en uiteraard is er een grabbelton voor de kinderen. "We zien er naar uit dat onze trouwe bezoekers ook dit jaar weer komen, maar hopen daarnaast veel nieuwe gezichten te zien. De opbrengst is voor verschillende goede doelen, maar vooral zending en evangelisatie", aldus de verenigingen.

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 3 november is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Welkom zijn: uw overbodig geworden gebruikte (kinder)kleding, als dit netjes, schoon en nog opnieuw te dragen is. Verder zijn alle spullen welkom die geschikt zijn om als donatie te dienen voor de arme medemensen in Roemenië. Ook kunt u spullen afgeven die in de kringloopwinkel van de werkgroep in Uioara verkocht kunnen worden. Denk bv. aan huishoudelijke artikelen, speelgoed, of klein meubilair. Men staat zaterdag klaar tussen 9.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17. Vragen? Bel 603051 of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl

Zaterdag Repaircafé

Zaterdag 3 november is het Repaircafe weer actief. Het café wordt gehouden bij Kringloopcentrum Goed voor Goed aan de Simon Stevinweg 49, van 10.00 tot 13.00 uur. Men kan hier terecht met bijna alle kleine (u moet het wel zelf kunnen dragen) huishoudelijke apparaten (behalve GSM's, tablets of PC's.). De vakkundige monteurs gaan die samen met de klant repareren. Voor meer info: http://www.repaircafemiddelharnis.nl.

Spullen voor Jaarmarkt

Zaterdag 3 november is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Hervormde gemeente Middelharnis in te leveren bij de Hoeksteen aan de Ring. Van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om ze in ontvangst te nemen.Het is ook mogelijk spullen af te leveren op het industrie terrein aan de Lorentz 1.

Alzheimer Trefpunt

Het Alzheimer Trefpunt is de vertrouwde ontmoetingsplek voor mensen die met dementie te maken hebben. Voorheen bekend onder de naam Alzheimer café blijft in het Trefpunt de invulling van deze bijeenkomsten ongewijzigd. Op de eerste woensdag van de maand. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot circa 21.00 uur. Locatie is het wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. In een cyclus van 10 avonden geeft de regionale Alzheimer afdeling Goeree Overflakkee & Hoeksche Waard de gelegenheid tot informatie en voorlichting aan betrokkenen met de ziekte dementie; hetzij de patiënt zelf, met partner of familie, vrienden, buren, kennissen of beroepsmatig geïnteresseerden. Thema op 7 november: welke ondersteuning is er voor u thuis bij dementie? De casemanager en de wijkverpleegkundige belichten elk vanuit hun professie de mogelijkheden. Een inleiding en in gesprek met Marianne Tanis en Carina Simons is mogelijk: contact Alzheimer afdeling GO: alzgo38@gmail.com.

Aanschuifkoor

Donderdag 8 november is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus. De foyer van Het Diekhuus is open vanaf 13.30 uur. Om 14.00 uur start het muzikale programma. In de pauze en na afloop is er natuurlijk gelegenheid om met elkaar een drankje te doen in de foyer. Toegang gratis. Meer info: www.leerenbeleef.nl

Spreekuur Ketenzorg Dementie

Iedere eerste dinsdag van de maand verzorgen de casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur van 14.00 uur tot 15.00 uur. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdagmiddag 6 november in de Bibliotheek in Middelharnis. Tijdens het spreekuur kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van dementie en de ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur.

NIEUWE-TONGE

Bingo

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge organiseert voor vrijdag 9 november een bingoavond in 'Ons Dorpshuis'. Er worden tien rondes en een superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open en de bingo begint om 19.30 uur.

Brabantse verjaardag

Op zaterdagavond 10 november wordt er een Brabantse verjaardag georganiseerd in Ons Dorpshuis. Kaarten voor deze gezellige verjaardag zijn verkrijgbaar via FB Ons Dorpshuis, Spar Klapmuts in Nieuwe Tonge of via Johan Jordaan tel.nr. 0650286349. Zaal open 19.30 uur aanvang 20.00 uur. Prijs: €12,50 inclusief 1 koffie/thee met diverse hapjes en een Brabants Likeurtje

OOLTGENSPLAAT

Poters eten

Op vrijdag 16 november a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn! Gezellig en lekker poters eten in 't Centrum, Weesmolenstraat 12 Ooltgensplaat, vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,00. U kunt zich opgeven voor 9 november a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Seizoensafsluiting de Bever

Zaterdag 3 november is er een open dag bij De Bever, Dijkstelweg 12. Tijdens deze dag zal ook het seizoen worden afgesloten met uitleg over de producten en een meditatie door Willem Arie den Hertog. Het thema van de meditatie is 'Dankbaarheid'. De open dag is van 10.00 tot 17.00 uur en 13.30 uur is er de meditatie. Vanaf 10.00 tot 13.30 uur en van 14.15 tot 17.00 uur is er uitleg en testen van vervoermiddelen, zoals Segway, E-scooter, mindervalidenvervoermiddelen enz. Giften en schenkingen zijn welkom en zullen worden gebruikt voor voertuigen voor mindervaliden. Meer informatie is te vinden op: www.debever.com.

Natuurwerkdag

Op zaterdag 3 november is er de landelijke Natuurwerkdag. De werkgroep terreinbeheer van Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee (NLGO) en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) organiseert deze dag op de Kleistee. Vrijwilligers kunnen o.a. meehelpen om de elzen te knotten. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit zagen en het wegslepen van hout. Het is handig om oude kleding aan te doen en stevige schoenen. Het is verplicht om vooraf aan te melden op de site: www.natuurwerkdag.nl.

Oliebollenactie Prinses Amalia

Zaterdag 3 november 2018 hoopt de Chr. Peuterspeelzaal 'Prinses Amalia' uit Ouddorp weer de jaarlijkse oliebollenactie te houden. De verse oliebollen zullen vanaf 8.00 uur verkocht worden op het parkeerterrein bij Jumbo Sperling. En ook op de Vision beurs, in de Dorpstienden vanaf 10:00 uur. De opbrengst komt volledig ten goede aan de peuterspeelzaal.

Jongerenavond

Komende zaterdag – 3 november – is er weer een jongerenavond. Thema van deze avond is: 'De Heilige Geest'. Wie is de Heilige Geest? Eén van de drie Goddelijke Personen, zul je zeggen. Maar misschien kun je je meer voorstellen bij de Vader en de Zoon. En: kun je merken dat de Heilige Geest er is?" Over deze en andere vragen wil men nadenken. Daarnaast is er tijd genoeg voor onderlinge ontmoeting. Alle jongeren van 12 jaar of ouder zijn welkom. De avond wordt gehouden op de jeugdzolder van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

Concert

Donderdag 1 november is er een bijzonder concert in De Overkant. Oene van Geel, één van de drie musici, won in 2013 de Boy Edgar prijs. Een Jazz prijs voor een violist! Samen met Mark Tuinstra en Niti Ranjan vormen ze het trio The Nordanians. Het repertoire is van klassieke kamermuziek via jazz naar raga's. Een zeer interessante mix van muziekstijlen, en dan zeer innemend uitgevoerd. Zie ook: http://nordanians.com/. Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te bestellen bij de VVV: 0187-681789. Ze kosten € 20,00 en dat is inclusief koffie of thee en een consumptie na het concert. Het concert begint om 20.00 uur, De Overkant is open vanaf 19.30 uur. De Overkant, Dijkstelweg 33.

OUDE-TONGE

Bingomiddag

ASV Oostflakkee organiseert voor woensdag 7 november een bingomiddag bij 'Colors at Home Kroon', Energiebaan 2. Aanvang 14.00 uur, € 5,- per persoon, men kan ook in de zaak rondkijken. Voor eventueel vervoer kan contact worden opgenomen met Daan de Vos, telefoon: 0187-642160.

Poteravond ASV

Voor vrijdag 16 november organiseert ASV weer een poteravond in De Grutterswei, Willemstraat 14. De zaal is open vanaf 17.30 uur, aanvang 18.00 uur. Aanmelden op 6 november van 19.00 tot 21.00 uur per email h.zonneveld39@hotmail.com of per telefoon: 0187-630098.

Breicafé

Woensdagavond 14 november is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Hebt u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl. Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

SOMMELSDIJK

Bloemschikken

Donderdag 8 november organiseert Dichter Bij Muziek een workshop bloemschikken in het Klein handelsgebouw in Sommelsdijk. Aanvang 13.30 uur. Dit keer wordt er een herfstkrans gemaakt. Samen te stellen met gebruik van vele afwisselende materialen. Deelname: €24,50 per persoon. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Reserveren voor deze workshop kan via de website www.dichterbijmuziek.nl of 06-46316345.

Liederen met een verhaal II

SOMMELSDIJK - Na een zeer geslaagde eerste avond in Nieuwe-Tonge, zal op zaterdag 3 november het tweede deel van de samenzang 'Liederen met een verhaal' worden gehouden in de Hervormde Kerk te Sommelsdijk. De samenzang wordt begeleid door Eric Wolfert op het kerkorgel en Ries Wessels bespeelt de trompet. De verhalen worden verteld door Matthijs Guijt. Ook is er een muzikaal intermezzo en een orgelimprovisatie op verzoek. "Wanneer je die indrukwekkende verhalen hoort, ga je zo'n lied heel anders zingen, dat zorgt voor een prachtige beleving", aldus Eric Wolfert. Op het programma staan bekende liederen, zoals Vaste Rots, Abba Vader en Hoe groot zijt Gij. Jong en oud is van harte welkom om mee te zingen. De aanvang is 19.30 uur, de toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten.

STELLENDAM

'Onze jeugd - Onze zorg'

Op donderdag 15 november wordt er een avond georganiseerd in de Beth-El Kerk, Voorstraat 108. Dit is een avond voor ouders, verzorgers, leidinggevenden, grootouders, gemeenteleden en alleen die de jongeren een warm hart toedragen. Het thema van de avond is 'Onze jeugd - Onze zorg'. De sprekers zijn drs. N. van Steensel - lector aan het Hoornbeeck College en kandidaat L.G. de Deugd. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Er is dan inloop met koffie.

Erwtensoep eten 55+

Donderdag 8 november organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een maaltijd. Er staat weer erwtensoep op het menu; geserveerd met stokbrood en kruidenboter. Voor de niet-liefhebbers, is er een alternatief: tomatensoep. Graag zelf uw soepkom/bord plus bestek meebrengen. De aanvang is 17.00 uur, zaal open: 16.45 uur. Liever niet eerder komen, in verband met het gereedmaken van de zaal. Deelname kost € 6,-. De plaats is het Haagse Huus. Opgeven bij: Mevr. M v. Oostenbrugge; tel: 491653. Of bij: Mevr. E.S . Spahr vd Hoek; tel: 602411. t/m 6 november kunt u zich hiervoor aanmelden. Ook belangstellenden van buiten Stellendam zijn welkom.