Wandelen voor iedereen in Dirksland

DIRKSLAND - In Dirksland hebben verschillende zorgverleners eerder dit jaar besloten om zich samen in te zetten om Dirksland (en omstreken) in beweging te krijgen door elke donderdagavond te gaan wandelen. Wandelen is namelijk goed voor alles. Hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. Het humeur wordt er beter van en samen lopen is ook nog eens heel gezellig.

De praktijkondersteuner van huisarts Graafland, Stichting ZIJN en Fysiotherapie Van den Berg zijn de kartrekkers van dit initiatief, maar worden volop gesteund door praktijkondersteuners van de andere huisartsen van Dirksland en Melissant en door diverse andere vrijwilligers. De vrijwilligers zijn werkzaam in de gezondheidszorg en merken in hun werk direct de positieve invloed van bewegen. Elke donderdag lopen minimaal twee vrijwilligers mee.

De wandelgroep wil laten zien dat bewegen niet moeilijk is. Ook mensen die niet gewend zijn te lopen of vanwege hun gezondheid slechts kort kunnen lopen, kunnen met ons mee. De routes worden aangepast op de verschillende niveaus. Men kan ook meewandelen met iemand die bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Elke donderdagavond (ook in de winter!) start de wandelgroep om 19.00 uur bij Fysiotherapie Van den Berg (Vroonweg 10 Dirksland). Vooraf aanmelden is niet nodig; wie zin heeft kan meelopen. De wandeling duurt maximaal een uur. Afhankelijk van het niveau kan dit natuurlijk ook korter zijn. Omdat er altijd twee vrijwilligers meelopen, kan de groep worden opgesplitst in een snelle en een rustige groep.

De routes worden aangepast aan aan het seizoen. "We lopen binnen de bebouwde kom, waar verlichting is en waar het goed begaanbaar is. Bij de wandelgroep zijn reflecterend hesjes en lichtgevende armbandjes verkrijgbaar. Wij hopen dat nog meer mensen over de drempel heen stappen en met ons mee gaan lopen."

Neem voor meer informatie contact op met Stichting ZIJN (0187-483366) of Fysiotherapie Van den Berg (0187-203040).