Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Herfstbingo

Donderdag 25 oktober is er een gezellige herfstbingo met tal van mooie geldprijzen, waaronder tweemaal het mooie bedrag van 150 euro. Natuurlijk ook weer de kans op het gratis kaartje en een lekker hapje. Ook wordt er een aantal prijsjes weggeven en is er voor iedereen een kleine attentie. Zaal open om 18.45 uur en de bingo begint om 19.30 uur. De bingo wordt gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a.

Zangavond

Voor vrijdag 30 november organiseert Meezingkoor De Watertoren een gezellige zangavond. De avond is met medewerking van Smartlappenkoor Tranen met Tuiten uit Hoogvliet en wordt gehouden in verenigingsgebouw De Schakel in Dirksland, Beatrixlaan 31. U kunt hiervoor telefonisch kaarten bestellen op 06-51274585 á € 5,00 per stuk.

Breicafé 'Klein Parijs'

Op donderdag 1 november is er weer breicafé Klein Parijs. Breng uw eigen brei-of haakwerkje mee . Als u even niets hebt opstaan, kunt u meewerken aan een gezamenlijk project. Het Breicafé is van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1.

MELISSANT

Koffie ochtend 55+

Woensdag 24 oktober is er weer een gezellige koffieochtend in de Melishof. Deze ochtend kan men creatief bezig zijn. Er wordt een mooi bloemstukje gemaakt op een glas. Hiervoor dient u zelf, indien mogelijk, een glas op een voet met een brede kelk waar een oaserondje in past, mee te brengen. Evenals een klein snoeischaartje of scherp mesje. Mocht u geen glas hebben, dan wordt hiervoor gezorgd in de Melishof. De entree is € 4,-, dit is inclusief materiaal, zoals bloemen, takjes, enz. en koffie of thee. De ochtend begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Opgeven bij: Dirk en Elly Spahr v.d. Hoek, tel. 0187-602411. Mocht u slecht ter been zijn, dan kunt u opgehaald worden. Bij opgeven dit even vermelden.

MIDDELHARNIS

Tweedehands kleding

MIDDELHARNIS - Zaterdag 27 oktober is er van 9.00 tot 15.00 uur een verkoop met tweedehands kleding in het centrum, in een schuur aan de Oostelijke Achterweg. De kleding is gesorteerd, gewassen en gestreken. De koper kan hier voor een leuke prijs zijn slag kan slaan. Ook andere accessoires, zoals sieraden, sjaals, e.d. zijn aanwezig om een complete kledingset aan te schaffen. De schuur bevindt zich aan de Oostelijke Achterweg en is op een steenworp afstand van de Grote Kerk van Middelharnis, in het verlengde van de Steneweg. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Exoduskerk.

Kaartmiddag

Zaterdag 3 november is er een kaartmiddag van de O-G-O in het wijkcentrum aan de Doetichemsestraat 27. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3,00 en bij binnenkomst een gratis kopje koffie/thee. Je kunt er klaverjassen en jokeren. En aan het eind is er nog een verloting.

Bingomiddag

De activiteitencommissie van het Ouderenwerk van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 24 oktober een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Zij hopen er een leuke gezellige middag met u te hebben. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De negen ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Wilt u meer informatie? Bel dan met 0187-483366.

NIEUWE-TONGE

Herfstmarkt

Zaterdagmorgen 27 oktober houdt de vrouwenvereniging van de Hersteld Hervormde Gemeente de jaarlijkse Herfstmarkt. U bent welkom van 9.30 tot 12.00 uur in het gebouw van de kerk, Westdijk 37. Er zal weer van alles te koop zijn, oliebollen, advocaat, kruukplaatjes, fruit, slaatjes, bonbons, rollen snoep, boeken (nieuw en tweedehands), (kerst)kaarten, kaas, bloemen, ondergoed, handwerken, voor iedereen is er iets bij!
U kunt gezellig met elkaar een kop koffie drinken in de koffiehoek. De opbrengst is bestemd voor de kerk.

Stamppotbuffet

Het Lokaal Ouderenwerk van Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Donderdag 1 november bereidt Gert Vinke een Hollands stamppotbuffet, een toetje en koffie toe. Om 17.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De prijs voor deze gezellige avond bedraagt € 11,00, opgeven voor 26 oktober bij het Wijkcentrum, tel.: 0187- 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 8 november a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Concert Cui orkest

Zaterdag 27 oktober presenteert het Cui orkest onder leiding van dirigent Arie Stolk een muzikaal klassiek programma 'Rondom Beethoven' in de kerkzaal van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp aan de Dorpstienden 3. Medewerking verleent pianist Ardjoena Soerjadi. Entree 15 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar gratis. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Reserveren: info@cuiorkest.nl.

De Mekkerstee

Een dagje er op uit. In de herfstvakantie spelen, genieten en smullen op geitenboerderij De Mekkerstee aan Hofdijksweg 34 in Ouddorp. Met attracties, landwinkel en kindvriendelijk restaurant. Maak kennis met de kaasmakerij. Om 15.30 uur worden dagelijks de geiten gemolken. Alles gratis toegankelijk. Op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. info@demekkerstee.nl.

Springfeestje

In het kader van de Kinder Vakantieweek organiseert stichting SRGO op 23, 24 en 25 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een Springfestijn in 't Kraaienest, Zalencentrum Dorpstienden Ouddorp. Entree 2,50 euro. Voor drie dagen 5 euro p.p. Op vrijdag 26 oktober 17.30 uur Kickboks clinic (kosten 2,50 euro), Woensdag 24 oktober 13.00 uur Bakworkshop Sugerfighters. SRGO-info: www.sr-go.nl.

Speelmorgen PSZ 'Amalia'

Voor dinsdag 30 oktober organiseert christelijke peuterspeelzaal 'Prinses Amalia' in Ouddorp weer een open speelmorgen. Peuters zijn samen met hun ouder(s)/begeleider(s) van harte welkom om de sfeer eens te proeven. De inloopmorgen is van 9.30 tot 11.00 uur. Voor u als ouder(s)/begeleider(s) staat de koffie en thee klaar, terwijl uw kind lekker binnen en/of buiten kan spelen. Heeft u op voorhand al vragen, bel gerust naar 0187-687983 of b.g.g. 0187-680646. 'Amalia' is te vinden aan de Margrietweg 6 (ingang via de Wilhelminaweg).

Rommelmarkt

Morgen, woensdag 24 oktober, zal Van der Linde rommelmarkt aanwezig zijn bij de Herfstfair van Zorgcentrum De Vliedberg. De rommelmarkt aan de Zuidweg zal dan gesloten zijn. De activiteitengroep zoekt kralen of iets dergelijks om kettingen te rijgen te maken, dit kan ingeleverd worden bij De Vliedberg.

Herfstmarkt Hersteld Hervormde Gemeente

Op zaterdag 27 oktober hoopt de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente uit Ouddorp een gezellige markt te organiseren t.b.v. het aflossingsfonds van hun kerkgebouw. Deze markt vindt plaats bij de fam. Hoek, Oudelandse weg 4 in Ouddorp. Naast de bekende oliebollen en gebakken vis zijn er vele andere artikelen te koop. Zo zijn er tweedehands boeken, groente en fruit van Landwinkel Keizer, boerenkaas van kaasboerderij Van Schaik, bloembollen, div. snoepsoorten en kruiden waarvan de gedeeltelijke opbrengst is voor 'Adullam', kinderkleding van 'Gewoon Leuk'. Natuurlijk kunt u ook langskomen om gezellig koffie te drinken met iets lekkers erbij en er zijn patat en snacks. U bent allen hartelijke welkom vanaf 9.30 uur en de markt duurt tot 15.00 uur.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Op de zaterdagen 3 en 10 november is er een bingo van de Ouderenvereniging, de O-G-O. De avonden zijn om 19.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6,50 gespeeld. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Workshop Uitleg Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 9 november D.V. om 9.45, 13.00 en 19.00 uur een Workshop over 'Uitleg over autisme': Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 - Auti-communicatie'. De Workshop wordt gegeven in het verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk en bedraagt € 15,00. Aanmelden is vereist. Meer informatie kunt u vinden op www.AutismeCoachingSusiane.nl.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Orgelspeelmiddag

Zaterdag 3 november. Stad aan 't Haringvliet. (Orgel)speelmiddag van VVO na een korte jaarvergadering. Belangstellenden hartelijk welkom. Voor informatie: zie www.orgelvrienden.nl.