Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 29 oktober a.s. een sjoelmiddag. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Koppelklaverjassen

De Plaatselijke commissie Den Bommel (Stichting ZIJN) organiseert op donderdag 1 november a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad, telefoon: 06-20104065.

DIRKSLAND

Kookclub 55+

Samen koken en samen eten. Maandag 29 oktober is het zover. De kookclub gaat voor de eerste keer met elkaar aan de slag. Om 16.00 uur komt men bij elkaar en wordt er een gezellige activiteit van gemaakt. Wie het leuk lijkt om een keer per week met elkaar te koken en te eten, kan zich aanmelden tot 24 oktober bij mon.vanhuizen@careyn.nl of bel 0653861647. Adres is Reginahof 1.

Hervormingsavond

Op 27 oktober zal er een Hervormingsavond worden gehouden in het kerkgebouw van de Ger. Gem., Mozartsingel 2. Aanvang 19.00 uur. Aan deze avond werken het Dirkslands Mannenkoor en diverse organisten mee. Er is veel ruimte voor samenzang. De meditatie wordt verzorgd door stud. L. van der Kuijl, die als student is verbonden aan de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten. De toegang is gratis, er is een collecte voor het Deputaatschap Bijbelverspreiding van de Gereformeerde Gemeenten.

GOEDEREEDE

Lezing over fysiotherapie

Voor de CVB 'Goeree' houdt donderdag 18 oktober de heer M. Stout een lezing over fysiotherapie. De bijeenkomst is in verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Meer info via 0187-683223.

Goeree Creatief

Op dinsdag 23 oktober bent u weer van harte welkom in partycentrum Oostdam te Goedereede met uw breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook, tussen 19.00 en 22.00 uur. Er wordt deze avond ook een workshop georganiseerd. Onder leiding van Annelies Taale gaat u zes vilt projectjes maken met als thema 'December'. Kosten € 17,50 inclusief alle materialen, vulling en zorgvuldige uitleg en begeleiding uiteraard. Opgeven is verplicht en dat mag via oostdam@sr-go.nl, bel 0187-492321, of stuur een app naar 06-31000604.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Standhouders voor kerstmarkten

Op 8 en 15 december a.s. organiseert eXperia Events voor het derde jaar op rij kerstmarkten in Ooltgensplaat en Den Bommel. Voor deze kerstmarkten is men nog op zoek naar standhouders, muzikanten en koren. Prijzen voor de marktkramen zijn € 30,- voor de kerstmarkt in Ooltgensplaat en € 15,- tot € 20,- voor de kerstmarkt in Den Bommel. Voor meer info kunt u mailen naar info@experiaevents.nl of bellen naar 06-24737011.

HERKINGEN

Hobby- en creamarkt

Op zaterdag 20 oktober wordt er een hobby- en creamarkt gehouden in Ons Huis. Er zijn ruim 30 tafels ingericht met hobbyartikelen. Men kan ook deelnemen aan workshops. De toegang is gratis. De markt start om 10.00 uur en wordt om ongeveer 14.00 uur afgesloten.

MELISSANT

Verkoopdag vrouwenvereniging

Woensdag 17 oktober is er van 10.00 tot 15.00 uur een verkoopdag van Vrouwenvereniging Tabitha in Verenigingsgebouw De Poort, Voorstraat 14. Er worden allerlei producten aangeboden, zoals cadeau- en handwerkartikelen, zelfgebreide wollen sokken, handgemaakte kaarten, zelfgemaakte advocaat, kruudplaetjes, lekkernijen van Bakkerij Van Harberden, groente en fruit, boerenkaas van kaasboerderij Van Schaik, speelgoed, babykleding, bolchrysanten. Tevens is er een rommelmarkt waar u terecht kan voor mooie brocanterie. Er zijn heel veel tweedehands boeken en dameshoeden te koop. De koffie en thee staat klaar voor de bezoekers en u kan er ook erwtensoep eten.

MIDDELHARNIS

Hoeksteenlezing

Maandag 22 oktober is er weer een Hoeksteenlezing in het kader van de Cursus Geestelijke Vorming. Deze avond zal ds. J. van Walsem uit Leerdam het thema 'De Dordtse Leerregels' behandelen. De avond wordt gehouden in 'De Hoeksteen'. Aanvang 20.00 uur. Voordat de avond begint, is er gelegenheid om koffie te drinken. De kosten bedragen € 4,- per avond.

Diabetescafé

De Diabetesvereniging Nederland, regio Delta, organiseert in samenwerking met de Zorggroep Haringvliet op 14 november 2018 een Diabetescafé in het Wijkcentrum, Doetichemsestraat 27. De thema's van deze avond zijn: Mondzorg en Voetzorg. Tandarts Antonio Serra zal een verhaal houden over wat goede mondzorg inhoudt en podotherapeut Margareth Verhoeven-Zwegers zal stilstaan bij het thema voetzorg. De inloop op deze avond is om 19.30 uur, het programma vangt aan om 20.00 uur. De avond wordt afgesloten met een vragenrondje, hiervoor is ook diabetesverpleegkundige aanwezig. De toegang is gratis. Aanmelden via Willem Broekhuis, e-mail: w.broekhuis3@upcmail.nl of telefonisch op nummer: 06-50201063.

Opbrengst collecte Mission Music Concert

De collecte van het Mission Music Concert van zaterdag in de Hervormde Kerk te Middelharnis, met o.a. Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk, heeft het prachtige bedrag opgebracht van € 760,85. Dit geld komt ten goede aan het project Living Water Village in Borneo. Iedereen die hier aan heeft bijgedragen wordt hartelijk dankgezegd. Het volgende Mission Music Concert vindt plaats op zaterdag 22 december in de Hervormde Kerk van Goedereede.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 20 oktober is weer schuurverkoop bij de familie Nijssen van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn veel voorwerpen uit grootmoeders tijd, zoals petroleumstellen, zinken voorwerpen, koffiemolens, vele emaille voorwerpen en nog veel meer. Koffie en thee is gratis. De verkoop vindt plaats aan de Groeneweg 35. Meer info: 0187 651638.

OOLTGENSPLAAT

Projectkoor 'Jehosua'

Heb je altijd al eens de sfeer willen proeven van zingen rond kerst? Wil je voelen hoe het is om te zingen tijdens de kerstnachtdienst of bijdragen aan een kerstzangavond voor ouderen? Jehosua is een interkerkelijk koor onder leiding van Sarita van Steeg en wij nodigen jou ook dit jaar uit om deel te nemen aan het projectkoor rond kerst. Ben je ouder dan 14 jaar en wil je graag zingen, maar wil je niet vast bij een koor? Zing je bij een koor maar wil je (tijdelijk) eens wat anders proberen? Dan ben je van harte welkom vanaf zondag 21 oktober van 19.30-21.30 uur in de Gereformeerde Kerk (Zuid-Achterweg 17, Ooltgensplaat). Overige oefendata: 4-11, 18-11, 25-11, 2-12 en 9-12. Voor meer informatie kan u/jij contact opnemen met Karin Mulders: 0187-847191, of via de e-mail: interkerkelijkkoorjehosua@gmail.com.

Bingo OFB

Op vrijdag 19 oktober houdt OFB weer de maandelijkse bingo-avond. Er worden veertien rondes gespeeld voor € 8,-. De opbrengst komt geheel ten goede aan de voetbalvereniging. Er is een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Aanvang bingo om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De bingo wordt gehouden in de kantine van v.v OFB, Sportlaan 2.

OUDDORP

Rommelmarktspullen

Wie nog rommelmarktspullen heeft staan voor De Vliedberg, kan ze alleen deze week aan de Marijkeweg 1 aanbieden voor de verkoping op woensdag 24 oktober in Zorgcentrum De Vliedberg. Tijdens de rommelmarkten op de woensdag- en zaterdagochtend zal ook de extra ruimte zijn om de spullen uit de jaren '50-'60 te kopen. Zuidweg 3, loods van Bouwbedrijf v/d Linde, industrieterrein, van 9.00 tot 12.00 uur.

Uurtje zingen

Zaterdag 20 oktober kan men weer een uurtje Johannes de Heer en andere liederen zingen met orgelbegeleiding in de Doopsgezinde Kerk, Dorpstienden 3. Dit is van 19.30-20.30 uur.

Kleding inzamelen

Op zaterdag 27 en maandag 29 oktober is er kledinginzameling in de loods van Bouwbedrijf Van der Linde, Zuidweg 3. Alleen op die datums kan er kleding ingeleverd worden. Volgende week volgt er een uitgebreid bericht hierover. Ook is er de vraag neergelegd naar wol voor het breien van dekens truien, mutsen, enz. Graag apart vermelden, want de kleding wordt elders nagekeken en gesorteerd.

OUDE-TONGE

Voorlichting over reanimatie

De Plaatselijke Commissie organiseert voor 24 oktober een gezellige middag waar in een workshop voorlichting wordt gegeven over reanimatie. Tevens zal de werking van de AED worden gedemonstreerd. Rond 17.00 uur gaat men gezamenlijk genieten van de mossels. Prijzen van deze middag zijn € 12,- incl. koffie en drie consumpties. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nr. Nel Vervloed: 0187-642697.

Goedereninzameling

Zaterdag 20 oktober houdt de Werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente weer een inzameling van goederen voor haar zustergemeente in Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. "Ook als u eens een kijkje wil komen nemen bij het inzamelen bent u natuurlijk van harte welkom," aldus de organisatie. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Bingo A.S.V. Oostflakkee

Vrijdag 26 oktober is er een grote bingo van A.S.V. Oostflakkee bij Stichting ZIJN, Bernhardstraat 25. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanvang bingo 19.30 uur. Kosten zijn € 7,- met een kopje koffie of thee. Er worden negen ronden plus één extra ronde gespeeld.

SOMMELSDIJK

Samenzangavond Bovenstemgroep

Voor zaterdag 10 november organiseert de Bovenstemgroep G-O een samenzangavond. Ook dit jaar zal deze avond weer plaatsvinden in de Rehobôthkerk. Het goede doel is dit jaar het wees- en kindertehuis 'Goeie Hoop' in Zuid Afrika, waar Erwin en Ida Born werkzaam zijn. Door middel van programma's en therapieën helpen zij de kinderen hun trauma te verwerken en wordt er gewerkt aan gezinsherstel of plaatsing in pleeggezinnen. Op deze avond zullen er bekende psalmen en gezangen gezongen worden met een tegenstem door de Bovenstemgroep G-O. Ook zullen zij enkele liederen alleen ten gehore brengen. In tegenstelling tot andere jaren zullen dit jaar ook de vrouwen van harte welkom zijn. De begeleiding op het orgel is in handen van Wiljan de Geus. Frank Zuidijk is aanwezig om op de trompet de zang te begeleiden. De organisatie hoopt met deze opname-avond weer een mooie cd te kunnen maken, zodat er een mooi bedrag overgemaakt kan gaan worden aan het Kindertehuis 'Goeie Hoop' in Zuid Afrika. De aanvang is 19.30 uur.

Bingo O-G-O

Zaterdag 27 oktober is er een bingo van de Ouderenvereniging O-G-O Om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Cursus Geestelijke Vorming

Op 18 oktober zal ds. A. Kos spreken voor de Cursus Geestelijke Vorming over het onderwerp: 'Uitverkiezing! Beter maar niet over hebben.' Deze avond wordt weer gehouden in de Rehobôthkerk en begint om 19.45 uur.

High Tea voor de MAF

Om het werk van Sjaak en Paulina Breen te ondersteunen, organiseert de vrouwenvereniging van de HHK op D.V. zaterdag 3 november een High Tea restaurant, in de Rehobôthkerk, Olympiaweg 44. Een leuke gelegenheid om met vriendinnen of zussen een gezellige middag te genieten en tegelijkertijd het goede doel te steunen. Verras uw vrouw, gezin, vriend of fijne buren en geef u op. De High Tea is vanaf 13.30 tot 17.30 uur. Prijzen: Van 2 tot 7 jaar € 5,00; 8 tot 15 jaar € 7,50; vanaf 15 jaar € 15,00. Opgeven telefonisch via 06-23345858. Sjaak en Paulina hopen januari 2019 naar Suriname te gaan om daar te werken voor MAF. De MAF, momenteel in het nieuws door hun noodhulp in Sulawesi, verricht christelijke hulp bij mensen in afgelegen gebieden. www.maf.nl.

STELLENDAM

Modeshow 55+

Voor donderdag 25 oktober organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN een modeshow in het Haagse Huus te Stellendam. Deze show wordt verzorgd door De Brug Mode. Met een aantal dames tonen ze de bezoekers een gedeelte van hun collectie. Na afloop wordt er de mogelijkheid geboden om iets te kunnen kopen uit hun assortiment. De aanvang is 14.30 uur. Zaal open: 14.15 uur. Gelieve niet eerder naar binnen, in verband met de voorbereiding. Entree: € 2,-. Opgeven bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel.: 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. Belangstellenden van buiten Stellendam zijn ook van harte welkom.