INGEZONDEN:
Ik ben BOOS

26 juni: er worden lantaarnpalen aangesloten aan de Geldersedijk-Havelozeweg. Er wordt een kabel kapot getrokken: geen telefoon geen internet. Er is getracht de kabel te repareren, maar helaas, onze telefoon werkte niet en internet ook niet. Gebeld naar onze provider, die kwam 28 juni. Helaas: hij kon de kabel niet repareren daar moest een gespecialiseerd bedrijf voor komen. De provider van de vaste telefonie gebeld en die kwam 29 juni en kon helaas kon ook niets doen. 9 juli inmiddels een expert van KPN, helaas kon hij het euvel die dag niet repareren, hij kwam 10 juli terug.

Ondertussen hadden wij gelukkig hulp van IC-Automatisering uit Dirksland, die een 4 G modem kon plaatsen, zodat wij als bedrijf toch internet hadden. 11 juli zou het internet het weer moeten doen, maar helaas nog steeds niet. 17 juli weer een monteur van onze provider met een nieuw modem. U raadt het al: werkt niet.
19 juli IC-Automatisering weer langs geweest… het nieuwe modem is kapot. Diverse malen de provider gebeld van onze vaste telefonie, omdat er een storing is en wij niet kunnen bellen. En dat allemaal omdat er een kabel kapot is getrokken! Vanaf 26 juni hebben wij ellende gehad door de schuld van een ander. Pas 7 augustus hadden wij weer een normale verbinding met internet en telefonie, dat is meer dan een maand en dat voor een bedrijf!

Gebeld met de gemeente welk bedrijf die kabel kapot had getrokken. U raadt het al: de gemeente stuurt mij naar het waterschap en die stuurt mij weer terug naar de gemeente. Kastje muur. De lantaarnpalen zijn van het waterschap, maar de gemeente doet het onderhoud. Citytec heeft de kabel kapot getrokken, maar geeft niet thuis. Al met al niet normaal hoe er met burgers wordt omgegaan hier. Daar betaal je dan voor aan de gemeente en het waterschap. Ze laten je gewoon in de kou staan als bedrijf. Wij hebben kosten moeten maken, gelukkig kregen we goede hulp van IC-Automatisering. Ik denk dat we anders nog steeds geen internet/telefonie hadden gehad. Maar die moeten wel hun uren betaald krijgen, dat is logisch.

Er is wel iemand van de gemeente geweest, maar helaas hij kon mij de naam Citytec geven en vertellen dat ik dat bedrijf aansprakelijk moet stellen, maar ja, die stuurt mij naar de gemeente en de gemeente stuurt mij naar het waterschap. Al met al vreselijk irritant allemaal. De omgedraaide wereld, hoor. Ik kan er helemaal niks aan doen en de verantwoordelijken doen niks en laten je het zelf uitzoeken. Al die zes weken was het gat dat gegraven was gewoon open, zonder een hekje o.i.d., alleen een paar pionnen die natuurlijk zo omgeschopt of weggewaaid waren. Gevaarlijke situatie. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd, maar normaal kan dit toch niet zijn?

Ina van Prooijen-van der Valk