'Op bandjes langs Hellevoetse randjes'

HELLEVOETSLUIS - Ga zaterdag 29 september 2018 mee met de gratis fietsexcursie langs de randen van het Haringvliet en fiets langs karakteristieke bomen, historische gebouwen en het Quackgors.

De rand van het Haringvliet is een schatkamer aan natuur en cultuur. Het vogelrijke Quackgors bijvoorbeeld. Hier vind je slikken en begroeide delen en vogelbroedeilanden. Altijd verrassingen! Hellevoetsluis is een oude vesting met rijke historie. En wat te denken van speciale en karakteristieke bomen onderweg. We gaan het op de fiets ontdekken met een zeer deskundige gids van Natuurmonumenten. Startlocatie: Koningskade bij museumschip De Buffel in Hellevoetsluis. Start om 10.00 uur. Duur 2 uren. Lengte 15 km. Aanmelden via www.nm.nl/agenda.

Brakke Zaterdag

Deze excursie vindt plaats in het kader van de Brakke Zaterdag, dé dag waarbij stilgestaan wordt bij het moment dat de Haringvlietsluizen op een kier gaan. Bewoners van de Zuid-Hollandse eilanden kunnen tijdens deze dag meedoen aan leuke natuuractiviteiten. Kijk hiervoor op www.haringvliet.nu.