DCIM\100MEDIA\DJI_0117.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0117.JPG Foto: Picasa

Viering van 95-jarig jubileum Eben Haëzerschool Goedereede Havenhoofd

GOEDEREEDE-HAVENHOOFD - Op vrijdag 28 september is het feest en open huis op de Eben Haëzerschool op het Havenhoofd.

Met een talentenconcert en een kinderkoor van ruim 100 kinderen onder leiding van Berdien Dekker viert de school het feit dat in 1923 de school Vereniging voor Christelijk Onderwijs werd opgericht. Reden voor dankbaarheid en een school project met de titel "Op de Eben Haëzerschool ben je als een vis in het water".
In het 95 jarig bestaan van de school is er veel veranderd. De school is meegegaan met de tijd en onderwijsvernieuwingen en behoort sinds 2013 tot de Kindwijs scholengroep. Het team bestaat in tegenstelling tot in vroeger tijden nu alleen uit bevlogen en enthousiaste juffen.De leerkrachten zijn heel deskundig en gespecialiseerd in leerlingen met bijzondere onderwijs behoeftes en gedrag. De school levert goede onderwijs prestaties.

Moderne lesmethodes

Op de Eben Haëzerschool wordt gewerkt met moderne lesmethodes, er wordt veel gebruik gemaakt van digitale leermiddelen en er wordt les gegeven met aandacht voor verschillende werkvormen en met inzet van verschillende talenten van kinderen. Dit schooljaar is de school gestart met een talentenklas waarin kinderen ruimte en tijd krijgen om aan bijzondere projecten samen te mogen werken en waar ook veel aandacht is voor wetenschap en techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de lessen uit de techniektorens. Ook is er veel aandacht voor betekenisvol leren, met behulp van gastlessen en excursies. Zo wil de school de kinderen voorbereiden op de snel veranderende wereld en de toekomst.
De school is ook al jaren een erkende Early Bird school waar kinderen vanaf vier jaar Engels leren. Kinderen worden zo voorbereid op de maatschappij en een wereld waar de engelse taal een heel belangrijk communicatiemiddel is.
Wat niet is veranderd is de Christelijke identiteit van de school.De Christelijke identiteit loopt als een gouden draad door de school en het onderwijs. De Bijbel als het woord van God staat centraal in de school, tijdens de Bijbelverhalen, in prachtige zang en tijdens de jaarlijkse Christelijke vieringen waarbij de kinderen ook altijd volop hun talenten laten zien.
95 jaar Christelijk Onderwijs is dan ook een groot goed, juist in deze tijd, en reden tot dankbaarheid voor het team, de commissies, de ouders en natuurlijk de kinderen van de school.

Op 28 september ' s ochtends zijn alle bewoners van het Havenhoofd op school uitgenodigd voor koffie met gebak en het talentenconcert door de kinderen.
Ouders maar ook belangstellenden, oud leerlingen en hun families zijn welkom op
vrijdag 28 september s middags. Het talentenconcert begint dan om 16.00 uur en hierna is het open huis en kan al het mooie kinderwerk vanwege het project bewonderd worden.
Gebakken vis en patat horen erbij zoals vanouds. Het is een traditie op het schooltje in het mooie vissersdorp in de duinen van het Havenhoofd.