Eilandelijke conferentie: 'De toekomst is nu!'

REGIO - Op woensdag 3 oktober aanstaande zijn alle protestants-christelijke basisscholen van Goeree-Overflakkee gesloten. Meer dan 250 overwegend vrouwelijke leerkrachten zullen de vierde eilandelijke conferentiedag meemaken die deze keer in restaurant De Grevelingen te Bruinisse plaatsvindt.

In 2012 vond de eerste conferentie plaats op de Kon. Beatrixschool te Ouddorp. De conferenties worden voorbereid door een bevlogen werkgroep van directeuren, die allen werkzaam zijn bij de Kindwijs scholengroep. Kindwijs (waartoe 13 basisscholen behoren) heeft ook een eigen professionalisering academie waarin zij al jaren een cursus- en nascholingsprogramma aanbiedt voor alle medewerkers. Het doel van de conferentie is in de afgelopen jaren niet veranderd. Het moet een dag worden vol van inspiratie, vol ontmoetingen en gesprekken en ook een dag om weer veel te leren over het boeiende vak van leerkracht basisschool.

Dit jaar worden zoals altijd de leerkrachten weer in het zonnetje gezet voor hun eindeloze inzet en liefde voor hun vak en de kinderen waar zij elke dag mee werken.

Twee dagen voor de 'Dag van de leraar' (5 oktober) zal de internationaal bekende schrijver, filosoof en spreker Leo Bormans praten over welbevinden en geluk bij kinderen en volwassenen. Juist in een tijd waarin er zoveel veranderingen gaande zijn in het onderwijs, waarin zoveel tekorten zijn en waarin zoveel werkdruk ervaren wordt, mede door de grote veranderingen die plaatsvinden, is het waardevol om een inspirerende workshop te kunnen volgen met als titel 'Van werkdruk naar werkgeluk'.
Daarnaast is er tijdens de conferentie 2018 veel ruimte om ervaringen op te doen met en te leren over het vernieuwde onderwijs in de vaardigheden van de 21e eeuw. Naast welbevinden en geluk is er dan ook veel aandacht in de workshops voor wetenschap en techniek in het onderwijs.
Leerkrachten gaan o.a. werken met de 3D-printer en gaan aan de slag met programmeren.

Voor de conferentie zijn ook veel sociale partners uit het basisonderwijs uitgenodigd, zodat ook hier de relaties en de contacten verdiept kunnen worden.