Afbeelding
Foto:

Boerderijfair voor SMA De Wereld Uit

OUDDORP - De familie en vrienden van de negenjarige Jasmijn hopen dit jaar alweer voor de zevende keer een Boerderijfair te organiseren voor SMA De Wereld Uit. Het doel is ook dit jaar weer om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoeken naar de spierziekte SMA.

SMA is een erfelijke spierziekte. De spieren worden steeds dunner en zwakker. Hoe jonger de symptomen verschijnen, hoe ernstiger de ziekte is. Bij SMA is er iets mis met de zenuwcellen in het ruggenmerg, die uitlopers hebben naar de spieren. Een aantal van deze cellen werkt niet, waardoor er geen of gebrekkige signalen aan de spieren worden doorgegeven. Sinds deze zomer is er een medicijn voor de kinderen tot 9,5 jaar, maar voor Jasmijn helaas nog niet, zij is 2 maanden te oud daarvoor en daarom hopen de familie en vrienden van Jasmijn dat er ooit ook een medicijn komt voor alle kinderen en volwassen met SMA die ouder zijn dan 9,5 jaar!

Wie bakt weer de lekkerste taart?

Op de fair is van alles te doen en te koop, met als hoogtepunt weer de taartenbakwedstrijd. Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd. Deelnemers worden gevraagd om voor 9 uur hun taart te brengen, vervolgens worden deze taarten gekeurd door deskundige jury op smaak en uitstraling. De winnaar krijgt een leuke prijs en de taarten worden per punt verkocht, waarvan de opbrengst ook geheel naar het goede doel gaat. Mail als u het leuk vindt om mee te doen met taarten bakken naar jannekewestdijk@hetnet.nl.

Naast de taartenbakwedstrijd is er op de fair van alles te koop en te doen. Geniet van een kop koffie of thee met taart. Koop Ouddorpse wafels, gebakken vis, broodje hamburger, patat, soep, fruit, groente, jam, cake, koekjes, bolussen, kleding of bloemstukjes. Verder zijn er weer veel leuke hebbedingetjes, fotokaarten, sieraden en houten speelgoed. Bij enveloppen trekken zijn dit jaar ook weer heel veel leuke prijzen en cadeaubonnen te winnen, er wordt dit jaar weer een boodschappenkar verloot. Ook kun je je haar laten knippen of vlechten of op de foto bij Anja Fotografie met een prachtige eend van eendjesverhuur Stellendam. De kinderen kunnen weer een ritje maken met paard en wagen, een rondje op een pony rijden of heerlijk springen op een springkussen.

De Boerderijfair wordt zaterdag 6 oktober gehouden van 9.00 tot 15.30 uur in en rondom de schuur op Steenweg 2 in Ouddorp, vlakbij het viaduct bij de haven. Bent u niet in de gelegenheid de fair te bezoeken en wilt u wel de actie steunen? Dan kunt u een donatie doen op https://sma.spieractie.nl/actie/jasmijn-tanis-8.