Afbeelding
Foto:

Van Kempen Baby stopt ermee

OUDE-TONGE - Van Kempen Baby in Oude-Tonge gaat ermee stoppen. "Het is mooi geweest," aldus eigenaar Gabriëlla van Kempen.

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis, die verweven is met een familie die zich al honderd jaar bezig houdt met kinderwagens en andere babyspullen. De overgrootvader van Gabriëlla begon ooit met de verkoop van kinderwagens en dat is van generatie op generatie doorgegeven. Vijfentwintig jaar geleden nam zij de zaak over van haar ouders. Zelf woonde ze met haar gezin bij de zaak en zo kon ze toen ze kinderen kreeg thuiswerkend moeder blijven.

De reden dat ze ermee stopt is dat het bedrijf voor veel investeringen en veranderingen kwam te staan. "Het zat eraan te komen dat we de winkel een keer een flinke make-over moesten geven. Daarnaast is het zo dat enkele grote bedrijven steeds meer het spel bepalen. Als zij een bepaalde prijs vragen, volgt de rest van de markt. Ik ben nu eind de veertig; ik moet nog een kleine twintig jaar door en dan zou ik fors moeten investeren, zonder dat ik weet of het loont."

Alles bij elkaar zorgde dat ervoor dat de marktomstandigheden verslechterd zijn en daarmee ook de voldoening er voor Gabriëlla een beetje af is. "Maar ik ben niet verdrietig of zo, hoor. Ik ga voor een andere uitdaging en wie weet wat de toekomst brengt."