Afbeelding
Foto:

Muziek op reis is weer begonnen

MIDDELHARNIS – Met een optreden door het Shantykoor 'Op Volle Kracht' in Brasserie Dok 16, ging afgelopen vrijdag de tweede editie van 'Muziek op reis' van start. Dit project van de 'Vrienden van Zuidwester' bestaat uit 42 muzikale optredens verspreid over 42 dagbestedingen, woningen en locaties van Zuidwester. Op vrijdag 5 oktober wordt de reis op Goeree-Overflakkee afgesloten met een optreden van het Flakkees piratenkoor, ook weer in Dok 16.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Vorig jaar organiseerden de Vrienden van Zuidwester voor het eerst een muzikale reis. Muziek op Reis is een drie weken durende muzikale trektocht door alle regio's van Zuidwester die heel Zuidwest Nederland omvatten en ook een deel van Noord-Brabant. De eerste reis in 2017 bleek een enorm succes. Reden dus voor een herhaling. Dit jaar doet de trektocht 42 plaatsen aan en bereikt zo 65 dagbestedingen en woningen. De muzikanten treden zowel op in zaaltjes voor een groter publiek, maar ook bij cliënten thuis als solist of met een klein gezelschap. De muzikale optredens zijn door de cliënten van Zuidwester zelf gekozen. Het optreden van het Shantykoor was in ieder geval een goede start van de reis. De aanwezige cliënten genoten zichtbaar van de muziek en sommigen zongen enthousiast de liedjes mee.

Veel voldoening

"Het was weer een hele organisatie om alle optredens in te plannen en aan alle wensen te kunnen voldoen", vertelt bestuurslid Joop Hamelink. "In januari zijn we begonnen met de voorbereidingen en met het werven van gelden. Gelukkig kunnen wij een beroep doen op allerlei fondsen, die projecten voor mensen met een beperking willen financieren. We zijn dus erg blij en dankbaar, dat het ook dit jaar weer is gelukt. Als je ziet hoe de mensen ervan genieten, dan geeft dat ontzettend veel voldoening. Daar doen we het voor. Er is nu zelfs alweer gevraagd door Zuidwester of het volgend jaar weer kan. En dat gaan we uiteraard proberen".

Vriendendagen

"De Stichting organiseert overigens niet alleen de muzikale reis", vervolgt Hamelink. "Jaarrond zijn er tal van activiteiten tijdens de, zo genoemde, 'vriendendagen', die de cliënten veelal zelf mogen uitkiezen. Dat kan een dagje varen zijn, een barbecue of naar een pretpark. Wij proberen net dat extraatje te bieden, waar anders geen geld voor is. Op de website en Facebookpagina van de Vrienden van Zuidwester is alles te vinden over de doelstellingen, de activiteiten en ook het overzicht van alle optredens de komende drie weken. Mensen, die zich aan willen sluiten bij het bestuur zijn van harte welkom om zich aan te melden. We kunnen altijd extra hulp gebruiken, zeker van wat jongere mensen, zodat de activiteiten tot in lengte van jaren door kunnen gaan."