Symposium 'Psychiatrie thuis in de samenleving'

GOEREE-OVERFLAKKEE - Woensdag 19 september is er van 17.00 tot 22.00 uur in restaurant Grevelingen, Parallelweg 1 te Bruinisse, een symposium 'Psychiatrie thuis in de samenleving'. De organisatie is in handen van Zeeuwse Gronden.

Zeeuwse Gronden is een instelling in Zeeland die mensen met een ernstige psychiatrische ziekte zo zelfstandig mogelijk laat wonen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met familievereniging Ypsilon, opgericht door en voor familie van mensen met een psychiatrische aandoening. Zeeuwse Gronden is onderscheidend door het zero tolerance beleid ten aanzien van drugsgebruik en door persoonlijke, betrokken en kleinschalige aanpak van wonen, behandelen en dagbesteding. Zie voor meer informatie: www.zeeuwsegronden.nl.
Ouders uit diverse regio's vragen om deze goede, veilige woonvormen ook elders in Nederland te ontwikkelen voor hun (volwassen) kind. De avond wordt georganiseerd om de aanwezigen te informeren over de aanpak van dit nieuwe beschermd wonen, met als thema 'Psychiatrie thuis in de samenleving'.
Aanmelden bij: Kim Heijboer, k.heijboer@zeeuwsegronden.nl, 0115 621314. www.zeeuwsegronden.nl.