Afbeelding
Foto: Ruben Hamelink

Op Tiengemeten komen natuur, muziek en kunst tijdens Het Laatste Eiland

TIENGEMETEN - Het herstel van de verbinding tussen zee en rivier door het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen betekent voor het Haringvliet een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls. Dé perfecte aanleiding om het gebied opnieuw te verkennen en onder de aandacht te brengen. Daarom is er op zaterdag 15 september Het Laatste Eiland. Het Laatste Eiland is voor iedereen die nieuwsgierig en in aanraking wil komen met de natuur.

Tiengemeten is dan van 12.00 tot 21.00 uur het decor voor een uniek en nieuw festival waar flora en fauna, diersoorten, allerlei kunstvormen en de nieuwste muziekacts de hoofdrol spelen.
Wie anders dan de eigenzinnige singer-songwriter broeder Dieleman weet het land van waterkanten en oevers te vangen in muziek? Het Laatste Eiland zingt hij de nieuwste liedjes van zijn net verschenen dubbelalbum Komma. Komma verschijnt op 7 september en is een dubbelalbum en fotoboek in één. Een instrumentale plaat en een plaat vol liedjes én een fotoboek. Broeder Dieleman liet zich inspireren door het krekengebied in het land van Axel. Het album is een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, de inspiratiebron die voor broeder Dieleman erg bepalend is voor zijn muziek.

Programmering

Er zijn tijdens Het Laatste Eiland verschillende excursies door het gebied om op een laagdrempelige manier kennis te maken met natuur. Denk aan een poëtische bootreis door het gebied met de Sterke Verhalen & Slechte Hitjes Rondvaartboot en een Bob Ross schilder workshop met Flo Ross. Op de website www.hetlaatsteeiland.nl is alle praktische informatie over kaartverkoop, vervoer en overnachtingen te vinden.
Het Laatste Eiland is ontstaan vanuit het Droomfondsproject Haringvliet en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de Landschapstafel Haringvliet van de provincie Zuid-Holland. In het Droomfondsproject Haringvliet werken zes natuurorganisaties - ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en Wereld Natuur Fonds - samen. Meer informatie: www.haringvliet.nu