Afbeelding
Foto:

Dutch Swing College-band krijgt warm onthaal op Strandplein

OUDDORP – Voor de tweede keer in haar bestaan (opgericht in mei 1945) verzorgde zaterdagmiddag de vermaarde DSC (Dutch Swing College-band) een optreden op Goeree-Overflakkee. De eerste keer was begin jaren '60, toen in het gebouw van de RHBS in Middelharnis. Nu op het strandplein in Ouddorp Duin.

Door Jaap Ruizeveld

Onder stralende weersomstandigheden genoten vele honderden belangstellenden van een perfecte uitvoering van bekende en minder bekende Dixieland-toppers. Het was een hoogtepunt in een reeks van activiteiten op het strandplein onder het thema Caravan Jazz Festival.
De contacten met DSC om in Ouddorp op te treden zijn door de familie Den Hollander al begin 2015 gelegd. Het was hun inzet om dit festijn te houden na de oplevering van het project Ouddorp Duin. In 2017 was het zover en gelet op de positieve reactie van DSC werd vervolgens naar een geschikt moment toegewerkt. Zaterdag 16.00 uur was er die mogelijkheid. De bandleden hadden vrijdag nog een optreden in Oostenrijk. Vlogen vervolgens via München naar Schiphol, om van daar direct naar Ouddorp af te reizen.

Voor tweede keer

Broer en zus (Jeroen en Oliver) Den Hollander hadden met hun team de organisatie perfect voorbereid. "Het was onze droom om deze wereldbekende band op het Strandplein te laten optreden voor toeristen/recreanten, dorpsbewoners en eilanders. Een mogelijkheid om hen gratis te kunnen laten genieten van de virtuositeit van de bandleden in hun gezamenlijk optreden, als solisten en met een indrukwekkende drumpresentatie. Het luidde applaus van het publiek gaf aan dat dit optreden op hoge prijs werd gesteld en gewaardeerd. "Wij zijn dankbaar dat sponsoren het mede mogelijk maakten om de DSC-band naar Ouddorp te halen. Het optreden draagt ook een bijzonder "tintje," geeft Jeroen aan. Immers het herinnert aan het feit dat onze vader, die in november 2014 overleed, er in was geslaagd om de band in de zestiger jaren toen naar het eiland te laten komen. De contacten met DSC zijn gebleven en konden nu voor een tweede keer worden verzilverd".

Afbeelding