Inloophuis De Boei

GOEREE-OVERFLAKKEE - Dinsdag 11 september opent De Boei, De Overkant, Dijkstelweg 33 in Ouddorp, haar deuren na de zomervakantie.

Inloop vanaf 10.00 uur. Op deze dag geen lezing in de middag of een creatieve invulling zoals u gewend bent. Er wordt gezamenlijk geluncht, in de regel wordt dit op iedere Boeidag gedaan, echter nu wordt van een ieder verwacht dat hij of zij iets meeneemt om te delen met de anderen. Dit kan iets zelfgebakken zijn, een salade, sandwich, fruit, beleg...

Binnen Inloophuis De Boei wordt al veel gedeeld, informatiemiddagen/-avonden, lotgenoten die elkaars ervaringen delen, lief en leed en ook heel veel humor.
Dat is iets wat men niet verwacht als men aan een inloophuis denkt. Kan en mag dat wel, lachen?
Wanneer men nooit een bezoek heeft gebracht aan een inloophuis, is dat ook geen vreemde gedachte.
Het is echter niet enkel kommer en kwel. Na de lach komt de traan of vice versa, soms gespeend met cynisme, zelfkennis. Een ieder gaat er anders mee om. Een groot goed is het wederzijds respect dat men binnen De Boei heeft voor elkaar.

Iemand die in de eerste helft van het jaar een lezing heeft gegeven, omschreef heel goed wat er gebeurt als je net gehoord hebt dat je kanker hebt. Je voelt je verraden, je lijf dat je zo vertrouwde laat je in de steek.
Op zo'n moment moet je nog zoveel verwerken, dan moet je er niet aan denken om ook nog eens verhalen van anderen te horen. Er komt een periode dat je vragen hebt die niet beantwoord kunnen worden door de arts, de oncologieverpleegkundige en vele andere deskundigen. Uit ervaring weten we binnen De Boei dat er een antwoord komt op vele vragen, juist door de ervaringen gedeeld van lotgenoten. Geen enkel mens, geen enkel lijf is hetzelfde en toch voel je je gehoord en niet zo eenzaam als je te weten komt hoe anderen er mee om gaan en dat niets vreemd is.

Mocht u er aan toe zijn; de gastvrouwen van Inloophuis De Boei verwachten u iedere 2e en 4e dinsdag van de maand vanaf 10.00 uur, de dag eindigt om 16.00 uur.
Is de afstand naar Ouddorp een probleem, of is reizen met het openbaar vervoer een obstakel voor u, dan kunt u gebruik maken van onze gratis chauffeursdienst. Graag wel van tevoren contact opnemen via 06-22111572 of info@deboeigo.nl.