Psychologenpraktijk Optiment organiseert weerbaarheidstraining voor volwassenen

OUDE-TONGE –Bent u iemand die boosheid lang opkropt? Bent u iemand die meer verlegen is en moeilijk uw grenzen en wensen kenbaar maakt? Dan is een weerbaarheidstraining mogelijk iets voor u. Psychologenpraktijk Optiment organiseert een weerbaarheidstraining voor mensen die in de praktijk van het leven moeite ervaren met hun zelfvertrouwen, hun sociale optreden en hun verbale weerbaarheid. Deze training is compact, het omvat 5 donderdagavonden en start in november.

Psychologenpraktijk Optiment organiseert een weerbaarheidstraining voor volwassenen. Veel mensen ervaren moeite met het kenbaar maken van hun mening, met het aangeven van hun grenzen en wensen of vinden het moeilijk om met boze en dominante mensen om te gaan. Anderen uiten zich soms bot als ze zich proberen te uiten. Als iemand deze moeite bij zichzelf (of bij werknemers) herkent, dan is deze weerbaarheidstraining wellicht iets voor u. De training is bedoeld voor volwassenen die functioneren in de maatschappij, maar desondanks op dit verbale terrein wel enige moeite ervaren en daarin willen leren.
Er zijn diverse situaties die mensen om welke reden dan ook moeilijk of lastig vinden op het gebied van weerbaarheid. In deze training wordt stilgestaan bij de reden waarom iemand in een bepaalde situatie spanning ervaart en worden handvaten aangereikt om hiermee om te gaan. Dit wordt samen geoefend. Ook naar aanleiding van het oefenen wordt gesproken en is er aandacht voor hoe men overkomt op de ander en worden adviezen gegeven. Soms gebruiken we hierbij video-opnames. Het oefenen in de groep is voor veel mensen spannend, maar tegelijkertijd erg leerzaam.
Psychologenpraktijk Optiment biedt deze training al geruime tijd aan en veel mensen ervaren hier veel baat bij. Bij einde van de training gaven eerdere deelnemers aan meer zelfvertrouwen te hebben gekregen en handvaten te hebben ontvangen om sociaal vaardiger te kunnen optreden. Men voelde zich meer weerbaar! Dit bereikte resultaat gaf hen moed en vertrouwen om hier zelfstandig een vervolg aan te geven.
Psychologenpraktijk Optiment biedt deze weerbaarheidstraining opnieuw aan in het najaar van 2018. De eerste bijeenkomst is gepland op donderdagavond 1 november. Er zijn al diverse aanmeldingen, maar ook nog plaatsen beschikbaar. Wanneer u graag mee wilt doen, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten.
Meer informatie over deze training en de kosten hiervan vindt u op de website, daar kunt u of uw werknemer zich ook aanmelden: www.OptiMent.nu/training.
Naast deze training biedt psychologenpraktijk Optiment psychologische behandelingen binnen de Generalistische Basis GGZ, individuele coaching en andere trainingen en cursussen.