Pilot ontmoetingsplek LHBTI

GOEREE-OVERFLAKKEE – Burgemeester en wethouders hebben besloten tot het houden van een pilot voor een ontmoetingsplaats LHBTI. Als locatie voor deze ontmoetingsplaats wordt gezocht in de kern Middelharnis. Een aanvraag van de Stichting Gay op Flakkee wordt hiermee positief beantwoord.

Door Jaap Ruizeveld

In meerdere gemeente in het land worden besluiten genomen in het kader van de LHBTI-emancipatie, waarbij de overheid werkt aan gelijke rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen.

Desgevraagd stelt de gemeente Goeree-Overflakkee: "De pilot loopt tot 1 januari 2020. Een ontmoetingsplek voor de LHBTI-gemeenschap zorgt ervoor dat deze doelgroepen een veilige plek hebben om te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Dit zorgt voor vermindering van eenzaamheid, kans op suïcidaal gedrag en gezondheidsrisico's."

Verantwoording

De stichting Gay op Flakkee dient zich per kwartaal te verantwoorden over de frequentie van de openstelling van de ontmoetingsplek, het aantal bezoekers, de activiteiten die uitgevoerd worden, het soort vragen dat gesteld wordt en de reden van de komst van de bezoekers. Tevens dient de Stichting te verantwoorden hoe zij de bijdrage besteed heeft. Eind 2019 wordt samen met de Stichting geëvalueerd of de ontmoetingsplek structureel moet worden en hoe dit gerealiseerd kan worden".