Themadienst: 'Uit het goede hout gesneden'

OUDDORP - Op zondag 9 september 2018 vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere themadienst plaats.

"We kijken terug op een bijzondere zomer en hopelijk met goede herinneringen hieraan zien we weer uit naar een nieuw seizoen. De scholen zijn begonnen, iedereen is weer aan het werk en ook in de kerk zijn alle activiteiten weer in volle gang.
Maar dat 'opnieuw beginnen' is niet voor iedereen makkelijk. Na een vakantie bekruipt ons vaak het gevoel 'kan ik het nog wel?' Of ga je – net als die houtsnijder – verder waar je weken geleden mee gestopt was. Zoals een houtsnijder gebruik maakt van goede grondstoffen om zijn werk te doen, geldt dat voor iedereen zo. We denken hierover na met elkaar door middel van het beeld van die houtsnijder. Welk hout gebruikt u? En wat voor houtsnijwerk zijn wij als mens? Wat laten wij daarvan zien in ons leven?
In deze dienst neemt ds. K. van Wijngaarden ons mee naar de grondstoffen van ons bestaan. We worden gewezen op de vraag: waar maak jij gebruik van in je leven? Of accepteer je gewoon dat wat je wordt aangeboden. Maak je gebruik van de grondstoffen die ons door God worden aangereikt? Of snijden we – net als die houtsnijder, met het hout dat hij gebruikt - grote delen weg? Wat houd je dan over? En waarom doe je dat? Vragen genoeg om eens over na te denken", aldus de organisatie in de uitnodiging.
Dit is in het bijzonder een dienst om andere mensen voor uit te nodigen. Aanvang van de dienst: 9.30 uur!