Repetities voor samenzangvond met bovenstem

GOEREE-OVERFLAKEE – Ook dit jaar is er weer een Mannenzangavond op Goeree-Overflakkee, op zaterdag 10 november in de Rheobothkerk te Middelharnis. Tijdens de avond worden er opnames gemaakt voor een nieuwe cd. De opbrengst is bestemd voor het Child and Youth Care Centre 'Goeie Hoop'. Vooraf zijn er zes oefenavonden. De eerste repetitie is op maandag 3 september.

De avond zal iets anders zijn dan de zangavonden van vorige jaren. Ook de stemmen van vrouwen zijn deze avond hartelijk welkom. De zangavond staat onder muzikale leiding van dirigent Corné de Geus, in samenwerking met organist Wiljan de Geus en trompettist André Zuiddijk. De organisatie legt uit: "Ondanks het feit dat de zangavonden de laatste jaren voor mannen zijn georganiseerd, hebben we als bestuur besloten de vormgeving van deze zangavond te vernieuwen. De bovenstemgroep Goeree-Overflakkee organiseert dit jaar een samenzangavond waarbij ook de vrouwen hartelijk zijn uitgenodigd. Het is wel de bedoeling dat de bovenstemgroep alleen uit mannen bestaat."

Goede doel

Als goede doel is gekozen voor het Child and Youth Care Centre 'Goeie Hoop'. Hier worden Zuid-Afrikaanse kinderen van 0 tot 18 jaar opgevangen die in noodsituaties verkeren. Door middel van programma's en therapieën worden deze kinderen geholpen om traumatische ervaringen te verwerken. 'Goeie Hoop' kan 50 kinderen huisvesten, meer informatie staat op www.goeiehoop.nl. De opbrengst voor het goede doel is afkomstig van de cd-verkoop, inschrijfgelden en sponsoren. Dit jaar is naar aanleiding van het goede doel het thema: 'De Goeie Hoop' gekozen. De prachtige Psalmen, gezangen en liederen staan in het teken van het thema en doel.

Repetitieavonden

Er worden daarom een zestal oefenavonden gehouden, op de maandagen 3 en 17 september en 1, 15, 22 en 29 oktober en 5 november. De repetitieavonden worden gehouden in de zaal van Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Hoflaan te Middelharnis. De aanvang is om 20.00 uur.
Tijdens de eerste repetitieavond zal een tweestemmig mannenzangkoor worden gevormd waarbij een groep – afhankelijk van ieders stembereik – de normale melodie zingt én een groep een tweede stem, de bovenstem.

Aanmelden

Alle mannen die het fijn of mooi vinden om mee te zingen, zijn welkom om zich aan te melden. Stuur hiervoor een e-mail naar mannenzanggo@hotmail.com. Deelname kost € 45,-, een gedeelte hiervan is bestemd voor het goede doel.