Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 12 september een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 10 september a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Bingo Victoriahal

Donderdag 30 augustus is het zover, dan gaat de bingo in de Victoriahal weer beginnen. De Victoriahal ligt aan de Philipshoofjesweg 57a. Ook dit seizoen staan de organisatoren weer garant voor mooie geldprijzen en regelmatig een extraatje. Dit kan van alles zijn, van een gratis kaartje tot een gratis consumptie, maar wat heel belangrijk is, is de gezelligheid en de ontspannen sfeer. Om het seizoen goed te beginnen is er als eerste een mooie hoofdprijs van 200 euro. De deuren gaan open om 18.45 uur, de bingo begint om 19.30 uur.

MIDDELHARNIS

PCOB over mentorschap

Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) Goeree-Overflakkee begint haar seizoen met een interessante middag voor leden en belangstellenden voor de PCOB. Mevrouw Cock van Dijk, regio-ondersteuner bij Stichting Mentorschap, komt vertellen wat mentorschap inhoudt en voor wie en wanneer het mentorschap nodig is. D.V. maandag 3 september in De Hoeksteen te Middelharnis, aanvang 14.00 uur. Entree € 2,-. Het mentorschap is een van de wettelijke beschermingsmaatregelen. Deze maatregel is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen. Het gaat om meerderjarige personen die door hun ziekte of beperking (bv. dementie, niet-aangeboren hersenletsel, verstandelijke beperking) in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. In veel gevallen is er familie die dan helpt, maar soms is er geen familie om op terug te vallen. In die gevallen kan Stichting Mentorschap een oplossing bieden door het regelen van een mentor.

Jeduthun weer van start

Op 23 augustus was er weer een grote groep enthousiaste mensen in De Hoeksteen aanwezig om het komende repertoire in te studeren. Koorleden van allerlei leeftijden vinden hun weg naar verenigingsgebouw De Hoeksteen, om in ontspannen sfeer met elkaar zingend bezig zijn met het Woord van God. Het doel is om tijdens de uitvoeringen mensen te mogen raken met de inhoud van onze Psalmen en velerlei gezangen. Het Christelijk Gemengd Koor Jeduthun nodigt nieuwe leden dan ook hartelijk uit om mee te zingen, iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur, zoals gezegd in De Hoeksteen. Zaterdag 1 september hoopt het koor te zingen tijdens de Boerenlanddag in de dorpskerk van Ouddorp tijdens een inloopconcert van 14.00 tot 15.00 uur.

Sjoelen

Stichting ZIJN wil in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 starten met een sjoelclub. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom op woensdagmiddag om 13.30 uur. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag, meld u dan aan bij Stichting ZIJN, telefoonnummer 0187-483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Repair Café

Is er in de vakantie iets kapot gegaan? Weggooien? Mooi niet. Laat het Repair Café in Middelharnis er maar naar kijken en repareren, zodat het weer een tweede leven krijgt. Op zaterdag 1 september is het Repair Café actief op de Locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis, van 10.00 tot 13.00 uur. U kunt hier terecht met bijna alle kleine (u moet het wel zelf kunnen dragen) huishoudelijke apparaten. De vakkundige monteurs kunnen u helpen met repareren, behalve met mob. telefoons, tablets of PC's. http://www.repaircafemiddelharnis.nl.

Spreekuur Ketenzorg Dementie

Op dinsdagmiddag 4 september verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Het spreekuur vind iedere eerste dinsdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur plaats. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met al jouw vragen op het gebied van dementie en de ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht tijdens het spreekuur. Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 1 september is er weer de maandelijkse inzamelochtend van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. De loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis is geopend tussen 09.30 en 11.30 uur. Ook in de tweede helft van 2018 wil de werkgroep nog enkele transporten naar Roemenië verzorgen. Daarbij is natuurlijk wel hulp nodig: nog steeds is (klein) meubilair welkom, zoals kasten, bergmeubels, tafel en stoelen en eenpersoonsbedden/matrassen. Verder is er nog behoefte aan huishoudelijke artikelen, zoals kopjes, schotels, gebruiksvoorwerpen voor de keuken, enz. Speelgoed en schone knuffels zijn ook welkom. Ook kunt u medicijnen en incontinentiemateriaal brengen. Goede schone kleding kunt u natuurlijk inleveren, evenals zelfgebreide kledingstukken. Daarnaast zijn er op Flakkee nog een aantal vrijwilligers die voor Roemenië breien, en zij vragen nieuwe of gebruikte knotten breiwol. Voor alle goederen geldt natuurlijk: in goede, schone, onbeschadigde en nog bruikbare staat! (Geen 'rommel)'. Meer info via: info@oosteuropa-werkgroep.nl, of bel 486436 of 603051.

NIEUWE-TONGE

Rommelmarkt

Op zaterdag 1 september a.s. wordt de jaarlijkse rommelmarkt georganiseerd van de Gereformeerde Gemeente te Nieuwe-Tonge. Naast tweedehands artikelen zijn er boeken te koop en is er een terras waar koffie gedronken kan worden met wat lekkers. Verder is er patat, hamburgers, snacks, gebakken vis, groente en fruit en diverse lekkernijen van de bakker. Daarnaast worden er bloemen en planten verkocht, kaas van kaasboerderij Van Schaik uit Stellendam, verkoop van Aloe Vera producten en zijn er hobbymaterialen te koop. Ook is er de mogelijkheid om een familiefotoshoot te maken. Jong en oud kunnen op de markt envelop trekken en maken daarmee kans op prachtige prijzen. Tot slot is het mogelijk om gratis en vrijblijvend een vergelijking te laten maken van uw energierekening. De locatie van de rommelmarkt is de Oranjestraat in Nieuwe-Tonge. De markt wordt gehouden van 09.00-14.30 uur. Zie ook de advertentie in deze krant.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 13 september a.s. is er Breicafé van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Goede doelenmarkt

Zaterdag 1 september wordt er van 10.00 tot 16.00 uur rondom de Dorpskerk van Ouddorp een goede doelenmarkt gehouden. De goede doelen zullen zich presenteren en wat over hun werk vertellen. De volgende stichtingen zullen tijdens deze markt aanwezig zijn: Stichting Timotheos; Stichting Bright Spot of Hope; Stichting Hulp Vervolgde Christenen; Nederlandse Brandwonden Stichting; Trans World Radio; Stichting Mefiboseth; Stichting 3xM; VBOK; Bond tegen het vloeken; Gevangenenzorg Nederland; Stichting Herleving Gebed voor Israël ;Stichting Steun Messiasbelijdende Joden. Ook zullen er in de kerk twee muzikale optredens gehouden worden. Van 10.00 tot 12.00 uur zal Musica Sororum aanwezig zijn en van 14.00 tot 15.00 uur het Christelijk Gemengd Koor Jeduthun.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Ouddorp vindt plaats op vrijdag 7 september. Het café wordt gehouden in het Ouddorpse Raad- en Polderhuis tussen 15.00 en 16.30 uur.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 12 september is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 483366 of e-mailen naar: m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

Workshop Uitleg Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 14 september om 13.00 uur een workshop 'Uitleg over autisme'. Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 – Auti-communicatie'. De workshop wordt gegeven in verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk, de prijs bedraagt € 15,-. Aanmelden is vereist. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.autismecoachingsusiane.nl.

Start Breiclub De Zwaluw

Breiclub De Zwaluw gaat weer starten op dinsdagmiddag 4 september. Iedere dinsdagmiddag is er weer een haak- of breimiddag, of een andere hobby die bezoekers beoefenen. De middagen worden gehouden in De Zwaluw, Sperwer 55 in Sommelsdijk. De kosten zijn 1,50 euro met een gratis bakje koffie of thee. Meer info: Jannie van der Veer: 0187 48687.

STELLENDAM

Start repetities DEV

Na een aantal weken rust gaan de mannen van het Mannenkoor Door Eendracht Verbonden, onder leiding van Jurriën van Kooten, weer een aantal liederen instuderen. Niet alleen liederen die al eerder zijn uitgevoerd, maar ook nieuwe nummers worden ingestudeerd. Inmiddels zijn de eerste uitvoeringen, waarvan enkele op uitnodiging, alweer gepland. Zo staan er voor de laatste maanden van 2018 uitvoeringen gepland in Ouddorp, Rhoon, Goedereede en Stellendam. Het mannenkoor zou er graag wat nieuwe leden bijkrijgen. Lijkt het u leuk om met een mannenkoor te zingen, kom dan eens luisteren op één van de repetieavonden, iedere dinsdag van 19.45 tot 21.30 uur in Hervormd verenigingsgebouw 'De Rank' aan de Bosschieterstraat in Stellendam. Het mannenkoor is niet per sé op zoek naar geschoolde zangers. Iedereen die wil zingen tot Gods eer is welkom. Ook de leeftijd maakt niet uit. Meer info via www.mannenkoordooreendrachtverbonden.nl.