Afbeelding
Foto:

GO & Sing 4 God – zingen in een boerenschuur

GOEREE-OVERFLAKKEE – Voor zaterdag 1 september staat er een uniek zangevenement op het programma: een praise-avond in de polder. Dit onder de naam GO & Sing 4 God.

Door: Adri van der Laan

Lisanne Boeter en Martine Blok hebben het idee opgevat om een zangavond te organiseren voor Jong en oud op een bijzondere plaats. Op zaterdag 1 september hopen de initiatiefnemers veel mensen te ontmoeten in de schuur van de familie Van Putten aan de Westdijk tussen Melissant en Herkingen. Martine Blok maakt deel uit van de muziekgroep 4-Freedom en ze kwam daardoor op het idee om samen met Lisanne een praise-avond te organiseren "Het kwam op ons hart". 4-Freedom zal natuurlijk de zang begeleiden.

Naast een korte meditatief moment zal de avond voornamelijk bestaan uit het samen zingen van een groot aantal gevarieerde liederen. Het zullen Opwekkingsliederen, Sela en Hillsong en gezangen zijn, maar daarnaast wordt er ook een psalm gezongen. Lisanne en Martine hebben ervoor gekozen om het evenement in een schuur te laten plaatsvinden omdat dit aansluit bij het karakter van het eiland.

De naam van het evenement - GO & Sing 4 God – zegt al iets over het motief van de organisatoren. Lisanne en Martine leggen uit dat GO staat voor Goeree-Overflakkee en dat ze met het initiatief willen bereiken dat mensen die op Goeree-Overflakkee wonen en het leuk vinden om te zingen voor God enthousiast worden en uit gaan zien naar deze avonden. Door het organiseren van dergelijke evenementen hopen ze zoveel mogelijk mensen te bereiken. Enerzijds om te evangeliseren, want bezoekers kunnen natuurlijk ook ongelovige familieleden of vrienden uitnodigen.

Ontmoeting

Ook belangrijk is dat mensen, afkomstig uit verschillende kerken, tijdens de avond ruime gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten over de kerkmuren heen. Lisanne en Martine hopen dat GO & Sing 4 God christenen in de regio met elkaar kunnen verbinden. Daarom is er aan het einde ruimte van de avond ruimte om wat te drinken en als het koud is, staat er een vuurkorf klaar om op te warmen. Lisanne en Martine bidden dat GO & Sing 4 God een terugkerend karakter gaat krijgen. De bedoeling is dat er ieder jaar een aantal van deze avonden wordt georganiseerd. Zo hopen ze in de tijd voor Kerst ook weer een praise-avond te houden in een schuur.

Goed doel

De toegang tot de avond is vrij, maar er wordt wel een collecte gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Dit is Fountain of Hope Cambodja. Deze organisatie ziet het als haar opdracht om mensen samen te brengen en toe te rusten. Door deze training en werkwijze ontstaat verandering in de gemeenschap. Zij doet dit vanuit het geloof in de liefde van Christus zoals zij dit vanuit de Bijbel leert. Fountain of Hope richt zich op vier provincies in Cambodja en wil de meest kwetsbare inwoners dienen en maakt daarin geen onderscheid in ras of geloof. Anita van Putten heeft dit project bezocht in Cambodja en zal die avond iets laten zien en vertellen over haar ervaring.

GO & Sing 4 God wordt op zaterdag 1 september gehouden in de landbouwschuur van de familie Van Putten aan de Westdijk 11 in Dirksland (de dijk tussen Melissant en Herkingen). De avond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is de schuur open. Er is ruime parkeergelegenheid.