Nieuwe teken- en schildercursus bij Schilderclub Primair in Middelharnis

MIDDELHARNIS - Op vrijdagochtend 21 september a.s. start in Het Diekhuus weer de nieuwe teken- en schildercursus bij Schilderclub Primair.

Deze uitgebreide cursus wordt al ruim tien jaar georganiseerd door beeldend kunstenaar Kees van de Wetering uit Burgh-Haamstede. Het komende seizoen is het thema 'Wat getekend'. De schildertechnieken, op waterbasis, waarmee gewerkt wordt zijn; aquarelleren en acrylverf. Dit creatieve seizoen extra aandacht voor tekenen en schetsen. In meerdere transparante lagen kunnen de cursisten zich bekwamen in de geheimen van een goede aquarel.

Schilderen met acrylverf is al jaren een populaire techniek die reukloos is en dus ook thuis makkelijk geschilderd kan worden. Het opzetten en uitwerken in meerdere lagen acrylverf wordt uitvoerig geoefend. Verder is er veel aandacht voor materialen en het mengen van kleuren. Het gebruik van vijf unieke primaire kleuren, secundaire- en tertiaire kleuren mengen, een kleurencirkel maken. Het toepassen van complementaire kleuren, enzovoort.

Een leuke maar vooral leerzame teken- en schildercursus waar u kennis maakt met de mogelijkheid om zelf te creƫren. De cursus duurt 12 weken op de vrijdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur, van september t/m december. Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij Schilderclub Primair in Middelharnis. Meer informatie kunt u ook vinden op de website www.schilderles.nl of even een e-mail sturen naar keesvandewetering@schilderles.nl
Docent Beeldend kunstenaar Kees van de Wetering uit Burgh-Haamstede werkt al veertig jaar met diverse technieken op professionele wijze. Zijn opleiding volgde hij van 1968 t/m 1974 aan de Academie van beeldende kunsten te Rotterdam. Jaarlijks organiseert van de Wetering onder de naam Creatief Centrum Perspectief een aantal cursussen en workshops op het gebied van tekenen en schilderen.